16

Odp: KTM 640 LC-4 chłodzenie

fxrider, mialeś mi podesłać zdjecia i namiary ;)

LC4 Supermoto - hurtownia frajdy i problemów technicznych

17

jezeli chodzi o plyn chlodzacy, to nie powinno wywalac, mi raz sie zdarzylo ze poluzowały sie kabelki od czujnika temp i wentylator sie nie wlaczyl, to pociekl goracy plyn z wezyka.

jezeli chodzi o odpalanie.TEZ MAM TEN PROBLEM! czasem jak z guzika chce odpalic to blokuje i jest BZZZZZZZZZZZ, ale teraz robie tak, naciagam reczny dekompresator, wciskam rozrusznik i puszczam dekompresator, wtedy gada bez problemu.

co do odkrecania.. nic nie mowice... osatatnio blotnik przedni mi prawie odpadł, a najgorsze jest non stop przepalanie sie zarowki z tylu. lusterka luzuja sie od razu, dlatego ich nie mam.

18

Jako remedium na wibracje polecam niebieski Locktite to połączeń gwintowanych i żarówki LED.

joł

19

Locktite tak to jest dobre i stosunkowo nie drogo kupiłem w castoramie , żarówka z tyłu też paliła mi sie co chwila do póki były to żarówki z działu motoryzacyjnego tesco , odkąd kupiłem żarówke w normlanym sklepie motoryzacyjnym jest cała .

motoslide.com

20 Ostatnio edytowany przez maniekszn (2011-04-05 18:53:23)

ja zawsze kupuje na stacji i zawsze jeden drucik sie przerywa ;/ tydzień max
EDIT:

powiedzcie mi jak juz jest luzna gadka o ktmie. mam rozwalona srube spustową, narazie nie mam mozliwosci tego zrobic, gdzie mam dolac oleju jak juz troszke ubędzie? do silnika tam gdzie bagnet czy do ramy.
druga sprawa to jak jest to oczko na prawej stronie to to jest do poziomu oleju za cholere tam nic nie moge wypatrzec, a na bagnecie na full.

21

wal z olejem normalnie do do silnika

KTM 640 LC4 Prestige

22

czyli dolewam do silnika nie do ramy. to na chu* jest ten drugi obieg w ramie :|

23

się chłodzi poprzez ramę :)

KTM 640 LC4 Prestige

24

a w okienku po prawej stronie ma cos plywac tego oleju?:|

25

Stan oleju sprawdzisz z lewej strony, ma się mieścić pomiędzy kreskami. jak chcesz instr w pdf to pisz na e-mail

KTM 640 LC4 Prestige

26

rama robi za zbiornik oleju  bo lc4 ma sycha miske olejowa a nie ma innego zbiornika na to w silniku...

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

27

cross napisał/a:

rama robi za zbiornik oleju  bo lc4 ma sycha miske olejowa

LC4 nie ma suchej miski olejowej. Fakt, w większości LC4rek jest olej w ramie, ale nie działa na zasadzie suchej miski - m.in. dlatego trzeba odpowietrzać ramę przy zmianie oleju.

lc4.pl - nowa strona pomarańczy
Najczęstszą przyczyną problemów z LC4 jest właściciel...

28

Pytanie do Imbrykusa.
Czy ta instrukcja do ktm w pdf. jest po polsku?
Przydała by mi sie....

KAWASAKI KX 60 > 80 > 125 > 125 * ORAZ KTM 640 CL4*

LUBISZ TO SIĘ BAWISZ

29

Po Anglikańsku, niestety...

KTM 640 LC4 Prestige

30

fxrider napisał/a:
cross napisał/a:

rama robi za zbiornik oleju  bo lc4 ma sycha miske olejowa

LC4 nie ma suchej miski olejowej. Fakt, w większości LC4rek jest olej w ramie, ale nie działa na zasadzie suchej miski - m.in. dlatego trzeba odpowietrzać ramę przy zmianie oleju.

wlasnie dlatego trzeba ja odpowietrzyc  :]

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest