16

Odp: Przygody z psami na modlińskiej !!

Fiodor ja też słyszałem taką wersje, chciałeś zjechać z chodnika, no bo kto słyszał by parkować na chodniku.
Pan policjant wyskoczył z samochodu z pianą na ustach i Cie pchnął (a w zasadzie zaczął szarpać) a ty w następstwie tego straciłeś równowagę, i dalszy ciąg jest znany.
Nie odpuszczaj stary, masz świadków i tyle.
Trzymaj się i do zobaczenia.

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

17

Jedziesz z tymi debilami! Rzygać się chce jak się widzi i słyszy co "stróże prawa" od........ją! Sam znam paru(niestety), ale przykładni to oni nie są! W sumie po co im motocyklowe prawo jazdy, skoro zamiast niego pokazują blachę lub tzw. "szmatę" jak z szacunkiem nazywają legitymację służbową?
Życzę powodzenia, nie daj się!

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

18

tu nie chodzi o powodzenie - teraz grzecznie zbieram paragarfy - prawo jazdy mogli mi zabrac - mieli do tego prawo.
Jesli natomiast chodzi o zatrzymanie - z tego co czytam to:

ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI

z dnia 30 listopada 2001 r.

w sprawie umundurowania policjantów.

(Dz. U. z dnia 15 stycznia 2002 r.)
...
§ 3. 1. Policjanci noszą umundurowanie policyjne podczas wykonywania obowiązków służbowych, jak również w szkołach i ośrodkach szkolenia Policji oraz w czasie odbywania ćwiczeń (przeszkolenia), według zasad określonych w rozporządzeniu.
2. Umundurowanie policjantów składa się z ubioru galowego, wyjściowego, służbowego i ćwiczebnego, których wzory i charakterystykę określa załącznik nr 1.
3. Zasadniczymi przedmiotami umundurowania wchodzącymi w skład ubioru galowego, wyjściowego i służbowego są:
  1)   czapki, kurtki, bluza i płaszcz w kolorze błękitnoszarym,
  2)   spodnie i sweter w kolorze granatowym,
  3)   koszule: służbowe w kolorze błękitnym, wyjściowe w kolorze białym,
  4)   obuwie, pas i teczka w kolorze czarnym.
4. Zasadniczymi przedmiotami umundurowania składającymi się na ubiór ćwiczebny są:
  1)   czapka, kurtki i spodnie w kolorze czarnym,
  2)   kombinezon antyterrorysty w kolorze szaro-czarnym (plamiak).

Pan policjant czapki nie posiadal na glowie - nie wiem i szukam czy czapka jest obowiazkowym elementem munduru policjanta - czyli idac dalej nie byl umundurowany co skutkuje:

Sygnały wydawane przez kontrolujących mogą mieć różną postać. W warunkach dostatecznej widoczności umundurowany policjant będzie je dawał lizakiem lub ręką. Gdy widoczność jest niedostateczna - latarką z czerwonym światłem albo lizakiem ze światłem odblaskowym lub czerwonym. Policjant w cywilu ma prawo zatrzymywać kierowców wyłącznie na obszarze zabudowanym. Przy dostatecznej widoczności powinien używać lizaka, a gdy widoczność jest słaba - latarki. Nie jest natomiast prawdą, że jeśli policjant jest nie umundurowany, to powinien stać przy radiowozie.

Bede wdzieczny za podsylanie tu wszelkich paragrafow - wymiernie mi to ulatwi dalsze dzialania

---------------------
---------------------
nu zajec pagadi

19

hehe coś czuję, że pan pies kiepsko święta zakończy :D Na moto jakieś szkody?

Debile bez kitu

gokon napisał/a:

maciejwra co się Tobie stało z moto ?

