Temat: Części LC4 2005r
Witam,
Kupiłem uszkodzonego LC4 640 2005r, po tym jak ktoś "podobno" wymienił olej na zwykły samochodowy. Motocykl po tym zabiegu przejechał kilkanaście kilometrów i wszystko szlag trafił. Motocykl odkupiłem w stanie "lokalny Adam Słodowy z wujkiem Kaziem zabrał się za robotę" więc: rama, kola, przednie zawieszenie (do dziś zastanawiam się po co je było demontować) i 3 kartony części ( z różnych lokalizacji) :-).
Okazało się na razie:
- zużyte łożyska wału, bieżnie (chyba tak to się nazywa)
- tłok do wymiany
- brak niektórych elementów skrzyni biegów (te miał mechanik i kolega)
- cylinder tak trochę na słowo (ale zostawię, bo się nie wyrobię z kasą)
Zamówiłem już komplet uszczelek i składany jest silnik, jednak doszły kolejne problemy i tu potrzebuję waszej pomocy.
Potrzebuję informacji, czy można kupić/dorobić/dopasować część ze zdjęcia. Jest ona pęknięta i mechanik mówił, że nie ma jej do kupienia jako części zastępczej w KTM i nie ma ona swojego part number'a nawet. Orientujecie się czy można to gdzieś kupić, lub może ktoś ma. Nawet nie wiem czy dobrze to nazywam: Zinger sprzęgiełka jednokierunkowego magneto?
Druga sprawa to sprawa rozrusznika. Widać, że jak silnik stanął to ktoś usilnie próbował odpalić go z rozrusznika i uszkodził zębatkę między rozrusznikiem a wałem. Straszą mnie że to duże koszty w KTM, może ktoś to potwierdzić (ktoś kupował?) lub odsprzedać niepotrzebną.
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Yamaha WR450F - Brudas
KTM 690 SMC-R - SM