61

Odp: Jaki kombinezon ?

Witam :)
Od jakiegoś czasu rozglądam się za jakimś kombinezonem lub zbroją. No ale teraz zakładając, że wybiorę kombinezon 2 częściowy zastanawiałem się nad Tschul 727 ewentualnie 728. Nie jeżdżę moto zbyt wiele chociażby dlatego że aktualnie robię prawko i gdy uda mi się skończyć będę jeździł więcej i na dalsze trasy. Mam zamiar pojeździć trochę na torze... Teraz są to raczej wąskie kręte uliczki o bardzo małym natężeniu ruchu no i przydałaby się mi jakaś ochrona co mi doradzicie w tym przedziale cenowym?? Poczytałem kilka dosyć dobrych opinii o "ciulu" no ale może jeszcze czegoś się na ten temat dowiem... Narazie nie stać mnie na Alpinestras czy Dainese. Co by było lepsze taki kombinezon Tschul czy może dobra zbroja typu Sixsixone Vapor i do tego jakieś ochraniacze??
Doradźcie coś do takiego trybu jazdy jaki prowadzę tzn. głównie miasto rzadziej trasa, tor  :D ( Śmigam Yamahą Dtx 125 )

62

ze swojej strony mogę polecić to :
[url]http://forum.supermoto.pl/topic17392-sprzedam-kombinezon-skora-carbon-garb-1-czesciowy.html[/url]

dużo lepej wykonany niż te wszystkie ciule i na tor lepszy jednocześciowy.

DR-Z 400ESM sold

63

A jak wygląda sprawa z MVD?? Jeździ w tym ktoś może?? Czy wejdą mi pod spodnie ochraniacze Fox Raptor? Fajnie to wyglada i jeszcze daja podobno rabat dla użytkownikow forum.

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

64

Jeśli chodzi o MVD to bardzo przewiewny, lekki i wygodny. Sam mam raptory Fox-a i bez problemu wchodzą,krój spodni na to pozwala. Maniek zakłada nawet długą orteze. Co do rabatu dzwoń 504258448

65

rodman niestety Twój kombinezon to nie mój rozmiar, ja jestem bardzo szczupły ok. 60kg i wzrost 178cm więc będzie za duży. Ogólnie to byłbym skłonny kupić coś nowego. Na torze będę jeździł raczej sporadycznie no chyba że mnie wciągnie :P Mój budżet jest niestety ograniczony i na alpiny czy dainese mnie nie stać no chyba że trafiła by się fajna używka w bdb stanie :) A co powiecie o buzerze sixsixone vapor czy jednak byłby lepszy kombinezon najlepiej 2 częściowy?? Często wyjeżdżam na miasto załatwiać drobne sprawy i w całym kombi ciężko by tak śmigać a tak to czy kurtka czy spodnie... Napiszcie jaki byłby Wasz wybór na moim miejscu w takim budżecie oraz przy takim stylu jazdy jak napisałem w poprzednim poście :P

66

Ja wiem czy przy tym budżecie nie starczy Ci na alpinę itp. Za Ciula 728 musisz zapłacić 1400zł. A za ok 1600zł możesz mieć alpinę czy berika z niemiec: [url]http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/10207048/Categories/lederkombis-Leather-Suits/Lederkombi-Restposten/Herren-Lederkombi[/url]

Strona sprawdzona i wysyłają za pobraniem do PL.

Sam używam kombi dwu częściowego i jestem zadowolony. Ale raczej nie da się używać oddzielnie kurtki od spodni (długość).

67

Landryss25 napisał/a:

Ja wiem czy przy tym budżecie nie starczy Ci na alpinę itp. Za Ciula 728 musisz zapłacić 1400zł. A za ok 1600zł możesz mieć alpinę czy berika z niemiec: [url]http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/10207048/Categories/lederkombis-Leather-Suits/Lederkombi-Restposten/Herren-Lederkombi[/url]

Strona sprawdzona i wysyłają za pobraniem do PL.

Sam używam kombi dwu częściowego i jestem zadowolony. Ale raczej nie da się używać oddzielnie kurtki od spodni (długość).

To kup sobie tzw. spoiler. Alpinestars robi coś takiego do swoich kurtek sportowych. Dopinasz po prostu kilkanaście centymetrów kurtki.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

68

mcienki napisał/a:

Jeśli chodzi o MVD to bardzo przewiewny, lekki i wygodny. Sam mam raptory Fox-a i bez problemu wchodzą,krój spodni na to pozwala. Maniek zakłada nawet długą orteze. Co do rabatu dzwoń 504258448

Kombi zakupione, moge z czystym sumieniem polecic wszystkim tego kombiaka jak i kontakt z mcienki (zaje..iscie mozna sie z kolega dogadac). Masz u mnie duuuuuuuuzzzzzego browara.
PS. Mam nadzieje ze dzisiaj juz u ciebie wszystko bedzie spowrotem. Pozdro

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

69

polecam mvd. pod spodnie wejda wszystkie ortezy itd. kurtke przetestowalem - czolowka z samochodem polaczona z lotem miedzy drzewami i latarniami nie zrobila na niej zadnego wrazenia, niestety zle zniosla okrutne potraktowanie jej przez nozyczki ratownikow medycznych kwadrans pozniej jak mnie wycinali ze sprzetu. poza tym super wentylacja i dobrze lezy

Rm-Z 450 MEOW MOTORSPORT PROJECT: