31

Odp: Podobno na jerozolimskich wypadek był

Zadne żarty to jest poważna rozmowa o życiu i śmierci...  Dlaczego niektórzy jeżdżą kilka lat bez poważnych wypadków a inni mają moto tydzień i się zabijają??

brak umiejętności + głupota + brawura + cwaniactwo drogowe = Śmierć...

Przykład?? chłopak z 3 miasta podobno jeździł najlepiej na tylnim kole... mówił że ma wszystko pod kontrolą i wogóle cuda na kiju, do momentu aż pewna dziewczyna nie zajechała mu drogi.

Zwróć uwagę na miejsce w którym zginął!!  wąsko , zakręt , słupy, barierki. ja bym się tam z wariatem z Porsche nie scigał nawet jak by mi zapłacili... a jeżdżę parę dobrych lat...

MAM TYLKO NADZIEJĘ, ŻE KTOŚ STOJĄC NA ŚWITŁACH Z JAKIMŚ KOZAKIEM W FURZE PRZYPOMNI SOBIE MOJE POSTY I ODPUŚCI!!

WTEDY NIE BĘDĘ MUSIAŁ WYPISYWAĆ JAKICHŚ BEZSENSOWNYCH GWIAZDEK!

[*]

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

32

Pierdolenie

Ja nie odpuszczam kozakom w furach. Ścigam sie z nimi spod świateł i zawsze wygrywam:)
Co to za problem objechać furę, czy leszcza na sportowym moto?? żaden!!

Tylko we wszystkim trzeba zachować rozsądek. Byłem na miejscu tego wpydaku, oglądałem to miejsce. Niestety typ nie powinien się ściagać, a nawet jechać tym motocyklem bo:
nie miał prawa jazdy
nie miał wąznego OC
nie miał zarejestrowanego motocykla
miał go od max 4 tygodni i to były jego pierwsze ruchy
z motocyklowej odzieży miał tylko słaby kask - którego szczeka została w miejscu zdarzenia i crossowy buzzer.

Ktoś z was napisał że to była smierc któregoś z nas. Nie zgodzę sie. To była bezsensowna śmierć kolecia który kupił motocykl taki jak mam ja czy ktoś z nas. On nawet nie był motocyklistą. Żeby nim być nie wystarczy kupić motocykla...
Ja sie nie identyfikuje z ofiarami wypadków, a w szczególności z takimi sytuacjami.
Każdy jest kowalem własnego losu, może ten kowal miał ochote skoczyć w palenisko...
Brak rozwagi, pomyślunku, objeżdżenia, doświadczenia, szczęścia - wszystko razem owocuje śmiercią na moto.
Nikogo nie chciałem urazić, są to moje prywatne opinie.

DRZ 450 E SM na modach znowu w jedynej słusznej wersji - czyli SuperMoto
Triumph Speed Triple 2010 SE

33

Brzozrider napisał/a:

PierdolenieJa nie odpuszczam kozakom w furach. Ścigam sie z nimi spod świateł i zawsze wygrywam:)Co to za problem objechać furę, czy leszcza na sportowym moto?? żaden!!Tylko we wszystkim trzeba zachować rozsądek. Byłem na miejscu tego wpydaku, oglądałem to miejsce. Niestety typ nie powinien się ściagać, a nawet jechać tym motocyklem bo:nie miał prawa jazdynie miał wąznego OCnie miał zarejestrowanego motocyklamiał go od max 4 tygodni i to były jego pierwsze ruchyz motocyklowej odzieży miał tylko słaby kask - którego szczeka została w miejscu zdarzenia i crossowy buzzer.Ktoś z was napisał że to była smierc któregoś z nas. Nie zgodzę sie. To była bezsensowna śmierć kolecia który kupił motocykl taki jak mam ja czy ktoś z nas. On nawet nie był motocyklistą. Żeby nim być nie wystarczy kupić motocykla...Ja sie nie identyfikuje z ofiarami wypadków, a w szczególności z takimi sytuacjami. Każdy jest kowalem własnego losu, może ten kowal miał ochote skoczyć w palenisko...Brak rozwagi, pomyślunku, objeżdżenia, doświadczenia, szczęścia - wszystko razem owocuje śmiercią na moto.Nikogo nie chciałem urazić, są to moje prywatne opinie.

W sumie to się mogę pod tym podpisać. Nie oszukujmy się, motocykle nie są stworzone do jazdy 50/90. Jeżeli ktoś uważa, że jazda motocyklem jest zbyt niebezpieczna to niech przesiądzie się do samochodu.
Co do jazdy bez wymaganych dokumentów - głupota. Stać Cię na motocykl za kilkanaście tysiaków to powinno Cie być stać na prawko, ubranie i OC.
Co do wypadku: szkoda człowieka, no ale SHIT HAPPENS! Takie zapalanie świeczek na forum życia mu nie wróci a dla nas niech to będzie nauczka, że przeginać trza umić!

LC4 Supermoto - hurtownia frajdy i problemów technicznych

34

Brzozrider, pod tym co napisałeś też mogę się podpisać, w moich poprzednich postach nie chodziło mi o to , że wszystkim odpuszczam bo też lubię czasami kogoś wypi....ć na światłach albo pociśnąć cwaniakowi w s4 na jakichś pięknych winklach. , ale qrwa, jak ktoś ma moto od tygodnia , sciga się z porsche po kretej drodze, gdzie wookoło słupy to nic tylko pogrtulować - Głupoty!

Wszystko dla ludzi, Wszystko z rozwagą!

Ale pomyślmy, włączmy móżg, a nie chorą ambicję!

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

35

Po prostu naturalna selekcja działa ;)
Dobrze, że tylko sobie zrobił kuku a nie nikomu postronnemu.

LC4 Supermoto - hurtownia frajdy i problemów technicznych