1

Temat: Czy kupno KTMa to był błąd?

Siema,

Od czasu kiedy mam KTMa (EXC 450) cały czas żałuje, że nie kupiłem Japońca @ Honda CRFX / Suzuki RMX. Począwszy od tego, że np kopniak z tym mechanizmem frezowanym kosztuje do kata 400 zł, sama kopka 270zł, gdzie do CRFy widziałem cały zestaw z mechanizmem itd za 270 czyt. 130 zł taniej. Stopka boczna, którą KTM oferuje za 350zł jest po prostu jednym wielkim gównem, nie wartym 50 zł. Bzdetne części są często droższe od odpowiadającym im częścią do japońców. Do tego ogarniałem już kilka serwisów i odnoszę wrażenie, że w polskich serwisach KTM pracują ładnie mówiąc ludzie nie kompetentni.
13 maja zamówiłem telefonicznie, pokrywkę pompy sprzęgła (magura), rączkę dekompresatora + linkę. Kolo mówi, nie mamy na stanie linki, będzie za 2 dni. Cały czas mi gadał, że zaraz będzie aż tu nagle okazało się, że paczka idzie z Austrii... Linka miała być na poniedziałek - nie było, mówię - Panie wysyłaj mi Pan to co masz, kij w linkę. On na to - ja bym się wstrzymał do wtorku, będzie na 100%, dostałem informacje, że paczka już w PL. Dzwonie we wtorek - no nie ma jeszcze, ale jutro (dziś 22.05) będzie na pewno. OK, dziś wysłał, dał mi numer przesyłki, zamiast wysłać kurierem wysłał pocztą... Fakt faktem za zwłokę ślizgacz łańcuszka nierządu wysłali niby gratis, ale mówiłem, że zależy mi na czasie bo moto rozebrane to zamiast wysłać kurierem jak biały człowiek to wysłał pocztą... Jak to dziwnie działa, że paczkę z Korei południowej miałem po 5 dniach, a z Austrii do Polski idzie już prawie 2 tygi i dojść nie może?

Ogólnie już nigdy w życiu nie kupie KTMa, zraziłem się do marki. Do tego nie podoba mi się to co dzieje się w Europie. Z Husaberga zrobili niebieskiego KTMa, w jaki sposób zniszczą Husqvarne? Biały KTM? Oni niedługo zrobią sobie monopol, marka TM czy GASGAS nie jest jakoś rozpowszechniona u nas w Polsce = z częściami lipa.

Musiałem się wypłakać, jestem co najmniej bardzo zawiedziony.

Pozdro.

2

Odp: Czy kupno KTMa to był błąd?

Poprostu nie stac cie na ferrari ;)

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

3

Kat to żadne ferrari, z tego co widziałem w SMGP to Honda i TM królują :D

4

Stwierdzenie, że KTM to Ferrari jest tak bez sensowne jak stwierdzenie, że Volkswagen to Bugatti...

5

Zmień miejsce gdzie zamawiasz części i po problemie.

Co do ceny części jestem odmiennego zdania.
Ostatnio pytałem się o cenę części do WR dla kumpla to myślałem, że spadnę z krzesła.
Kopka do WR 450 668zł!
Osłona (pokrywka) filtra powietrza 99zł

Więc czy japońce są takie tanie?
Suzuki miałem i tam ceny oraz czy oczekiwania to dopiero była groza.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

6

Volksvwagen to ew jest dresiarski wsiowoz ;)

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

7 Ostatnio edytowany przez delta (2013-05-23 07:15:33)

Zawiedziony jesteś motocyklem bo polski dealer wali w ch?
Dziwnym jest:)
Może masz okres?;P
Ja tam z berga jestem bardzo zadowolony i działania Aunera też, świetny kontakt, szybka obsługa.
Co do TM-a nie ma co marudzić, mało kto kupuje, to i części nie ma na stanie, proste, ale zamówić można i za kilka dni będą.

https://www.bikepics.com/members/81

8 Ostatnio edytowany przez russel (2013-05-24 07:31:45)

Ja otrzymałem ostatnio paczkę z 1-dniowym poślizgiem, także nie mogę powiedzieć nic złego, aaaallleeee jak zobaczyłem w jaki sposób była zapakowana to myślałem, że jebnę ze śmiechu... mała zębatka + łożysko + malutka uszczelka.

http://imageshack.us/a/img694/7651/20130521547.jpg

http://imageshack.us/a/img826/1462/20130521548.jpg

9

w polsce ze wszystkim jest problem i na każdą marke można narzekać, no chyba że kupisz chiński skuter to części masz na każdym rogu

10

kolega zamawial ostatnio przelacznik zespolony. gdy przyjechal kurier nie bylo go w domu i rodzice odebrali przesylke. przyjezdza a tu karton na pol pokoju i dwa kufry w srodku ;)

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

11

Czy KTM jako motocykl to dobry twór, czy nie to nie mnie oceniać, bo nowego nie miałem, a większość sprzedawców to zwykli oszuści i lenie, którzy nie dbają o sprzęt, a później sprzedają jako super.

Kolego Zabro...
KTM ma najlepiej rozwinięty serwis w polsce. Wszystko możesz pooglądać w necie, sprawdzić ceny, a później zamówić. Do tej pory miałem styczność z...
Auner Ber i KTM---> bardzo mocno polecam. Zamawiam dziś do 13.00, a jutro paczka jest
Bydgoszcz---> bardzo dobrze. O ile mają części u siebie, to wyślą i poinformują kiedy to zrobili
Olsztyn--> nie chcieli dać dobrych cen;P. Największy i najbardziej profesjonalny kat w PL

rmz 250
gas gas txt 250

12

O Aunerze słyszałem dużo dobrego na tym forum, ale jeszcze nic tam nie zamawiałem. Kontaktowałem się tylko.
Mówicie też, że paczki wysyłają szybko, ale to chyba jeśli coś mają na miejscu, bo na resztę to i tak trzeba czekac?

Bydgoszcz bardzo dobry kontakt. I duży plus bo mniejsze duperele wysyłają poleconym.

Olsztyn - dużo obiecują:)

13

Auner jak nie miał dzisiaj, to miał jutro:). A zamawiałem sporo dupereli i przeważnie tylko oryginał

rmz 250
gas gas txt 250

14 Ostatnio edytowany przez Playboy (2013-05-24 11:40:10)

cross napisał/a:

Volksvwagen to ew jest dresiarski wsiowoz ;)

Najpierw naucz się pisać nazwę tej marki a potem pisz :) Jeździsz beemką i nie masz szyi? :D

15

Auner super szybko i świetny kontakt, nie mieli na stanie to na drugi dzień już mieli i wysłali, tyle, że w moim przypadku coś pojebali i dostałem złą czujkę temperatury wody do 625 :)

DT 125 '04 > DRZ 400 E '03 > 625 SMC '06 > R1 RN09 '02 > RM 250