16 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2011-08-31 12:37:09)

Odp: *UWAGA* na naciągacza !!!

A do tego przed każdą transakcją zamęczać sprzedającego pytaniami. Często taki pajac w tym przypadku oferując adapter i tarcze, nawet nie ma zielonego pojęcia co to jest i czym to się je. Bo są tak bezczelnie pewni swej bezkarności, że nawet nie próbują się dowiedzieć czegoś o sprzedawanym towarze. A jeśli kupujemy z przeświadczeniem "ojej.. jaka okazja, kurrrwa szybko... kasa, wysyłać, szybko, szybko bo ktoś mnie uprzedzi" To często tak to się kończy. 

Z próba naciągania przez Angoli na sprzedaż motocykla zagranicę (chociaż to może być każdy podający się za angola)
Z odrobiną logicznego myślenia możemy się ustrzec złodzieja. Pamiętając o zasadzie na spokojnie, pomyśl 5 razy... analizuj.
Oszuści z premedytacja wybierają motocykle tańsze bo wiedzą że i determinacja sprzedającego jest większa.
Ze względu na mniejszą zasobność portfela, nie targują się, lub tylko dla uśpienia czujności, nie pytają o stan motocykla, nie zadają rzeczowych pytań, tylko z uporem maniaka powtarzają do znudzenia...  przelew, wysyłka, przelew, wysyłka...

Kula się trochę obraził za określenie jego XT... ale to właśnie jest logiczne podejście do tematu, kto przy zdrowych zmysłach ciągnie z Polski moto do Anglii ?? no kto????  rozumiem rzadki model, rozumiem że jest to klasyczny sprzęt ale zwykły leciwy motocykl. Oszust nie wybiera motocykla za 20 czy 30 tysięcy bo wie że ludzie sprzedający taki motocykle lepiej przędą niż ktoś kto wystawia na sprzedaż motocykl za 5 tysięcy. Wiedzą że biednego i szybciej i łatwiej naciąć.  :( Ja wystawiłem moto za 6 tysięcy przez moment mnie połechtał fakt że moje Cafe ktoś docenił ale to była tylko pierwsza reakcja. ;)
Można też zareagować tak... o kurrrwa Angol chcę kupić mój motocykla ale mam zajebisty motocykl, no jasne że sprzedaje, gdzie go mam wysłać??  :lol:

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

17 Ostatnio edytowany przez Kula (2011-08-31 13:05:36)

nie obraziłem się ;)

Szwagier :D

kiedy będę widział u siebie Twoją/moją CRF? :D

Kula daje fula :D 

http://www.youtube.com/watch?v=FdCnQNuojUw

18

Wyżej opisywany jegomość zarejestrował się na naszym forum
[url]http://forum.supermoto.pl/user100966.html[/url]

0,654l SMC AKR

"Dialogi nie dobre... Bardzo nie dobre dialogi są.
Proszę pana... Yyyy... W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje. Proszę pana..."

19

o skurwisyn ;)

dajcie mu coś napisać/wystawić :D

20

jeb@ny uzbierał se brudną kase i super-motocylka mu się zachciało :D

sms 125 --> smr 450

21

oferty kupna z zagranicy jako angol to zazwyczaj nigeryjczyk, mieszkałem kilka lat w UK i znam te klimaty, 4 lata temu wystawiłem telefon na allegro i miałem maila od bardzo zainteresowanego kupującego z Londynu, pobawiłem sie w korespondencję jak przyszło do wysyłki to akurat ten angol był na wczasach w Nigerii i tam miała być wysyłka, płatność Paypalem, szereg zapewnień na wyrost że nie mam się co obawiać bo Paypal ubezpiecza transakcje itp, dostałem jakąś laurkę z logo Paypal że niby płatność poszła... gdybym nie korzystał z Paypala od 2001 i nie wiedział że wystarczy się zalogować i sprawdzić wpłaty może i bym uwierzył, oczywiście to był wałek, telefon już był sprzedany w Polsce a murzyna zwodziłem przez 2 tygodnie dla jaj, wykosztował się biedaczek bo dzwonił do mnie na komórkę z 7 razy żeby na koniec się dowiedzieć że to był żart :) ostatnio była inwazja nigeryjskich spamów na angielskim gumtree, ogłoszenia motocykli za pół ceny, bez numeru telefonu, i oferta wysyłki po wpłacie Paypalem.

22

maciey: skąd wiesz że to on?

jakubek

23

jakubek napisał/a:

maciey: skąd wiesz że to on?

[url]http://forum-nuras.com/viewtopic.php?p=234661#234661[/url]

Są nicki, pod którymi się loguje

0,654l SMC AKR

"Dialogi nie dobre... Bardzo nie dobre dialogi są.
Proszę pana... Yyyy... W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje. Proszę pana..."

24 Ostatnio edytowany przez kacpikSM (2011-09-01 22:22:10)

to usunąć mu w piz*u konto i dać mu jakiegoś bana najlepiej żeby juz się nie mógł rejestrować pod innym kontem :)

sms 125 --> smr 450

25

nie no, właśnie dajcie mu normalnie pisać, o ile jeszcze się nie kapnął, że go mamy :D

ciekawe jakie kwiatki by Nam tu proponował :D

26

ten skurwiel napisal mi na forum motox , dalem ogloszenie ze kupie plastiki do huski , pisal ze ma komplet itd, ciec mi sie jakies dzwiny wydawal i wplacilem gnojowi tylko 30zl na wysylke , no i wlasnie sie dowiedzilem ze te 30zl psu w dupe poszlo :P lepiej bylo flache za to kupic ale coz ...

27

30 zł to prawie okazyjnie. Najłatwiejszy sposób na naciągaczy to powiedzieć aby transakcję przeprowadzić za pośrednictwem allegro. 99% osób powie, że ma już kupca a 1% powie ok - i to będzie prawdziwa okazja. Allegro ubezpiecza już od 30zł - znaczy miałbyś już zwrot.

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

28

wplacielem tylko 30zl bo gosc jakis dzwiny , a te trzy dychy mialy isc na wysylke za pobraniem ;)