Odp: *UWAGA* na naciągacza !!!
A do tego przed każdą transakcją zamęczać sprzedającego pytaniami. Często taki pajac w tym przypadku oferując adapter i tarcze, nawet nie ma zielonego pojęcia co to jest i czym to się je. Bo są tak bezczelnie pewni swej bezkarności, że nawet nie próbują się dowiedzieć czegoś o sprzedawanym towarze. A jeśli kupujemy z przeświadczeniem "ojej.. jaka okazja, kurrrwa szybko... kasa, wysyłać, szybko, szybko bo ktoś mnie uprzedzi" To często tak to się kończy.
Z próba naciągania przez Angoli na sprzedaż motocykla zagranicę (chociaż to może być każdy podający się za angola)
Z odrobiną logicznego myślenia możemy się ustrzec złodzieja. Pamiętając o zasadzie na spokojnie, pomyśl 5 razy... analizuj.
Oszuści z premedytacja wybierają motocykle tańsze bo wiedzą że i determinacja sprzedającego jest większa.
Ze względu na mniejszą zasobność portfela, nie targują się, lub tylko dla uśpienia czujności, nie pytają o stan motocykla, nie zadają rzeczowych pytań, tylko z uporem maniaka powtarzają do znudzenia... przelew, wysyłka, przelew, wysyłka...
Kula się trochę obraził za określenie jego XT... ale to właśnie jest logiczne podejście do tematu, kto przy zdrowych zmysłach ciągnie z Polski moto do Anglii ?? no kto???? rozumiem rzadki model, rozumiem że jest to klasyczny sprzęt ale zwykły leciwy motocykl. Oszust nie wybiera motocykla za 20 czy 30 tysięcy bo wie że ludzie sprzedający taki motocykle lepiej przędą niż ktoś kto wystawia na sprzedaż motocykl za 5 tysięcy. Wiedzą że biednego i szybciej i łatwiej naciąć. :( Ja wystawiłem moto za 6 tysięcy przez moment mnie połechtał fakt że moje Cafe ktoś docenił ale to była tylko pierwsza reakcja. ;)
Można też zareagować tak... o kurrrwa Angol chcę kupić mój motocykla ale mam zajebisty motocykl, no jasne że sprzedaje, gdzie go mam wysłać?? :lol:
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach 44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR