Odp: KTM 640 LC-4 chłodzenie
fxrider, mialeś mi podesłać zdjecia i namiary ;)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » KTM 640 LC-4 chłodzenie
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
fxrider, mialeś mi podesłać zdjecia i namiary ;)
jezeli chodzi o plyn chlodzacy, to nie powinno wywalac, mi raz sie zdarzylo ze poluzowały sie kabelki od czujnika temp i wentylator sie nie wlaczyl, to pociekl goracy plyn z wezyka.
jezeli chodzi o odpalanie.TEZ MAM TEN PROBLEM! czasem jak z guzika chce odpalic to blokuje i jest BZZZZZZZZZZZ, ale teraz robie tak, naciagam reczny dekompresator, wciskam rozrusznik i puszczam dekompresator, wtedy gada bez problemu.
co do odkrecania.. nic nie mowice... osatatnio blotnik przedni mi prawie odpadł, a najgorsze jest non stop przepalanie sie zarowki z tylu. lusterka luzuja sie od razu, dlatego ich nie mam.
Jako remedium na wibracje polecam niebieski Locktite to połączeń gwintowanych i żarówki LED.
joł
Locktite tak to jest dobre i stosunkowo nie drogo kupiłem w castoramie , żarówka z tyłu też paliła mi sie co chwila do póki były to żarówki z działu motoryzacyjnego tesco , odkąd kupiłem żarówke w normlanym sklepie motoryzacyjnym jest cała .
ja zawsze kupuje na stacji i zawsze jeden drucik sie przerywa ;/ tydzień max
EDIT:
powiedzcie mi jak juz jest luzna gadka o ktmie. mam rozwalona srube spustową, narazie nie mam mozliwosci tego zrobic, gdzie mam dolac oleju jak juz troszke ubędzie? do silnika tam gdzie bagnet czy do ramy.
druga sprawa to jak jest to oczko na prawej stronie to to jest do poziomu oleju za cholere tam nic nie moge wypatrzec, a na bagnecie na full.
wal z olejem normalnie do do silnika
czyli dolewam do silnika nie do ramy. to na chu* jest ten drugi obieg w ramie :|
się chłodzi poprzez ramę :)
a w okienku po prawej stronie ma cos plywac tego oleju?:|
Stan oleju sprawdzisz z lewej strony, ma się mieścić pomiędzy kreskami. jak chcesz instr w pdf to pisz na e-mail
rama robi za zbiornik oleju bo lc4 ma sycha miske olejowa a nie ma innego zbiornika na to w silniku...
rama robi za zbiornik oleju bo lc4 ma sycha miske olejowa
LC4 nie ma suchej miski olejowej. Fakt, w większości LC4rek jest olej w ramie, ale nie działa na zasadzie suchej miski - m.in. dlatego trzeba odpowietrzać ramę przy zmianie oleju.
Pytanie do Imbrykusa.
Czy ta instrukcja do ktm w pdf. jest po polsku?
Przydała by mi sie....
Po Anglikańsku, niestety...
cross napisał/a:rama robi za zbiornik oleju bo lc4 ma sycha miske olejowa
LC4 nie ma suchej miski olejowej. Fakt, w większości LC4rek jest olej w ramie, ale nie działa na zasadzie suchej miski - m.in. dlatego trzeba odpowietrzać ramę przy zmianie oleju.
wlasnie dlatego trzeba ja odpowietrzyc :]
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » KTM 640 LC-4 chłodzenie
Wygenerowano w 0.034 sekund, wykonano 62 zapytań