Odp: Zawody SuperMoto w ...........
dla zawodników AP i BDSM
Czyli jeśli ja będę chciał pojeździć, a z uwagi na odległość pewnie bym chciał, to usłyszę krótkie "spier...j"?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Zawody SuperMoto w ...........
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
dla zawodników AP i BDSM
Czyli jeśli ja będę chciał pojeździć, a z uwagi na odległość pewnie bym chciał, to usłyszę krótkie "spier...j"?
nie , ale zasady dla innych jeszcze nie zostały ustalone. na pewno będzie wymagana licencja z uwagi na ubezpieczenie.
ma początku marca dam znać jak to będzie wyglądało.
i Szwinia nie siej defetyzmu
Ja mam licencję więc ani mnie to ziębi ani grzeje, ale wystarczy zobaczyć ile osób z Wawy i okolic pisze na tym forum i pewnie też chcą mieć dostęp do toru a nie sądzę żeby mieli licencje. Może gdyby spróbowali raz czy dwa jak to jest, to by zaczęli jeździć na zawody bo by się wkręcili w temat. Nie jestem specjalistą od przepisów, ale wg mnie licencja nie jest niezbędna do skorzystania z toru. W Radomiu jej nie wymagają i wystarczy im oświadczenie. Na treningach w Poznaniu też nikt licencji nie wymaga. Sam przecież wiesz, że pierwsze dwa starty na zawodach można legalnie pojechać bez licencji, a kolejne już nie do końca zgodnie z reglaminem ale nikt się tego nie czepia.
Fajnie, że się wziąłeś za zorganizowanie miejsca do pojeżdżenia, ale wg mnie powinno to iść w stronę szerokiego propagowania SM w Warszawie, a nie organizacji miejscówki dla "samych swoich".
pzdr
Dobra, Papug dawaj mi tą naklejkę na kata co dostałem ją na DRZete i jeżdżę z wami:) Chyba że usłyszę krótkie defetystyczne stwierdzenie...:/
Ps nie mam licencji ale mam prawo jazdy kat AB i żólty czepek.
I o tym właśnie mówię... :)
miejscówka jest własnością AP i AP udostępnia je dla swoich zawodników,
na początku marca będę rozmawiał na temat warunków korzystania z obiektu dla wszystkich zainteresowanych. co do licencji to jeszcze się okaże ale z wstępnych rozmów wynika że będą potrzebne. może oświadczenia załatwią sprawę, ale tak jak napisałem szczegóły podam w marcu po ostatecznych ustaleniach i stworzeniu regulaminu.
Szwinia bądź dobrej myśli ;) i nie martw się za wcześnie. mam tylko nadzieje że nie stracimy tej miejscówki tak jak miejscówki na Okęciu przez brak organizacji i odpowiedzialności osób korzystających z toru.
niestety naklejka nie wystarczy
...mam tylko nadzieje że nie stracimy tej miejscówki tak jak miejscówki na Okęciu przez brak organizacji i odpowiedzialności osób korzystających z toru.
Jestem ciekaw kto zachował się tak nieodpowiedzialnie. Szczerze mowiac myslalem, ze na skasowanie miejscowki wplyneły dwie sprawy:
- halas przeszkadzajacy pobliskim mieszkańcom,
- brak zysków własciciela miejscowki, co spowodowalo, ze nie mial ochoty użerać się z mieszkańcami.
Automobilklub Polski udostępni od marca teren na Bemowie dla zawodników AP i BDSM
Mam nadzieje, że jesli treningi dojdą do skutku, to będą mogli wjechać wszyscy zainteresowani trenowaniem, a nie tylko "elita". Rozumiem, ze dla niezrzeszonych moze to byc za jakąs opłatą, ale trudno dzielić się na lepszych i gorszych, jesli jest nas (SMowcow) ledwo kilku (moze kilkunastu) w całej Warszawie.
Licze, ze chlopakom z BDSM uda się to załatwić.
w sumie propo z uiszczeniem jakiejs oplaty bylo by dobrym pomyslem...zawsze pojawily by sie jakies fundusze...
Tak jest w Radomiu. Jestes niezrzeszony w AK Radom, placisz 50 zl i latasz. Jestes zrzeszony, to masz pierwszenstwo wjazdu na tor i nie placisz. Ale nie ma sytuacji, ze komus sie odmawia.
Crazy ale nie porównuj toru w Radomiu z płytą lotniska na bemowie. Wiem że po polsku jest sobie ponarzekać ale 50zł za polatanie po płytach betonowych to IMO przesada to już lepiej jechać tak jak napisałeś na ursus i śmigać w takich samych warunkach za free.
Jakubie, Biedronko, Codziennie niskie ceny :) nie napisalem, ze ma byc 50zl jak w Radomiu, ale zeby byla szansa chocby za kase wjechac dla niezrzeszonych. A lepszy tor na plytach odcinkiem terenowym, gdzie policja sie nie przyczepi, gdzie nie wyjedzie auto, itp, niz calkowity brak mozliwosci do bezpiecznej jazdy.
Panowie a co myslicie o pomysle SuperMotoCamp - Polska moze bysmy zorganizowali przynajmniej ze dwa takie campy 2 dniowe w weekend ktorys ???
Fajnie by bylo ze wszystkimi potrenowac caly dzien a pozniej wieczorem z rodzinkami lub kochankami lub jak kto woli jakiegos grila zrobic :) a na drugi dzien dalej trenowac az do upadlego :) !!! Co Wy na to
Panowie a co myslicie o pomysle SuperMotoCamp - Polska
Ja jestem jak najbardziej na TAK, tylko skad wziac trenera?
Ja też jestem "za", tylko nad wyraz często na "może byśmy zorganizowali" się kończy więc czujnie podchodzę do tematu...
Panowie czesc mojej pracy zawodowej to organizacja imprez wiec przy pierwszych zawodach zgadamy sie co do toru na ktorym mialo by to byc i reszte postaram sie zapiac do konca .
Co do trenera to fakt w Polsce moze byc ciezko, ale mysle ze taki luzny trening poprostu zeby razem polatac wieksza grupą a wieczorem przy grilu ........ pogadac o najczesciej popelnianych bledach podczas jazdy itd :) i na drugi dzien powtorka (lecz bez grila ), to tak mysle ze kazdy z nas duzo wiecej wyniesie "wskazowek" (a negatywne opinie porozkminia w domciu na spokojnie) niz kiedy kolwiek na jakim kolwiek solowym treningu.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Zawody SuperMoto w ...........
Wygenerowano w 0.044 sekund, wykonano 61 zapytań