106

Odp: Jakie gumy?

tadzik napisał/a:

chciałbym do swojej husqi te450 założyć opony które będą mi służyły tylko do jazdy po asfalcie i od czasu do czasu może na torze.  Nie potrzebuję kompletu mutantów za 1k PLN ( bo tak płaciłem do swojego 660 ), szukam czegoś tańszego co spełni swoją funkcję na asfalcie ( w teren mam kostkę :) Do tego opona na tył powinna mieć max 150. Wybrałem:
dunlop qualifier, ew. goldspeedy Street Sport Ultra, które ma gierwi , ew.2 haidenau k80 - bo tanie za komplet
będzie git ?

Sprawdź u Gumisia Micheliny Pilot Power. Miałem je w 950 i były mega dobre. Także na mokrym.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

107

Ja miałem w dzibalu Micheliny pilot road 2 120 i 160 na tyle na pasach nawet na 3jce się ślizgały i to jedyna ich wada.Przelatałem na nich z 11-12 tys km i zostało jeszcze sporo gumy

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

108

+1 dla K80, za tą cenę jak dla mnie bomba.

http://bikepics.com/members/rr666/
XF650 -> LC4 SM+E -> Z1000 -> EXC400 E+SM -> Transalp 600 '96 (jeszcze kiedyś SM kupię!)

109

DUNLOP KR106 i KR108 :)

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

110 Ostatnio edytowany przez wahrocker (2013-01-08 15:26:09)

Hi
więc jest tak..
szukam gumek do SM na bazie Huski TE250
na co dzień mam w Speed Triple michałki PP,ale szukam czegoś bardziej uniwersalnego
pytanko..
jak ma się przyczepność na asfalcie michałków PP do Dunlop Mutant lub Heidenau K80 ( jest jakaś mega różnica?)
może ktoś latał na tych dwóch gumach i coś podpowie
pozdr

Street Triple R,SM in progress...

111

Elo , szukam gumy 150 /160
Byle trochę wytrzymała.. zastosowanie to 65% asfalt 35% lekki teren

Puki co myślę nad
-MICHELIN PILOT ROAD
-DUNLOP QUALIFIER
-Dunlop SPMAX Qualifier

i chyba najuniwersalniejsze
-MAXXIS M6119 Presa Supermotard

Miał może ktoś te maxisy lub jest w stanie co o nich powiedzieć ? Jeśli nie to jakie oponki polecacie do takich zastosowań w dobryh pieniądzach ?

112

polecam K80, mam w WR250x. Bardzo dobra jakość za normalną cenę

SMR450

113

+1 dla K80 - Kupiłem SuMo Dziobaka od jedengo z użytkowników z właśnie takimi oponami - wcześniej jeździłem na Dunlopach 211 i 208 i muszę powiedzieć że Heidenau pozytywnie mnie zaskoczyło - następny laczek chyba mimo wszystko też taki założe ;)

114

Heidenau K73 też zajebiste

115

Ja jestem za contiattack SM
Mam od początku sezonu, jeździłem na zimnym asfalcie, mimo to fajnie się sprawują, dobrze kleją, na piasku jak to na takich niby "slickach"
Ale mimo wszystko uważam, że są godne polecenia. do 1k da radę dostać nowy kpl.

Playboy napisał/a:

- ja tak nie sądzę, kupiłem kata na takich oponach i niezbyt miło je wspominam. Ząbkowały, słabo trzymały gdzie bym nie jeździł.

116

Może jeszcze ktoś coś napisze o oponkach heidenau K80, zastanawiam się nad ich kupnem do DRZ 400 SM, przód 120/70/17 a na tył 160/60/17 (na felge 4,5'') znalazłem na forum kilka pozytywnych opinii co do tego modelu ale może jeszcze ktoś coś napisze na ich temat. Opony potrzebuje tylko na 100% asfalt dla amatora, zależy mi żeby dobrze kleiły.

117

Playboy napisał/a:

te gumy są najgorsze jakie można założyć !!!

118

Tabul, czemu? Chciałem takie wrzucić do siebie

119

shimmy na nowych, wyważonych i totalny brak przyczepności szczególnie powyżej 15 stopni, na starych prawie łysych dunlopach lepiej się jeździło, z tym że ja nie lubię pizdowatej spokojnej jazdy !

120

Łukasz125 napisał/a:

Może jeszcze ktoś coś napisze o oponkach heidenau K80, zastanawiam się nad ich kupnem do DRZ 400 SM, przód 120/70/17 a na tył 160/60/17 (na felge 4,5'') znalazłem na forum kilka pozytywnych opinii co do tego modelu ale może jeszcze ktoś coś napisze na ich temat. Opony potrzebuje tylko na 100% asfalt dla amatora, zależy mi żeby dobrze kleiły.

Jak chcesz mam kpl. mutantów do sprzedania świeże przelatane 40mth dużo mięsa za dobre pieniądze
jak coś PW

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