1

Temat: KTM 690 SMCR vs DUCATI HYPERMOTARD 796

Jak w temacie, jakie są wady i zalety tych zabawek. Dodam ,ze jestem początkującym motocyklista i mój pierwszy wybór padł na jeden z nich. Cenowo nie odbiegają znacznie od siebie ,ale jak wypada ich porównanie w praktyce? Moto będę używał do krótkich wypadów po kretych drogach o różnej nawierzchni.Czy oba maja mapy zaplonu fabryczne?

Mvh grzes

KTM 690 SMC-sprzedany:)
Szukam-kupie Honde CR-CRF w pelnej specyfikacji SM odpicowana cena do 35tys

2

Odp: KTM 690 SMCR vs DUCATI HYPERMOTARD 796

Nie widze hypermotarda w lesie, na hopie , na schodach, a jeśli tam nie widze motocykla to nie jest on supermoto . Koniec kropka nikt mnie nie przekona !

motoslide.com

3

Bartek dobrze gada. Bierz kata i po problemie. Ducat bardziej wygląda niż jeździ.

READY TO >> TERROR

4

Oj koledzy, ten Ducati jeździ jak trzeba! Bartek ma rację że to nie jest supermoto tylko typowa szosówka stylizowana na SM. Jeśli tylko asfalt Cię interesuje to Ducati lepsze. najlepiej przymierz sie najpierw do obu.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

5

Jedź do salonu, przymierz się do każdego i zdecyduj

Ducati to dzwięk + "dizajn" (choć jak wiadomo jeden woli ogórki, drugi ogrodnika córki)

Bartek dobrze pisze, katem wjedziesz do lasu, ducatem bardziej polansujesz:)

Ja oczami brałbym Ducati... to piękna włoszka, bezpruderyjna która z wiekiem jednak może Ci się znudzić, zmarszczy się od słońca, będzie non stop gadać i klekotać aż padniesz...
KTM to zdrowa austriaczka z dużymi... oczami, która, mimo, iż nienajpiękniejsza pokaże Ci czwarty krąg nieba i piekła zarazem...

6

gierwi napisał/a:

Oj koledzy, ten Ducati jeździ jak trzeba! Bartek ma rację że to nie jest supermoto tylko typowa szosówka stylizowana na SM. Jeśli tylko asfalt Cię interesuje to Ducati lepsze. najlepiej przymierz sie najpierw do obu.

Dokładnie!

Ja jeżdżąc jeszcze GSX-R, planowałem HM1100 jako nastepny bike, ale po 2 testowych jazdach na szczęście spróbowałem kumpla supermoto i już wiedziałem co chce :D

HM z 2-1 wydechem fajnie gada i jeździ, ale i tak KTM SD-R robi z nim co chce w tej samej klasie...
SMC-R utrzyma sie za nim bez problemu na krętych asfaltach i zgubi go łatwo w lesie i na szutrach :D

Wybór jest dość prosty ;)

7

Potwierdzam zdanie kolegów, SMC na pewno bardziej uniwersalny jeśli chodzi o zróżnicowanie nawierzchni. HM796 waży prawie tyle co ścigacz klasy Supersport, skoki zawieszeń nie pozwolą na komfortową jazdę w terenie, a w razie wywrotki(nieuniknione) ciężko się będzie pozbierać. HM to piękna maszyna ale na asfalt. SMC pośmigasz zarówno na asfaltowych winklach jak i po lesie oraz szutrach.

8

jesli ten SMC mialby byc pierwszym sprzetem to uwazaj na siebie :)

Wgrywam mapki do KTM'ów
tel: 797 237 537

9

vilku napisał/a:

mozesz rozwinac......:))

mam nadzieje ,ze Zbyszek wyszkoli jak trzeba:))))

10

aktivebat.no napisał/a:
vilku napisał/a:

mozesz rozwinac......:))

mam nadzieje ,ze Zbyszek wyszkoli jak trzeba:))))

690SMC jest jednym z najmocniejszych seryjnych SM.

Rozumiem, że kolega jest z poznania? I właśnie robi prawo jazdy czy się doszkala?

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

11

tak .... z  Poznania, i wlasnie robi prawo jazdy:))),

12

To polecam Suzuki GS 500 ;-))))))

No może lepiej DRZ 400 SM

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

13

bierz smc  i kup od razu osłonę pod silniczek, dobrze że KTM przedajne koła i kierownice bo chyba niedługo to będzie opcja.

TOR JEST WSZęDZIE

14

Moze rzeczywiscie zastanow sie nad tym czy nie lepiej oszczedzic troche kasy a kupic DRZ, bo na pewno nie bedzie Ci brakowac mocy, a na SMC w zakrecie odkrecisz o 2* za duzo i motocykl podziekuje Ci highsidem :)

Wgrywam mapki do KTM'ów
tel: 797 237 537

15

Tak ja mówi Gierwi wybrałbym DRZ.
SMC będzie za mocne na początek. Wjedziesz w teren smykniesz manętą na koleinie i polecisz w krzaki. Po drugie szkoda nowym motocyklem rysować asfalt.
Ja chciałem na pierwsze moto 690 Duke i bardzo się cieszę, że wybrałem DRZ bo przez 3 lata dostarczała mi sporo wrażeń.

PS. jeżeli Gierwi wie który to Ty, to na pewno na jazdach pokaże Ci teraz, że nie nadajesz się na takiego mocnego sprzęta hehe
Żartuję oczywiście;) Nie Gierwi tylko Kondziu!:D

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD