16

Odp: zabezpieczenia motocykla

Ja mam zamiar odkręcać kopkę i brać ze sobą:D
Nie kopnie, nie pojedzie.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

17

hacker33 napisał/a:

to weźmie pod pachę i pójdzie :D

Kula daje fula :D 

http://www.youtube.com/watch?v=FdCnQNuojUw

18

w bloku w ktorym mieszkam mam mieszkanie na 2 pietrze plus jednen lokal na dole pod dzialalnosc a mianiowicie korepetycje, szkola jezykowa. Chyba to bedzie najlepszy uklad zeby moto chowac tak chociaz problem jest w tym ze codziennie sa tam lekcje, a watpie zeby za kazdym razem z rana chcialo wyprowadzac moto do garazu;/

19

Kula napisał/a:
hacker33 napisał/a:

to weźmie pod pachę i pójdzie :D

to dostanie w ryj i zostawi w spokoju hehe

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

20

Blokada z alarmem nic nie daje, bo pierwsze co robią to piskają w nią pianką instalacyjną. Jedyna opcja, to łańcuch lub linka i przymocować do czegoś "nieruchomego". Test [url]http://www.motorcyclenews.com/upload/Ride%20Magazine/Product%20test%20pdfs/8%20AUG08%20Lock&chain%20test.pdf[/url]

21

Aleksander.mx napisał/a:

Ewentualnie moge wstawic do piwnicy, albo do lokalu ktory mam na parterze, co o tym myslicie? Moze i glupio bedzie wygladac przed sasiadami ze moto na "chate" wnosze ale zawsze bedzie mniej stresu

W blokach nie można trzymać moto ani w mieszkaniu ani w piwnicy - przepisy przeciwpożarowe. Chyba, że spuścisz paliwo. W sumie to zależy jakich masz sąsiadów..

XR400

22

Przypinam DRZ do FJR kolegi :) Alarmy włączone, abusy zapięte, ale to i tak niewiele. Czuję ulgę, jak widzę, że jeszcze stoi.

Kranik zakręcony, daleko nie ujadą!!  Hahahahahahaha

Żeby nigdy nie przyszli, dżizus!

drz

23 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2012-02-08 10:46:43)

Chyba przed dwoma laty słyszałem o przypadku. Gdy ze strzeżonego garażu podziemnego z monitoringiem i strażnikami na bramce... ktoś ukradł chyba R1 a zapakowali ją w Hondę CRV w mniej niż 4 minuty.
Przecięli dwa zabezpieczenia, jakieś tytanowe ucho zakotwiczone w betonie, dodatkowy łańcuch dobrej firmy, nie zostawili przy tym nawet jednego opiłka na podłodze. Oczywiście sam wjazd tej Hondy z dwoma karkami na pokładzie i sam wyjazd był pięknie uwieczniony na monitoringu i co ? filmik krążył po necie, był na forum grona i dupa. W niecałe 4 minuty motocykl zniknął w małej terenówce.

Te wszystkie zabezpieczenia tylko uspakajają wyłącznie naszą psychikę. Jeśli się trafią zdeterminowani złodzieje to nic a nic ich nie zatrzyma. :(

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

24

a może taki prosty patent: zbunkrowany gdzieś w moto tel., jak wiadomo policja może wyśledzić aparat, wystarczy tylko ładować baterię i uzupełniać kartę czy abonament :)

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba

25

gdzieś coś kiedyś czytałem o urządzeniach, które zagłuszają nadajniki gps czy też/chyba sygnał komórki.

z drugiej jednak strony, to jest motor za kilkanaście tysięcy a nie Mercedes S600 ...
aczkolwiek dla mnie jest wart więcej niż nawet maybach :D

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

26

W tej chwili są dostępne alarmy z funkcją dzwonienia lub sms'a na tel. Potrzebna jest jedynie dodatkowa karta, którą się montuje w module i konfiguruje.

0,654l SMC AKR

"Dialogi nie dobre... Bardzo nie dobre dialogi są.
Proszę pana... Yyyy... W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje. Proszę pana..."

27

[url]http://allegro.pl/satelitarny-lokalizator-motocykla-gps-alarm-gprs-i2104835589.html[/url]
Jeśli mają jakiś sprzęt do zagłuszania to i to nie pomoże

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

28

Peka napisał/a:

Możesz jeszcze spróbować zamontować pstryczek elektryczek gdzieś schowany, co by zapłon wyłączał.
Albo zabezpieczenie rowerowe kopka/gaźnik haha :D

ahaahhahahahahhahah
Tutaj Kolega Peka znalazł najlepsze rozwiązanie :d
Jak ktoś mieszka w większym mieście  itp to lepiej AC chyba. JA chce moto to KRK wziąć więc będę nad tym myślał. Albo wszystkie zakupy i pierdoły przed wyjazdem.. To nie jest fajne jak ci zaje*ią ;/

Tak jak Monkey'owi..

Czemu ten Pan pojechał? - https://bit.ly/2VlprSp

29

Przy wyborze AC trzeba koniecznie dopytać czy obejmuje kradzież - w przypadku motocykli wcale nie jest to standardem.

30

chyba wychodzi na to zeby kupic AC, dzisiaj powinienem wiedziec ile za cos takiego zyczy sobie warta, bo znajomy jest agentem tak wiec moze i jakies znizki sie uda zrobic. Co do wypowiedzi MALYSOWA: Tak mam strasznie pojebanych sasiadow