16

Odp: Kto sprawcą kolizji?

A wystarczyło spojrzeć w lusterko...

17

hej!
imo baba winna 100% w tym przypadku bez dyskusji.
ale chciałbym tylko wtrącić, że na dniach zakończyłem nie lada batalie z ubezpieczycielem i likwidowaniem szkody z OC sprawcy. W razie czego jeśli już ubezpieczyciel zechce likwidować szkodę i będzie winny kolizji itd służę pomocą. Dałem się naciąć na sporą kasę ale odzyskałem 100% wartości auta a mogłem jeszcze nieźle na tym zarobić. ;-)
Powodzenia i pisz jak sie sprawy potoczą.

Green

18

W lusterko spojrzałem i nawet przepuściłem 1 samochód upewniłem się że jest wolne ta baba była daleko kierunek, wjazd na lewy pas, wyłączyłem kierunek jade chwilkę pisk i jebs. A wszystko się rozchodzi o to że policja sobie stwierdziła że ja jej wjechałem pod koła. Jak bym wjechał pod koła to by nie było 41m śladu hamowania zanim mnie uderzyła z prędkością 70 km/h

19

Jeśli  mogę  dodać  od  siebie  tylko 3 grosze  to  daj  ogłoszenie  do  gazety  lokalnej (+/- 50zł)  że  poszukujesz świadków   kolizji   drogowej.   Uwierz  mi na  słowo, że to Twoja  jedyna  szansa żeby  wygrać  w  Sądzie.    W sądzie  będzie tak  jesteś Ty   i Ta Pani.  W każdej  sytuacji    musi  być  potępiony  i zbawiciel.    Pogadaj  z kumplami  może  ktoś  właśnie stał   na pobliskim  przystanku  i  widział  tę  sytuację :)  wiesz  chyba  że   chodzi  o  Twoje  losy.  Może  też  być tak, że  Pani  znajdzie  sobie  świadka.
Niestety  osoby  spokrewnione  (brat, siostra, tata ...) dla  Sądu  są    niewiarygodne   w zeznaniach  obrony  Ciebie.
Przygotuj się  dobrze  do  spotkania  w  Sądzie.  Możesz  iść  do lekarza  na  obdukcje,  że  boli Cie  kręgosłup itd...
Nie wiesz  kim jest ta  Pani, może  to  ktoś  z  rodziny  kogoś  ważnego....
Pamiętaj OGŁOSZENIE :)

20

na moje oko sprawa wydaje sie dyskusyjna - nie jestem znawca ale zawsze jak rozmawiam z policja to kazdy mowi ze kto udezyl w tyl to jego wina i nie ma tu znaczenia czy zmienial pas czy nie bo manewr jest nie do udowodnienia. najlatwiejszym sposobem wyjasnienia sprawy bylo wylegitymowanie spsujacego protokol i zlozenie skargi ;) podpisywales protokol po wypadku i zostaly oznaczone uszkodzenia? jezeli kobiete udezylbys w bok za slupkiem kierowcy to twoja wina dalej to juz jej. powodzenia.

ps. a przez przypadek kobieta nie znala sie z policjantem?

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

21

Tak tylko jak kobieta wymyśli sobie że nagle miała świadka to 1 strona ale twarde dowody czyli uderzenie centralnie w tył czyli w rejestracje i ślady hamowania 41m świadczą o tym że to ja mówię prawdę. Co innego gdybym ja zahamowal albo się zatrzymał wtedy by świadczyło to o tym że jechała przepisowa a tak w momencie hamowała 41m i uderzyła w mój jadacy samochód z prędkością 70. Więc to ona nie zachowała ostrożności nie ja.

22

Kobieta powiedziała tylko że ja jechałem prawym pasem, sjechałem na lewy i we mnie uderzyła. I przez 2 h ani słowa nie powiedziała nawet jak ja przy niej mowilem ze to jej wina ze sie zagapila i jechala za szybko. Dziwna sprawa to taka ze podpisalem tylko papier ze bylem trzezwy i kompletnie nic wiecej. Mial robić notatkę i powiedział że system nie działa i że mogę jechać.

23

to jak masz dane kobity to zgłaszaj do jej TU i czekaj jak sie sprawy potoczą.

Green

24

Sprawę już zgłosiłem do jej ubezpieczyciela. Zobaczymy jak będzie dalej.

25

Pamiętam jak robiłem prawo jazdy, że wymuszenie pierwszeństwa jest w przypadku kiedy jadący za mną musiał użyć hamulca do zmniejszenia prędkości.
W Twoim przypadku jest to 41 metrowy dowód na wymuszenie pierwszeństwa.
Pomyśl sobie, że na miejscu babki jesteś Ty tylko na motocyklu. Co byś wtedy powiedział?

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

26

Tak haker33 tylko ona mogła się zagapić mogła potrzeć na dziecki i jechała na 70 150km/h. Z tego co Ty mówisz wynika że każdy może uderzyć w auto które wjechało na Twój pas ruchu a wina bedzię Twoja bo miałeś pecha i policja stwierdziła że wjechałeś jej pod koła.

27

Nie zawsze jest tak jak byśmy to chcieli.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

28

41  m to wystarczający dowód na znaczne przekroczenie prędkości. nie można podchodzić do sprawy tak, że nie mogę zmieniać pasa bo ktoś może jechać 200 kmh i wtedy mu wymuszę.

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

29

Plaster a nie załapałeś się na jakiś monitoring? Może fartem całe zdarzenie się nagrało w jakiś banku obok itp. Teraz wszędzie te kamery...

30 Ostatnio edytowany przez vlo (2012-04-11 15:19:48)

dziwna sprawa. moja siostra miala podobna sytuacje z tym ze koles rzeczywiscie wymusil bo wcinal sie z dohamowaniem. nie bylo nawet dyskusji siostra podpisala orzeczenie i pojechalismy (w miedzyczasie telefon do znajomego policjanta, ktory powiedzial podpisywac bo tak nie bedzie mandatu a wina tego kto tracil). z drugiej strony kobieta wiedziala co robila bo nie odzywala sie - ucz sie od mistrza ;) taki maly niestosowny zarcik. przejzalem kodeks i nie ma tam nic o wymaganym czasie po zmianie pasa ruchu. podczas zmiany ustapiles pierwszenstwa a kobieta jechala i bawila sie z dzieckiem i nie patrzyla na droge. pogadaj z jakims znajomym policjantem jak on widzi sytuacje.

ps. z drugiej strony patrzac gdybys przyjal mandat to mialbys po sprawie i brak zawracania glowy. dali jej mandat za nadmierna predkosc?

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach