16

Odp: SuperMoto 50cm-80cm

berecik nie wiem co ty opisujesz ale napewno nie jest to DT 125 chyba nie trafiłeś w temat poczytaj na co odpisujesz:)

tu masz coś wiecej o mojej DT sory za offtop
Witam, dziś na aukcję wystawiam świetny motocykl jakim jest YAMAHA DT 125/50 można nim jeździć na dowód osobisty albo na kartę motorowerową od 16 roku życia.
Motocykl w świetnym stanie technicznym i wizualnym. W motocyklu był przeprowadzony remont silnika na kwotę przeszło 2000zł w serwisie Yamaha motor-beskid. Wymienione zostało prawie wszystko co siedzi w silniku i się zużywa, tlok pierścienie łożyska simeringi wszystko co sobie można zażyczyć. Przez zimę motocykl był rozebrany na częsci pierwsze i co tylko się dało zostało wypiaskowane a następnie pomalowane proszkowo! Daje to gwarancje na to że nie zaskoczy nas rdza przez następne kilka dobrych lat! koszt tego malowania to przeszło 500 zł. Największą zaletą tego motocykla jednak są koła SUPERMOTO za które dałem przeszło 2500zł. Motocykl jest przygotowany do sezonu wszystkie płyny i oleje wymienione!(olej w przekładni, hamulcowy, płyn chłodniczy) gaźnik został wyczyszczony! Jednym słowem motocykl igła przygotowany do sezonu zero wkładu finansowego wystarczy lać benzynę i jechać.
Cena podlega negocjacji, przyjedź pooglądaj na pewno się dogadamy!.
Jest możliwość zamiany za jakieś większe moto zx9 albo cbr900 minimum 2000r oczywiście za dopłata z mojej strony. Chętnie odpowiem na wszystkie pytania!
piszcie dzwońcie.
tel. 661713204
@; dtsupermoto@gmail.com
więcej zdjęcie na
http://bikepics.com/members/dzanus/96dt125r/ 

17

Ale on pisze że chce 50-80ccm a DT 125 to już chyba 125ccm ??

[url=http://www.night-race.pl/index.php?ref=23007][img]http://www.night-race.pl/images/baner.png[/img][/url]

18

Ogólnie to bardzo podoba mi się Derbi senda sm :D Może bym kupił takie derbi 50cm i zarejestrowac, a po rejestracji zmienic cylinder na 70-80(nie wiem jak tam jest) Ile mogłaby kosztować wymiana cylindra + założenie??

19 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2012-01-07 12:57:32)

delete

motoslide.com

20

W allegro umiem wejść :D  Ale wydaje mi się ze lepiej kupić Derbi , Yamahe a nie jakies cpi albo gas gas??

21 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2012-01-07 12:57:21)

delete

motoslide.com

22

Może ja się wypowiem bo już miałem sporo 50tek Supermoto, na sprzedaż jak i w własnym użytkowaniu,

Silniki w 50tkach nie są identyczne.
Yamaha, Rieju, Aprilia (do 2006), Peugeot, Motorhispania, Husqvarna, Sherco mają Minarelli AM6

Więc od początku, nie zgadzam sie z opinią berecik`a, ze silniki Minarelli Am6 są najlepsze, wiem z doświadczenia ze DERBi robi lepsze silniki, są one żywotniejsze, mocniejsze, lepiej zbudowane (a po roku 2006 już jest bajka), ten silnik jest montowany w
DERBi Senda, Gilera SMT, RCR, od 2006 roku w Apriliach SX, RX, RS50,
lepsza niż w AM6 jest także skrzynia biegów, biegi lekko wchodzą, sprzęgło lecituko działa,

Dalej jeśli chodzi o podzespoły, to też na 1 miejscu jest DERBi, zwłaszcza wersje DRD-zawieszenie Marzocchi 40 mm, nie raz nawet UPSD w zależności od wersji, z tyłu amortyzator gazowy Olle, tarcza 300 mm z radialnym zaciskiem, i wiele innych, DERBi ma w swojej ofercie szeroką game wersji sporo róźniących się od siebie, a nie to co np. Yamaha- Tylko DT 50 w którym co rok zmienia się malowanie,

Ja sam miałem kilka wersji Sendy, u mnie w mieście jeździ chyba z 8 Send, i każdy kto wcześniej jeździł czymś z silnikiem Minarelli Am6 już by sie na niego z powrotem nie przesiadł.

