1 Ostatnio edytowany przez SzymsonPL (2012-04-07 22:38:51)

Temat: Mocniejsze moto

Witam przymierzam się do kupna motocykla - supermoto. Do tej pory jeździłem rometem crs 50, w wakacje zamierzam zrobić prawko i sprzedać crs'a. Nie jestem za bardzo doświadczony i proszę was o poradę. Moje fundusze to ok 7000 zł. Interesują mnie raczej nowe motocykle, gdyż nie chcę trafić na "nieuczciwego sprzedawcę" lub motocykl po przejściach . Więc tak :
1 Zipp Tracker [250]  [url]http://allegro.pl/zipp-tracker-250-i2252476428.html[/url]
2 Magnus Corda [200] [url]http://otomoto.pl/moto-magnus-inny-corda-cross-200-nowy-w-wa-M3089732.html[/url]
3 Kingway Lander [250] [url]http://otomoto.pl/kingway-lander-mocny-cross-250-zakliczyn-M3109124.html[/url]
4 CPI SM [125] [url]http://otomoto.pl/cpi-gts-cpi-125cm-zakliczyn-M3108896.html[/url]
a z bardziej używanych myślałem nad DT 125 oraz TDR 125

Może ktoś miał doczynienia z którymś i podzieli się informacjami, liczę na pomoc POZDRAWIAM
*Oczywiście z homologacją

2

Odp: Mocniejsze moto

Siema,

IMHO, celuj w DT 125.

SMCR AKR

3

Odpuść chinole, może wr 125x cie zainteresuje, miałem jeden sezon i nie miałem problemów.

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

4

Koso ciężko będzie miał się zmieścić w 7 tyś. z wrx'em. Ja też nie mam żadnych problemów ;)

Bez moto...

5

Polecam DT 125, miałem i byłem bardzo zadowolony.

KTM 450 SMR

6

Z takimi funduszami szukałbym Husy Sm125, jednak jest to zdecydowanie klasa wyżej niż DT, a koszty utrzymania nie są dużo większe. Miałem jedno i drugie (tyle, że wersje enduro) i zdecydowanie bardziej polecam Husqvarne.

7

No tylko jeszcze problem by nie trafić na katowaną a tak z tych 4 co polecacie ?

8

Nic. Sto razy lepszy wybór to markowy sprzęt.

9

Ja też polecam huske sm 125, miałem i byłem mega zadowolony, albo bierz dt, ewentualnie wr jak chcesz 4t. Lepszy markowy sprzęt używany, niż jakaś nowa chińska zabawka z którą możesz mieć problemy. A dobrą używkę idzie trafić, trzeba szukać, oglądać i na pewno coś znajdziesz! powodzenia

10

Powiem tak dobrą używkę idzie trafić ale to graniczy z cudem i naprawdę trzeba mieć doświadczenie, a mój CRS to też coś w stylu chińskiej zabawki a nie mam z nim problemów (może raz zerwałem linke gazu i toczyłem do domu ale to inna sprawa). Bardzo spodobał mi się ten Zipp Tracker wygląda no hmm ciekawie (jedynie przednią owiewkę na polisport bym zmienił), opinie na jego temat są bardzo dobre ale jest jeden problem korek na benzynę nie jest zabezpieczany kluczem i to mnie martwi (btw moje pytanie idzie dokupić zabazpieczany kluczem?). Oczywiście że bym wolał wr lub dt czy hus ale nie znam się na tym a jak do zipp'a mam gwarancję 2 lata i wiem że sam dotrę silnik (dobrze ) to według mnie bezcenne. Naprawdę nikt tu nie miał Trackera ?

11

Akurat co do gwarancji to jak dla mnie to jakieś brednie.Miałem yamahe aerox kupiona jako nówka i przy przebiegu niecałych 1tys wał szlak trafił, oczywiście była blokada jeszcze,a ich powodem nie uznania było "nieprawidłowe użytkowanie", więc jak gwarancja dla ciebie to jedyny powód żeby kupić nowego to daj sobie spokój.

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

12

Raz się nadziałem na motoryzacyjny wynalazek skośnookich i zrezygnowałem. Kupiłem huskę i problemy się skończyły (nie licząc zatarcia związanego z moją ignorancją, ale teraz jestem innym człowiekiem) ostatnio znajomy miał dzwon na husce wiec teraz nie jest na wylocie, a szkoda :/

http://www.youtube.com/user/Luzak47
Dum spiro, spero
♥ Supermoto ♥

13

Mam huske 125 SM na sprzedanie. Po remoncie, na wszystko mam papiery, zrobione po złozeniu z 300-400 km :)

Husqy SMR-R 450

14

Ja mam Derbi Sendę 125 z 2007 za dobrą kase na sprzedaż ; )

15

SzymsonPL napisał/a:

Powiem tak dobrą używkę idzie trafić ale to graniczy z cudem i naprawdę trzeba mieć doświadczenie, a mój CRS to też coś w stylu chińskiej zabawki a nie mam z nim problemów (może raz zerwałem linke gazu i toczyłem do domu ale to inna sprawa). Bardzo spodobał mi się ten Zipp Tracker wygląda no hmm ciekawie (jedynie przednią owiewkę na polisport bym zmienił), opinie na jego temat są bardzo dobre ale jest jeden problem korek na benzynę nie jest zabezpieczany kluczem i to mnie martwi (btw moje pytanie idzie dokupić zabazpieczany kluczem?). Oczywiście że bym wolał wr lub dt czy hus ale nie znam się na tym a jak do zipp'a mam gwarancję 2 lata i wiem że sam dotrę silnik (dobrze ) to według mnie bezcenne. Naprawdę nikt tu nie miał Trackera ?

Usrałeś się strasznie tego chinola. Wszyscy odradzają, a Ty swoje... Pomyśl inaczej, jak taki sprzęt będzie sie zachowywał mając 20tys przelotu, czyli po koleji wszystko będzie siadało, a taka np. dt to przy takim przebiegu dopierio hmm jakby to nazwać 'rozgrzewa się' :) mam nadzieje, że wiesz o czym mówię.
A jeżeli nie znasz się jakolwiek na takich sprzętach to najlepiej nic nie kupuj. Chccesz kupić coś fajnego - to się poznaj. A na oględziny i ewentualny zakup jedź z kimś doświadczonym w tej branży.