Cezar napisał/a:Witam
w przyszyłym sezonie chciałbym spróbować swoich sił w Supermoto.
Czemu dopiero w przyszlym sezonie?
Cezar napisał/a:
Czy seryjne SM np. Huska SM450R 2005r. się nada do ścigania? Jakie przeróbki byłyby konieczne?
Ja mam mozna powiedziec seryjna SM, tyle ze rok starsza i sie na daje. POwiem wiecej, poprzedni wlasciciel zdobyl na niej vice-mistrza.
Mozesz zamienic hebel na jeszcze lepszy np. Beringera, mozesz wywalic seryjne zawieszenie i kupic jakiegos wypasa, ale na pierwszy sezon nie ma wg mnie sensu zmieniac seryjnego SMa.
Cezar napisał/a:
Jak wygląda organizacja wyścigu dla osoby niezrzeszonej w żadnym klubie tzn. mechanik, jakiś namiot itd.
Normalnie wyglada, tak jak zrzeszonego. Jak masz wlasny namiot to w deszczu Ci nie kapie na glowe. Klub nie daje ani mechanika, ani namiotu.
Cezar napisał/a:
Gdzie w okolicach Warszawy (Piaseczno) można potrenować?
Radom :) niestety. Niektorzy mowia, ze gdzies w Modlinie, ale ja jeszcze nie wiem gdzie.
Cezar napisał/a:
Jak wygląda sprawa w jakimś klubie, teamie? Rozumiem że trzeba reprezentować jakiś poziom, ale czy oferują one pomoc finansową, sprzętową itd.?
Nie trzeba reprezentowac zadnego poziomu, poza checiami do zabawy w supermoto. Radomski klub daje np mozliwosc darmowego ganiania po torze (dla niezrzeszonych 20-25 zl/h). Nie placi sie za starty w Radomiu. Tak bylo w zeszlym roku. W tym obiecywali, ze bedzie lepiej, ze wszystkie starty pokryja, ale na razie cisza.
Cezar napisał/a:
Gdzie w Warszawie/Okolicach są takie kluby?
W Wrszawie powstala sekcja Supermoto przy Automobilkubie Polskim-BDSM (Bardzo Dobre Supermoto). Bardzo fajne chlopaki, ja tworza. Puki co maja duzo zapalu i chca pomagac swoim zawodnikom, nie tylko dobrym slowem.
Cezar napisał/a:
Czytałem wypowiedź Crazy_Russiana że eliminacja to koszt ok. 400zł dla kogoś z Warszawy, z transportem na 2 osoby. Czy nic się nie zmieniło?
- Starty pewnie beda jak w roku poprzednim w Pucharze po 120 zl, w klasie Mistrzowskiej po 150zl.
- Jak bedziesz zuzywac opony to juz tylko Ty wiesz. Najprawdopodobniej na poczatku jedna nowa tylna opona starczy Ci na 2, moze 3 wyscigi. Przednia o 3-4. Im szybciej jezdzisz tym wiecej zuzywasz opon, ale im dluzej jezdzisz tym masz wiecej znajomosci i tym taniej je kupisz.
- dolicz benzyne na dojazd, moze jakis nocleg itp
Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30