Odświeżam temat :) Chciałem się dzisiaj przymierzyć do Duke'a i SMC ale niestety są nieosiągalne w Poznaniu, w Rapid meli tylko 990 Supermoto i Husaberga 570, więc odwiedziny odłożyłem na później. Mają mieć tylko nowego Duke'a w przyszłym roku ale żadnych supermoto, bo podobno w ogóle się nie sprzedają.
Dodać jedynie mogę, że sprzedawca powiedział, że między nimi też się plotkuje o SMC R ale KTM na razie tego nie potwierdza, mówił że może pojawi się jakieś info przy premierze nowego Duke'a.
Przy okazji zajrzałem też do Liberty Motors i oblookałem Husqvarne SMR 510, moto wydaje się malutkie :) Na prawdę lekki sprzęt, fajna pozycja za kierą ale na samą myśl o dłuższej podróży zabolała mnie dupa :) Siedzenie twarde jak drewniany klocek :)
Przymierzyłem się też do Ducati Hypermotard, poczułem się jak na kanapie przed TV w porównaniu do SMR :) Moto również wydaje się dość lekkie, fajnie i wysoko się siedzi, ale to już nie supermoto co?
Czy mogę przyjąć, że 690 SMC to coś pośrodku Husky SMR i Ducati Supermotard? Dobrze kumam?
TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia