Temat: wiek i wzrost a supermoto
Witam wszystkich serdecznie i na wstępie chciałbym powiedzieć że jestem nowy ale mam wiele pytań do fanów czegoś co mnie powaliło na kolana i dało możliwość refleksji nad tym co dalej. Może to dziwne ale mam 40 lat i czas na zmiany nie ukrywam że fascynuje mnie jazda po torze i po mieście a wy macie fajne sprzęty z mega wielkimi możliwościami .Przeglądając forum widzę że często proponuje się japońce a co z ktm chciałbym poznać zdanie użytkowników którzy jeżdzą pomarańczą .Co powiecie jeśli chodzi o wzrost i wagę motocyklisty który to dosiada . mam 170 cm i jakieś 80kg no i 4dychy na karku nie chciałbym aby sprzęt mnie sponiewierał jak ściere ,wyjechał jak zparciałą oponę i rozciągną jak łańcuch .Wszyscy mi mówią że to sport dla MŁODYCH a nie dla koni .Może kilka pytań:
1.czy myślicie że to wstyd w tym wieku :D
2.przy tym wzroście nie chciałbym używać taboretu
3.co z dostępnością części do ktm i innymi markami
4.jak wygląda częstotliwość napraw i obsługi ale użytkowników a nie servisowych
5.czy trzeba dużo inwestować w dodatkowy sprzęt servisowy do obsługi moto (sam jestem mechanikiem)
6.jakieś specjalne przygotowanie pod tor tak jak np.plastika
7 czy 60KM to nie za dużo przy tym przełożeniu
8.Na co zwrócić uwagę przy zakupie jeżeli sprzęt ma być tylko miasto i tor
Z góry chciałbym podziękować za wypowiedzi i porady oczywiście negatywne też wolę posłuchać szczerości niż być pośmiewiskiem na ulicach wrocka pozdrawiam lewa w górę