1

Temat: Co sądzicie o Husabergu fe 501?

Miał ktoś może jakiegoś husaberga na stanie? a jak tak to jakiego .Czaje sie na takiego bo chce mocnej maszyny i lekkiej żeby wszystko wciągała nosem po drodze.Piszcie co wiecie pozdro!

Motocykle wciągają jak woźny ćwiartkę

2

Odp: Co sądzicie o Husabergu fe 501?

[url]http://www.husaberg.org/[/url]  tu wszystko znajdziesz
mam FS 650 "lekki i wszystko wciąga nosem" :)

Husaberg FS650
663 944 902 sms
UK 07907566238

3

rachuRS napisał/a:

wszystko wciągała nosem

Kamienie też...?

Osłony silnika do Suzuki DRZ 400, KTM 690, KTM 950/990

4

hubercik123 napisał/a:

[url]http://www.husaberg.org/[/url]  tu wszystko znajdziesz
mam FS 650 "lekki i wszystko wciąga nosem" :)

a powiedz jak taki husaberg sie ma w odniesieniu do huski 610, bo widze ze tez masz. Tylko napisz jakie roczniki. Ja mialem SM610 z 2001 i byla mi za ciezka.

huska TE 450 + SM ofkz :)

5 Ostatnio edytowany przez paolo (2013-04-04 07:14:44)

.

6

huska 99r.  SM-TE 610E  ( to jest chyba ten sam model co 2001)
Berg 2004
różnica w wadze duża ok 40kg, czuć to wyraźnie zwłaszcza wtedy gdy przednie koło ucieka :)
huska w porównaniu z bergiem jest bezobsługowa, fajny motorek - uniwersalny dobry na miasto, na wycieczki, wdzięczny sprzęt, moc wystarczająca, dobrze trzyma się drogi, łagodny  nie robi głupich kawałów, Vmax  ok.170  spalanie 5-6l
Berg - hmm  kupiłem przyczepę żeby na tor go wozić  on poprostu uwielbia ciasne zakręty i ciągle prosi więcej gazu, więcej obrotów zawsze mu mało- podpuszcza  taki Devil i nerwus, bez problemu  radośnie podnosi przednie koło niezależnie od prędkości

Husaberg FS650
663 944 902 sms
UK 07907566238

7 Ostatnio edytowany przez rachuRS (2009-12-07 15:19:18)

Właśnie husqe 610 sm jakiś czas temu sprzedałem i była dla mnie za słaba prawde mówiąc i to po kompletnym remoncie łącznie z tłokiem także nie ma mowy że była zalatana na śmierć. dlatego na tego husaberga chciałem wsiąść tylko nie wiem jak to wygląda z tymi serwisami , remontami i częściami. Husqa przy normalnych przełożeniach chciała tylko z 2 iść na koło a ja bym chciał żeby ten sprzęt rwał się z kolejnych biegów też:) :D A tamten artykulik to nie za bardzo dla mnie nie operuje w takim stopniu angielskim niestety wolał bym polską stronkę pozdro

8

rachuRS napisał/a:

Właśnie husqe 610 sm jakiś czas temu sprzedałem i była dla mnie za słaba prawde mówiąc i to po kompletnym remoncie łącznie z tłokiem także nie ma mowy że była zalatana na śmierć. dlatego na tego husaberga chciałem wsiąść tylko nie wiem jak to wygląda z tymi serwisami , remontami i częściami. Husqa przy normalnych przełożeniach chciała tylko z 2 iść na koło a ja bym chciał żeby ten sprzęt rwał się z kolejnych biegów też:) :D A tamten artykulik to nie za bardzo dla mnie nie operuje w takim stopniu angielskim niestety wolał bym polską stronkę pozdro

Dziwne ale Każdy chciałby mieć sprzęta 70KM ważącego ~100kg i bez serwisowego....A to raczej nie możliwe.

Chcesz mieć bez serwisowego - kup XTX i ciesz się 20k KM bez napraw serwisów itp chcesz mieć wyczyn kup Berga i licz się z okresowymi "remontami" czyt. wymianami zużytych podzespołów :)

SMR 505

9

[url]http://www.youtube.com/watch?gl=CA&hl=en&v=XlWoR2R0mZY[/url]
wymiana oleju i filtra (ok 60zł) co 20L paliwa   1L 10w50
sprawdzenie zaworów  również co 20L  - zalecenie producenta
częsci dostępne w UK bez problemu,  w Polsce nie próbowałem więc nie wiem
pytaj dealerów KTMa

Husaberg FS650
663 944 902 sms
UK 07907566238

10

hubercik123 napisał/a:

Takie są zalecenie przy jeździe sportowej na torze czy ogólnie?
Bo jak ogólnie to masakra! 20l to ja w jeden dzień mogę wyjeździć :o

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

11

Ile to pali na setke na torze? Da sie na tych 20l przejechac 250 km? Pytam calkiem serio

12

PeKaWu napisał/a:

Ile to pali na setke na torze? Da sie na tych 20l przejechac 250 km? Pytam calkiem serio

Nie wiem jak Husaberg, ale dla obrazu zapodam że husqa 450 pali mi na torze (asfalt, Koszalin) w okolicach 11-12 litrów/100 km, a jakimś mega zapierdalaczem to nie jestem.

Husqa SM 450 R 08`, Husqa CR 250 82`,  Beta Zero 125 91`

13

PeKaWu napisał/a:

Raczej słabo to widze, na torze nawet niewyczynowe sprzęty okazują się paliworzerne a co dopiero husaberg, na moim przykladzie powiem Ci tak, mimo że nie byłem jeszcze na torze w mojej sxv450 (zbiornik 7,5L) rezerwa przy dośc ostrej jeździe zapala się po 70km :/ . A nie sądze że polecisz na tor i będziesz jeździł "turystycznie"

14

[url]http://www.youtube.com/watch?gl=CA&[/url] … lWoR2R0mZY
częsci dostępne w UK bez problemu,  w Polsce nie próbowałem więc nie wiem
pytaj dealerów KTMa

właśnie takiego zapierdalacza mi potrzeba, trudno że jakieś serwisy co 20l ale za to jaki pocisk, on tak idzie na seryjnych przełożeniach? i jak to wyglada z jego chydrauylicznym sprzęgłem nie ma żadnych problemów z awaryjnością?

15

Pytam bo zastanawiam sie, czy da sie przejezdzic chociaz 1 pelny weekend na torze bez koniecznosci serwisowania w miedzyczasie. W moim przypadku to bedzie maksymalnie ok. 250 km.