Co do cylindrów 80 ccm, to według mnie nie ma co szaleć, lepiej dać już jakiś sportowy tłumik, odblokować, i można sobie polatac bezawaryjnie, jak sie normalnie jeździ, olej leje dobry to nawet z 15 000 bez remontu mozna przejeździć, potem tłok cylek nowy, łożyska na wale i dalej jazda, vmax w takich piździka seryjnego to ok 80-90 km/h,

CO do 125/50 to jest wszystko fajnie do czasu aż coś sie nie stanie, bo jak byś np. odpukać miał wypadek z twojej winy to wtedy jest masakra :/, dużo problemów, a teraz co raz czesciej sprawdzają nawet u nas w mieście czy to 50tka, bo troche przekrętów wiara narobiła.

Jeśli jeszcze jakieś pytania to pisać :)

Braaaping!

23

BlackSpeed, mam na sprzedaż Derbi Sendę SM X-Treme z wymienionym w renomowanym serwisie cylindrem na 70ccm. Mój numer gadu-gadu to 7234875, napisz mi swój adres e-mail, to wyślę Ci zdjęcia i całe info. Pozdrawiam!

24

BarteQ napisał/a:

CO do 125/50 to jest wszystko fajnie do czasu aż coś sie nie stanie, bo jak byś np. odpukać miał wypadek z twojej winy to wtedy jest masakra :/, dużo problemów, a teraz co raz czesciej sprawdzają nawet u nas w mieście czy to 50tka, bo troche przekrętów wiara narobiła. Jeśli jeszcze jakieś pytania to pisać :)

co za brednie! ja jeździłem na 125/50 dwa lata mialem kilka wypadków z mojej winy i z winy kogo innego co miesiac zatrzymują mnie może ze 2 razy i wsztstko sprawdzaja i jakos nigdy nic nie wspomnieli o pojemnosci ! kolega widze zna sie na rzeczy :)<hihi>

25

Dżanus napisał/a:

Jest możliwość zamiany za jakieś większe moto zx9 albo cbr900 minimum 2000r oczywiście za dopłata z mojej strony. Chętnie odpowiem na wszystkie pytania!

Dżanus, a ta cebra to ma być też 900/50? ;)

26

@ Dżanus a jakie moto?

Braaaping!

27

DT 125/50  ta cbr może być na samochód zarejestrowana:)

28

Teraz mam Peugeota Speedfighta :D tyle że mnie znudzilo to ciśnięcie manetki;/ Mój kumpel ma sende sm 70 i jest zadowolony. Wybiorę sende sm jednak :P Dzięki za pomoc.

29 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2012-01-07 12:57:11)

delete

motoslide.com

30

Dżanus może i do nie dawna sie tak do motorowerów nie brali. Ale ostatnio jechałem z znajomym na jego skuterze (on kierował). Darliśmy około 70km/h a tu drogówka nas zatrzymuje. Bez gadania zabrali dowód a skutra na lawete. Bo przekroczyliśmy te śmieszne 45km/h. No i na badaniu technicznym dopieprzyli się do cylindra 70ccm. Nie wiem co dalej bo podobno cała sprawa jest nadal w toku. Wiec uwarzał bym z tymi 125 zarejestrowanymi na motorowery. Bo szkoda ryzykować kasy i nerwów.

pozdro

[url=http://www.night-race.pl/index.php?ref=23007][img]http://www.night-race.pl/images/baner.png[/img][/url]