Temat: BŁAGAM o pomoc!! zirytowany
Witam wszystkich goraco!
Siedze na tym forum juz od tygodnia i czytam czytam i czytam i nie moge sie doczytac informacji ktora mnie interesuje, aczkolwiek pare ciekawostek dla siebie doczytalem.
Generalnie sprawa sie ma oczywiscie z kupnem motocykla...
Zaczne od tego ze na motorach jezdze juz od sporego czasu. najpierw byl chinski skuter potem 125ccm enduro , 650ccm turystyk aktualnie 750ccm turystyk a w miedzyczasie jezdzilem nawet 720ccm czoperem (wstyd) ale najmilej wspominam 125 i na nia caly czas wracam bo wszytskie motory mam dalej;] (oprocz czopera rzecz jasna)
ale jak u kazdego to bywa moja chąda juz przestala mnie bawic gdyz wykorzystywalem kazdy z jej 15KM na maksa i wiem ze juz wiecej z niej praktycznie nie wycisne. Zauroczony lekkoscia i porecznoscia ale zniesmaczony brakiem mocy szukam "zlotego srodka"
celem padlo pare modeli;
dr-z 400 , xr 650r , smr 510 , exc , ttr 600 , xtx 660 , i sie niesamowicie wku!@#am o to ze zglupialem!
glownym problem jest to co chce kazdy czyli dobre osiagi niskie spalanie tania eksploatacja.
dodam ze w moim przypadku wchodza dwa komplety kol gdyz bardziej od jazdy na miescie jara mnie teren (las przelaje itd zaden tor) ale musze czyms dojezdzac na uczelnie (ale na torze kartingowym smigac nie bede)
dr-z tania w utrzymaniu ale brakuje mi jej czegos (pier@olniecia?)
xr650 (zakochalem sie) ale brak stacyjki i rozrusznika odrzuca ten wybor
smr 510 najbardziej mi sie podoba ale czytam straszne rzeczy na jego temat (eskploatacja)
exc to sam nie wiem co o tym myslec
ttr archaiczny silnik poza tym ok
xtx super tylko ta waga...
ogolnie juz znacie co nieco do moich preferencji dodam tylko ze mam 185cm i 85kg, musi to byc 4t
BLAGAM POMOZCIE bo mnie juz glowa boli od myslenia nad tym sprzetem a mysle od wrzesnia.
czytalem posty w tym dziale i widzac ogloszenia i pytajacych sie ludzi czy moto warte zainteresowania to albo wczesniej widzialem na allegro albo dzwonilem do wlasciciela albo osobiscie jechalem i powiem ze JESTEM W KROPCE!
mam nadzieje ze podsuniecie jakies ciekawe pomysly bo czasem jest tak ze mysli sie nad tym cale miesiace i nie zauwaza sie czegos co jest kolo nosa;] widze ze jest tu cala masa maniakow takich jak ja i ujezdzaczy maszyn ktore wypisalem i cos powiecie na ten temat. wiem ze takich tematow jest tu od cholery (czytalem) ale mam nadzieje ze nie zrazi was to do wypowiedzenia sie ktorys raz na to sam moto.
sory ze sie tak rozpisalem, sam nienawidze czytac dlugich postow;]
pozdrawiam i lewa w gore;]