Odp: Jakie gumy?
wlasnie widze duzo ogloszen opon w wieku 10-8 lat i zastanawiam sie czy guma jeszcze nie sparciala lezac na polce?
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jakie gumy?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 70 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
wlasnie widze duzo ogloszen opon w wieku 10-8 lat i zastanawiam sie czy guma jeszcze nie sparciala lezac na polce?
Taką oponą to sprzedający powinien pierdolnąć się w swój pusty chciwy łeb...
Ja nie zakładam starszych niż dwa lata.
joł
jak kosztuje 100zl i ktos kupuje swiadomie celem jej szybkiego zuzycia, to czemu nie?
No właśnie, gumę można też używać do palenia..
Owszem cenie ludzki rozsądek... ale też wiem, że nawet najdroższa opona, nawet ta wyprodukowana wczoraj, nawet jeśli wydamy na nią 1000 złotych... nie uczyni z nikogo mistrza winkli ;)
Ja na ten przykład... wyciągam gumy ze śmietnika (mam zaprzyjaźnionego wulkanizatora), może mieć nawet kilka dziur (wkładając dętkę i tak mam to gdzieś) staram się nie wkładać starszych niż powiedzmy 5 lat, przecież inwestuję 10 zeta w założenie jej na felgę. Zatem rozsądnie oceniam inwestycję w taką oponę;)
Nie martwe się by jej nie pociąć na szutrze, nie trzęsę się o byle gwóźdź... i co najważniejsze mogę ją spalić gdy tyko ułańska fantazja da mi impuls :)
Ale jeśli ktoś z was wydaje po kilkaset zeta za opnę to ma prawo wymagać. Taki powiedzmy 5 letni leżak (moim zdaniem) nadaje się do jazdy (zazwyczaj się nadaje)... ale niech kosztuje 1/3 ceny nowego produktu. :)
Śmiga ktoś na oponkach HEIDENAU K73 ? Bieżnikiem przypominają Mutanty i podobnież są do nich porównywalne.
Śmiga ktoś na oponkach HEIDENAU K73 ? Bieżnikiem przypominają Mutanty i podobnież są do nich porównywalne.
temat tej opony poruszany 1 milion razy
wpisz w szukajkę albo nawet w google i wyskoczą Ci opinie o tej oponie głównie z tego forum
przecież to zupełnie inny wzór, k73 bardziej do użytkowania w temp. poniżej 15 stopni
Ok, już wszystko sobie przeczytałem.
W tym sezonie jeżdżę na Mutantach. Przesiadłem się z Pirelli Dragon Supercorsa.
Na asfalcie nie trzymają tak jak Dragony, ale spokojnie dają radę.
Uślizgi tyłu są dość przewidywalne i jak na razie pod kontrolą.
Natomiast o niebo lepiej trzymają się na szutrach i w lekkim pisaku.
W ciężki teren nie wjeżdżałem i nie sądzę, aby się sprawdziły.
Nie wiem, jak z żywotnością, ale po ok 1,5 tyś km nie widać jakiegoś dużego zużycia.Ja jestem zadowolony. O taki kompromis mi chodziło.
latalem ostatnio w deszczu po kostce granitowej i przy zakrecie przednie kolo (bridgestone battlax hypersport) dostalo niekontrolowanego uslizgu (temperatura jakies +15C). mocno mnie to zdziwilo bo cale zycie jezdzilem na brudasach po terenie a nie po drogach. i tu pytanie nie wiem czy nie z dziedziny sf :> czy sa opony ktore daja w miare dobra przyczepnosc na suchej jak i na mokrej nawierzchni w szerszym spektrum temperatur 10*C do 30*C?
Tak sobie przegladam oponki i trafilem na takiego magika:
[url]http://allegro.pl/ac10-cross-130-80-18-130-80-18-ac-michelin-leszno-i2390951306.html[/url]
Sadzi ze 110/100 odpowiada 130/80. Wiem ze pierwsza liczba to szerokosc, druga profil czyli wysokosc. Czy to ja jestem jakis niedoinformowany czy to ten koles wprowadza w bład?
zalozylem i wczoraj potestowalem opony Heidenau K80. Bylem strasznie zaskoczony....
Opona zajebiscie klei do asfaltu i ma duzo miesa. Bylem zdziwiony ze tak sobie radzi na SMC.
Jest to opona pod Supermoto, wiec parametry dobrane pod nasze jednoslady.
Patrzac na cene tych opon, to moge z czystym sumieniem polecic.
tak wygladaja po calodniowym Radomiu:
kto wie czy lub gdzie dostane w polsce avon pxr? ewentualnie sprawdzony zagraniczny sklep wysyłający tanio do polski.
skoro wszędzie tak polecają PXR+distanzia to może testne, a jak ciężko z dostępnością to lepiej mutanta czy też distanzia na przód?
zalozylem i wczoraj potestowalem opony Heidenau K80. Bylem strasznie zaskoczony....
Opona zajebiscie klei do asfaltu i ma duzo miesa. Bylem zdziwiony ze tak sobie radzi na SMC.
Jest to opona pod Supermoto, wiec parametry dobrane pod nasze jednoslady.
Patrzac na cene tych opon, to moge z czystym sumieniem polecic.tak wygladaja po calodniowym Radomiu:
no proszę, dobrze wiedzieć, bo dla mnie rainy są do bani. Chyba też je sobie sprawie;)
A przód też masz k80 ?? stopal bez problemu ?? czy trzeba chwile pohamować aby zagrzać ?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 70 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Jakie gumy?
Wygenerowano w 0.065 sekund, wykonano 62 zapytań