Uszczelka wylata olej wylata.....ehhh znowu serwis

SMR 505

20

BMW Fiodora ma szkody na jakieś 9 koła sądząc po serwisie tej marki aczkolwiek wizualnie niewiele :)

HUSABERG 82

21

Fiodor mam nadzieje ze sie sprawa szybko rozwiaze na Twoja korzysc ! i nie daj sie panom "stroza prawa" ! bo to sa jakies kpiny co wyprawiaja ;/

Live to ride ^^

22

tak wlasnie mysle - byc moze powinienem zostac na miejscu - policja nie miala zadnych zastrzezen do mnie i motocykla. Jednak mialem pelne prawo ruszyc a to skonczylo sie fatalnie. Trafilem na tego co sie strasznie "wczul" skutki sa jakie sa.
Zachowanie Panow bylo skandaliczne poczawszy od sposobu zatrzymania po to co sie dzialo w radiowozie i na zewnatrz. Przez chwile czulem sie jak bandzior - rewizje  przeszukania. Mam wrazenie, ze trafilem na straznika texasu - tylko mu sie obiekt agresji pomylil.  Jedno jest pewne ze wzgledu na to co i jak mowil bede chcial uzyskac zadoscuczynienie od policji. Jakie tego beda efekty zobaczymy :)

---------------------
---------------------
nu zajec pagadi

23

Fiodor-oby Cie zapal nie opuscil, jesli jestes pewien, ze miales racje. Obawiam sie jednak, ze pozostalo "kolesiostwo" w policji i podobnych służbach, więc bedzie ciezko.
Daj znac w miare rozwoju sprawy.

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

24

Az nóż sie w kieszeni otwiera. Gdyby spotkał mnie taki policjant nie wiem czy zachował bym taki spokój jak Ty. Zazdroszczę Ci tego ;p
Ogólnie rzecz biorąc jeśli nic nie zrobiłeś i nie uciekałeś policjant nie ma prawa Cie ruszyć. Jeśli natomiast jego "kontrola" spowodowała uszczerbek w wartościach materialnych jak i moralnych to do sadu od razu sprawa. Życzę powodzenia i wytrwałości w dochodzeniu swoich spraw

[url]http://picasaweb.google.pl/marszalkowicz.bartosz[/url]

25

Na szczęście posiadam ochronę prawną w DAS – myślę, że będą mieli się okazję wykazać – przypilnuje tego

---------------------
---------------------
nu zajec pagadi

26

gokon napisał/a:

straciłem dowód rejestracyjny

Jarek, za co Ci sprzątneli ten dowód?

Słyszałem o Waszych przygodach wczoraj, nieciekawie się stało Fiodor poszkodowany, Ty bez papierów a Maćkowi zfryciło się moto :/ ... mizernie.

P.S : na mieście mówili, że ten od berga nieźle pyskował niebieskim hehe

yamaha xt660x

27

Cześć fiodor.

Szkoda, że tak się dzieje w naszym kraju.
A jeszcze większa że trafiło na Ciebie.

Opowiem zdarzenie mojego szwagra , które miało miejsce z 10 lat temu.
Na rondzie Wiatraczna źle zaparkował. Podszedł Policjant i powiedział mu coś w stulu ..."przestaw k***a ten samochód"...Szwagier powiedział ok i poprosił o nr. odznaki . W odpowiedzi dostał 2 x  pałką po nogach, na oczach swojej żony i dziecka. Zanotowali tylko numer radiowozu. Potem na oględzony do szpitala i na komendę. Na komendzie jak psy skumali się że mają ciepło, to okazało się że ten policjant co użył przemocy w dniu dzisiejszym nie był w pracy, tylko na jednodniowym urlopie. Generalnie wyszlo, że zostało to wszystko zmyślone. Czyli dupa.

Fiodor a na stacji nie ma kamer ??

28 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2012-01-07 12:51:43)

delete

motoslide.com

29

Dokladnie, nagranie z kamer to podstawa, jesli było tak jak mówisz :) generalnie napisz skargę na policjanta do KGP, żeby się nie rozeszło po kościach to wal w same szczyty. pamiętaj, że na nagraniu przemysłowym nigdy nie ma dzwięku więc to też plus dla ciebie bo może krzyczał, żebyś się zatrzymał. Zastanów się nad złożeniem do prokuratury zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa, załatw sobie aby zwolnienie miało więcej niż 7 dni, to sprawa po w/w zawiadomieniu potoczy się z urzędu. Zawiadomienie zatytułuj jako czynna napaść.

Pozdrawiam

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

30 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2012-01-07 12:51:36)

delete

motoslide.com