1

Temat: jak zmienić wielkość kół w liczniku ktm

Jak zmienić wielkość kół z 21' na 17' w liczniku ktm 525 2005 licznik wygląda tak:

Post's attachments

Attachment icon licznik.jpg 2.25 kb, 73 downloads since 2011-05-17 

2

Odp: jak zmienić wielkość kół w liczniku ktm

Odpinasz wtyczkę 3 pinową, 2pinowa pozostawiasz spięta. Wzbudzasz licznik i trzymaj prawy przycisk do czasu możliwośći zmiany funkcji. jak dojdzie do WS ładujesz wartość 1882 i masz na 17" :)

SMR 505

3

a ja własnie poszukuje takiego licznika, KUPIE ! :D taki lub ten wiekszy do 525/450

BYŁY:
Yamaha Xt125/140x--> Ktm EXC 525 sm--> KTM Superduke990--> KTM SMC 690--> Yamaha Raptor700R--> KTM EXC 525 SM--> SZUKAM!!

4

Robię zgodnie z instrukcja i nic mi się nie dzieje. Chyba nie działają mi przyciski bo żaden nie reaguje jak wciskam. Czy po wcisnięciu przycisku głównego powinno się coś zmienić na wyświetlaczu? Mi pokazuję mh a jak ruszę to odo. Jak wciskam to nic się nie zmienia. czy to normalne?

5

Witam, zwracam się z tym samym problem, jak zmienić wielkość koła ale w takim liczniku [url]http://allegro.pl/licznik-elektroniczny-ktm-exc-super-stan-i1578614906.html[/url] mam tylko jeden guzik.
W jakiej odległości od ośki powinien być ten dzyndzel na tarczy co daje sygnal do czujnika?

EXC 450 SM-sprzedany
CRF450R 08'

6

plaster220 napisał/a:

Robię zgodnie z instrukcja i nic mi się nie dzieje. Chyba nie działają mi przyciski bo żaden nie reaguje jak wciskam. Czy po wcisnięciu przycisku głównego powinno się coś zmienić na wyświetlaczu? Mi pokazuję mh a jak ruszę to odo. Jak wciskam to nic się nie zmienia. czy to normalne?

No to przyciski Ci nie działają. Wciskając ten po prawej stronie powinien zmieniać funkcje. Rozbierz go i zobacz czy nie odpadł przycisk.

bnk napisał/a:

Witam, zwracam się z tym samym problem, jak zmienić wielkość koła ale w takim liczniku [url]http://allegro.pl/licznik-elektroniczny-ktm-exc-super-stan-i1578614906.html[/url] mam tylko jeden guzik.
W jakiej odległości od ośki powinien być ten dzyndzel na tarczy co daje sygnal do czujnika?

2-4mm czujnik-magnes

SMR 505

7

Ok pojąłem mniej wiecej jak to wszystko działa:) a Więc tak, załóżmy że mam 3 przyciski '+'; '-'; 'set'
Jak przejść do ustawiania obwodu koła?:)

BTW. Myśle, że może sie przydać:) [url]http://www.enduro-adventure.com/new/index.php?option=com_content&view=article&id=244:modyfikacja-prdkociomierza-ktm-exc&catid=37:poradniki&Itemid=234[/url]

EXC 450 SM-sprzedany
CRF450R 08'

8

rozebrałem i wszystko wygląda niby ok. jak go wciskam to słychać tak dźwięk wciśnięcia ale nic nie zmienia.

9

Dałem rade :D
Odłączyłem kostke 3 pinową, przytrzymałem 3sekundy przycisk SET, nacisnąłem 12 razy przycisk SET tak aby przejsc do pozycji WS i przyciskiem - zmieniłem wielkość koła:)
Dzięki za wsparcie:D

EXC 450 SM-sprzedany
CRF450R 08'

10

plaster220 napisał/a:

rozebrałem i wszystko wygląda niby ok. jak go wciskam to słychać tak dźwięk wciśnięcia ale nic nie zmienia.

Przytrzymaj chwilę na rozpiętej kostce 3pinowej!

SMR 505

11

nie da się. mam coś z przyciskami. ciekawe co?

12

a przerabial ktos zmiane WS w tym starszym liczniku exc (2004r) ? bo wszystkie funkcje opisane w serwisowce ale o zmianie WS ani slowa

525 EXC

13

Mam maly problem ktm 525 2007 nie idzie przestawic licznika na kola 17. Wypinam kostke 3 pinowa wzbudzam licznik przytrzymuje prawy przycisk pojawia sie 2205 WS i zaraz powraca do normalnego licznika...

Druga sprawa, mam wypieta kostke 4 pinowa i nie mam jej do czego wpiac? Do czego ona jest i czy przypadkiem przez to nie moge przestawic licznika na kola 17.

GSX-R 750 1999
KTM 520 EXC 2001
KTM 525 EXC 2007

14

AFI napisał/a:

Mam maly problem ktm 525 2007 nie idzie przestawic licznika na kola 17. Wypinam kostke 3 pinowa wzbudzam licznik przytrzymuje prawy przycisk pojawia sie 2205 WS i zaraz powraca do normalnego licznika...

Druga sprawa, mam wypieta kostke 4 pinowa i nie mam jej do czego wpiac? Do czego ona jest i czy przypadkiem przez to nie moge przestawic licznika na kola 17.

Mam wrażenie, że nie czekasz aż licznik uruchomi się w pełni. Włącz licznik, poczekaj aż wyskoczy to co normalnie na nim jest, przytrzymaj do wejścia w ustawienia i wtedy szukaj WS.
4 pinowa kostka jest do zewnętrznego przełącznika, nie ona jest problemem.

PBM

15

Jak wlaczy sie normalnie i przytrzymam to zalacza mi sie tylko ustawienia zegara ...

GSX-R 750 1999
KTM 520 EXC 2001
KTM 525 EXC 2007