16

Odp: KTM 690 SMCR vs DUCATI HYPERMOTARD 796

Zawsze jak juz sie zdecyduje na moto to sie pojawia jakies ale......najpier bylo 848 ...wszyscy zgodnym hurem odradzali ..ok przekonali mnie.....pozniej myslalem o kawie 750...ale tez odpadla.......
nastepnie zainteresowaly mnie supermoto i mysle ,ze to bedzie strzal w 10..zdecydowalem sie na KTM 690SMCR i znowu wszyscy hurem odradzaja....
a moze ten bedzie dobry dla zoltodzioba...http://www.ktm.com/pl/supermoto/450-smr/powerparts.html

ps. chodzilem na teorie do zbyszka w zeszlym tyg piotek,poniedz itd

pozdrawiam grzes

KTM 690 SMC-sprzedany:)
Szukam-kupie Honde CR-CRF w pelnej specyfikacji SM odpicowana cena do 35tys

17 Ostatnio edytowany przez Qbek (2012-01-29 16:16:54)

SMR 450? :D nie sztuka kupić moto które będzie miało więcej niż 60KM i rozwalić się na pierwszym drzewie itp. Mierz siły na zamiary. Wybierz moto łatwiejsze do ogarnięcia, ogarniesz, kupujesz mocniejsze. Nie ważne co masz pod sobą, tylko co masz w głowie. Kupowanie mocnego moto jako pierwsze nigdy nie jest dobre. Uzasadnienie: co roku na wiosnę, na start sezonu widać co się dzieje w wiadomościach.

MZ Baghira Black Panther 660 SM --> Z1000 2010" gen. 3
SM...I'll be back!!!

18

Może 125tka cie zainteresuje na dobry start.. ja właśnie ją sprzedaje i zmierzam ku smc.

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

19

Powiedz po co chcesz kupić tak mocny motocykl?

Tym bardziej, że robisz dopiero teorię? Zaczekaj do końca kursu i wtedy podejmij decyzję.
Będziesz miał na pewno na mieście kilka stresujących sytuacji które może pomogą Ci w wyborze motocykla.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

20

Co tu dużo mówić.. Może zmyliła Cię pojemność, SMR 450 to ostrzejszy sprzęt od 690, która tak jak koledzy piszą już jest za mocna na start. Myślę, że wspomniana DRZeta będzie idealna, na brak mocy nie będziesz narzekał a przy okazji ryzyko ścięcia kilku drzew zmaleje. Ewentualnie mógłbyś pomyśleć o jakimś japońcu klasy 600, np. DR650SE czy XT600 (albo jak masz więcej funduszy XT660X). Przede wszystkim dobrze by było żebyś się przejechał sprzętem chociaż kawałek. Duża ilość koni nie przełoży Ci się bezpośrednio na frajdę z jazdy, a wręcz może Ci przeszkadzać (albo w przypadku np. SMR450 pomóc w zwiedzaniu okolicznych rowów). Aha, na 1sze moto polecam wydać trochę mniej kasy, jak masz duży budżet zainwestuj więcej w ciuchy

http://bikepics.com/members/rr666/
XF650 -> LC4 SM+E -> Z1000 -> EXC400 E+SM -> Transalp 600 '96 (jeszcze kiedyś SM kupię!)

21 Ostatnio edytowany przez vilku (2012-01-29 16:55:19)

na DRZ jak ogarniesz w miescie i tak objedziesz wszystkie scigi

Wgrywam mapki do KTM'ów
tel: 797 237 537

22

Co jeszcze przemawia za DRZ to to, że łatwo kupić, łatwo sprzedać.
Motocykl nie traci na wartości więc za ile kupiłeś za tyle możesz za rok sprzedać.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

23

Panowie, Mój kolega skończył karierę na DRZ i moim zdaniem nie ma reguły nawet 125 może okazać się potworem.

TOR JEST WSZęDZIE

24

no nie mogę

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba

25

Ducati 848 na pierwsze moto??? No kolego wysoko zacząłeś ale widze że cały czas nie spuszczasz z tonu :-)
SMC R to raczej też przesada, lepiej posłuchaj bardziej doświadczonych kolegów, jeśli nie chcesz żeby to była Twoja ostatnia zima...
Nie mówie żeby od razu GS 500 już bez przesady, ale Monster 796 byłby odpowiedni albo rzeczywiscie DRZ

26

Znam dwóch którzy po prawku wsiedli na mocne moto, jeden o mało nie połamał kręgosłupa, a drugiego wdziałem może dwa razy jak jeździł. Kup coś słabszego i delektuj się jazdą zamiast pocić się żeby gdzieś nie wypierdolić bo za mocno odkręcisz :)

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia

27

tigerman napisał/a:

Panowie, Mój kolega skończył karierę na DRZ i moim zdaniem nie ma reguły nawet 125 może okazać się potworem.

Opowiedz nam swoja historie :)
Ja tez znam takiego co zakonczyl kariere na DRZ i prawie oko stracil :)

DRZ 400 Y
Husaberg F(E)S 570

28

heh... teraz to kolega chyba kupi rower :P
patrzac ile zgonow i urwanych konczyn mozna zaliczyc nawet na DRZ :P

Huska 701 '17

29

fistach napisał/a:

nawet na DRZ :P

piszesz jakby to był skuter ! a tak nie jest, jak ktoś chce się nauczyć jeździć będzie zaczynał od małych pojemności, jak ktoś chce się lansować do baru i z powrotem kupi wszystko w końcu jak ma sie tyle mocy to nawet z 5 można ruszać

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba

30

figiel napisał/a:
fistach napisał/a:

nawet na DRZ :P

piszesz jakby to był skuter ! a tak nie jest, jak ktoś chce się nauczyć jeździć będzie zaczynał od małych pojemności, jak ktoś chce się lansować do baru i z powrotem kupi wszystko w końcu jak ma sie tyle mocy to nawet z 5 można ruszać

nie chodzi mi o ilosc kucykow w moto. Mialem DRZ i mozna sobie narobic tyle samo krzywdy co na SMC.
Zreszta jak jestes niepelnosprytny to i na skuterze zrobisz sobie krzywde...

A tak z innej beczki, niezly OFFTOP sie zrobil :)

Huska 701 '17