106

Odp: I-a Runda Supermoto w Gostyniu

hacker33 napisał/a:

Odpalił ale po jakim czasie.
Po drugie Molik nie wyrzucił Ciebie z toru tylko jeszcze Ci pomagał i trzymał motocykl abyś mógł skakać po kopce.
A mógł podejść i powiedzieć przykro mi Maniek musi zejść z toru.

I tu się mylisz bo mój motocykl nie posiada kopki a na starcie pchał mnie Szymon Kałuża!!! motocykl odpalił po pierwszej próbie pchania i to było przy starcie do okr. zapoznawczego a nie na starcie do wyścigu!!! Co robi dużą różnicę

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

107

Aaa... no to sorki. Ale fakt, że gafę z motorem miałeś:)

Jest jeszcze sprawa treningów które są dzień wcześniej.
Ja skorzystałem w zeszłym roku z tej opcji. Przyjechałem z ulicy, opłaciłem treningi i mogłem sobie pojeździć z innymi. Zmierzyć swój czas i później porównać z innymi startującymi w zawodach.
Dało to jakiś obraz jaki ze mnie zawodnik.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

108

nie od dziś wiadomo, że w sportach motorowych rządzą układy.

Z jednej strony przez to , że bez licencji pojechałem w zawodach w 2010 roku złapałem mega zajawke i jechałem wszystkie rundy w 2012 roku. Trzeba trochę ułatwić starty dla nowych zawodników.

Z drugiej jednak uważam, że regulamin jest ogólno dostępny i każdy może przygotować motocykl jak należy w garażu w domu i nie musi robić tego na torze.

Sam miałem pretensje o pola numerowe w Poznaniu ale moją wina było to- że miałem zielone cyfry a nie czerwone. Domeną polaków jest chęć do obejścia wszystkiego bokiem, dookoła, na skróty.

Większość zawodników z PP w 2011 nie miała problemów z odbiorami technicznymi bo motocykle były przygotowane zgodnie z reg.

Myślę, że badania lekarskie to wymóg konieczny. Może skrajne ale co będzie jak w zawodach wystartuje ktoś np. z padaczką czy inną chorobą i się zabije. Prokurator zapyta kto go dopuścił do startów : i co ? organizatorzy powiedzą mógł jechać bo to jego pierwszy start?

Cieszmy się, że w SM nie podchodzą do reg. jak w rajdach samochodowych, w których mam (nie)przyjemność teraz startować. Powiem tak : nie ma dyskusji masz źle jedną śrubkę i wypad do garażu, zrób tak jak ma być.

Nie mniej jednak GRATULUJĘ wszystkim zawodnikom Startu w Pierwszych wyścigach SM w 2012!

Życzę wiele sukcesów i nie załamujcie się regulaminami... Wszystkiego się nauczycie a odbiór na następnych zawodach będzie z automatu :)

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

109

co do treningów to już jest sprawa organizatora danych zawodów. Same zawody są w niedziele a treningi sobotnie to tylko dobry gest i ukłon ze strony organizatora. Dwa lata temu jak były wyścigi skuterów w soboty to one się ścigały. Są tory gdzie nie ma problemów a są takie gdzie zawsze jest problem.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

110

BRAWO TEGMA w 100% prawda

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

111

Franz napisał/a:
marcys napisał/a:

bez kitu dojazd 500 trening 60 wpisowa 200 dodatkowy wyscig w pp 100 licencja 140 lekarz 100 paliwo do motoru 100
jeszcze ktos moj numer zajał i pan z pzm mowi ze mi załatwi numer za 12zł.rozlebało mnie to.
takze raczej swiezaków tym sie nie zacheci.

Marcys dobrze darłeś, nie wiem jakim cudem pucharku nie zgarnołeś ;-)

a mnie to na pucharku az tak nie zalezy.do tego pucharek bez pokrywki dla pucharowców.tyle mnie to kasy i czasu kosztuje ze mam w dupie pucharek bez pokrywki.

112

Ale jest to jakaś mała furteczka dla takich jak ja.

Miałem to szczęście, że jestem z Poznania i runda była w Poznaniu.
Na pewno nie jechałbym do Koszalina albo na Suwałki aby sobie tak pojeździć w treningach.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

113

maniek-rr312 napisał/a:
senso napisał/a:

Maniek jeżeli ktoś przyjechał raz lub góra chce dwa razy wystartować to po co mu licencja lub przepisowe tła etc. Dla takich powinny byc taryfy ulgowe i tyle.  Ja nie mówię tu o "zawodnikach" którzy powinni mieć wszystko na tip top . Co do chłopaka któremu motor zgasł . Wyobraź sobie że jest np. pierwszy raz zapłacił sporo kasy na wpisowe, jechał 9h 500km etc i co ma byc wyjebany z wyscigu bo mu motor zgasl i nie moze zapalic ?? To niech mu wrócą wpisowe, za licencje etc !!!

W tym wszystkim chodzi by podejscie władz się zmieniło z regulaminowego na życiowe i koniec przynajmniej dla pucharowców zwłaszcza nowych !!!

Powinna być klasa amator gdzie ludzie z ulicy mogą przyjechać i się ganiać ze sobą. Ale jak zrobią taką klase to zaraz zlecą się łapacze pucharków i zamiast jechać w PP to będą jechali w amatorach bołatwiej wyrwać puchar. Tak jak to ma miejśce obecnie w PP :)

Maniek ile w tamtym sezonie zdobyłes pucharów w pp?????było latwiej bo mozna było jechac 4 wyscigi=2 puchary.mogłes dobrowolnie przejsc do mp ale tak nie zrobiłes a teraz wygarniasz po pierwszej rundzie ze my(nie ja)jestesmy zbieraczami pucharów.daj sie trosze chłopakom nacieszyc i uwiezyc w siebie.

114 Ostatnio edytowany przez paolo (2013-03-27 19:45:14)

.

115 Ostatnio edytowany przez maniek-rr312 (2012-05-21 12:01:09)

Panowie to był mój zupełnie pierwszy sezon w Supermoto i walcząc o klasyfikacje generalną i zdobycie tytułu jeździłem w PP do końca. Po sezonie grzecznie przeszedłem do MP nawet jeśli bym nie wygrał to tak jak Wojtek Zawidzki przeszedł bym do MP. Licencje A odebralem jeszcze w zeszłym roku przed wyjazdem do Niemiec a mogłem spokojnie sobie zrobić rok przerwy nie odbierać A i w przyszłym roku znowu jechać w PP.  Są ludzie w Pucharze którzy już smigają kolejny sezon a nie idą dalej i nie rozwijają się.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

116

Marcys jechałem w dwóch klasach bo mogłem takie były przepisy. W temacie łapaczy pucharów nie chodzi mi o ludzi którzy jada w swojej klasie i wygrywają lecz o tych którzy dawno powinni scigać się z lepszymi a nadal smigają tam gdzie łatwiej.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

117 Ostatnio edytowany przez marcys (2012-05-21 12:19:18)

w takim razie jezeli sie nie połamie i bryka wytzryma pojade w gostyniu w pp a na Koszalin wystartuje w MP.
tylko zeby nie było pozniej gadania ze przyjechał taki ławrynowicz i obniza poziom zawodów bo dostaje dubla od połowy zawodników.

przynajmniej w mp sa puchary z pokrywkami

118

Wracajac do watku, przejscie czolowki pucharu do MP, spowodowalo ze na gostynskiej rundzie pierwsze 12 osob z MP miescilo sie w 2sekundach roznicy!!! Dzieki temu byla walka a wyniki klasyfikacji w cale nie przesadzaly o rezultacie wyscigow.

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

119

[url]http://www.youtube.com/watch?v=ubwNhrczjOs&feature=autoshare[/url]
Samsonowy

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

120

marcys napisał/a:
Franz napisał/a:
marcys napisał/a:

bez kitu dojazd 500 trening 60 wpisowa 200 dodatkowy wyscig w pp 100 licencja 140 lekarz 100 paliwo do motoru 100
jeszcze ktos moj numer zajał i pan z pzm mowi ze mi załatwi numer za 12zł.rozlebało mnie to.
takze raczej swiezaków tym sie nie zacheci.

Marcys dobrze darłeś, nie wiem jakim cudem pucharku nie zgarnołeś ;-)

a mnie to na pucharku az tak nie zalezy.do tego pucharek bez pokrywki dla pucharowców.tyle mnie to kasy i czasu kosztuje ze mam w dupie pucharek bez pokrywki.

z pokrywka czy bez niewazne, darłeś dobrze i efektownie ;-)

HUSKA FC 250 / 2018
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021