Odp: co kupic po dr-z?
Dziobal, dziobal uber alles!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » co kupic po dr-z?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dziobal, dziobal uber alles!
Wydaje mi się, że w rankingu pod wzgledem komfortu pasazera dr-z jest na samym koncu )
moim zdaniem w dr-z pasażer nie ma co narzekać, jeśli chodzi o motocykle supermoto to pasażer ma całkiem wygodnie na drzcie
tak tylko spojrzałem na ostatni post, ale w ogóle o co chodzi, SM i pasażer ? jakaś pomyłka w obliczeniach, i w ogóle jakiś dziwny temat, kupić to co tobie pasuje ty będziesz tym jeździł, prędzej jakbyś podał który model cię interesuje czy coś w tym stylu, tego też jest sporo na forum
"SM i pasażer ? jakaś pomyłka w obliczeniach, i w ogóle jakiś dziwny temat"
równie dobrze można powiedzieć, że pomyłką jest latanie sm w trasy... a właśnie kiedyś założyłeś taki temat. w pierwszym poście tego tematu napisałem, że jestem świadomy że nie ma motocykli idealnych... ja poprostu szukam takiego supermoto ktore to najlepiej spełni :)
w trasy nie jest pomyłką gdyż niektóre modele to niegdyś normalne dual sport'y (np. DR, XR) z szerszą kanapą, różnią się tylko małymi kółkami, a skoro jeździłeś na dr-z to powinieneś mieć już jakieś pojęcie, biorąc pod uwagę twoje wytyczne
nastepny motocykl powinien:
-latac dobrze na gumie :)
-mieć predkosc przelotowa w granicach 120-130 km/h
-być lekki
-mieć w miare wygodnie miejsce dla pasazera
-byc SM!!!
to nie wiem po co pozbyłeś się drz ( chyba że miałeś 125), albo idziesz bardziej w stronę sm (gdzie w każdym sprzęcie nie ma czegoś takiego jak podnóżki pasażera), albo po prostu szukasz mocniejszego sprzęta właśnie do dłuższych przejażdżek (XR,DR,TT,KLX,lc4) z szerszą kanapą, jeśli ze stajni suzuki to analogicznie powinna to być rmz sm
prawde mowiac xr nie widzialem na oczy, a jesli chodzi o dr to domyślam sie ze chodzi ci o 650. Masz racje te motocykle nadaja sie w trasy i tak samo nadaja sie do tego zeby zabrac pasazera i w miare wygodnie przewieść. DR-Z ma wąską kanape i pod wzgledem wygody bliżej mu do wyczynowych enduro (yamaha wr, ktm exc) niż dualsportow.
Jest jeszcze Huska 610sm. Jak ja szukałem swojej to ogólnie ceny są niższe niż LC4.
Ja mam Huske TE 610 (enduro wersja rok 99) z kołami supermoto i u mnie kanapa jest o wiele lepsza niż w oryginalnym SM. Jeżeli chodzi o jazde z pasażerem to nigdy nie próbowałem i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie tego.
Predkośc przelotowa 120-130 bez bólu.
Na kole też można posmigać, waga 146kg jak dla mnie (po przesiadce z 200kg motocykla) bajka
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » co kupic po dr-z?
Wygenerowano w 0.036 sekund, wykonano 75 zapytań