31

Odp: DR-Z NO I CHU..la..J..noga

cross napisał/a:
HEMP napisał/a:

Hacker   byleś szybszy ... :)

Dowiedz się co padło (najlepiej rozbierz moto sam) i dopiero zastanawiaj się co dalej ....  jak tłok-cylek  to BB i ....łłoogieńńńńńń   :)

tłok i cylinder BB i za chwile padnie korba :P

Dokładnie, o ile mi wiadomo korbowody sa zrobione pod konkretna mase tloka, a np tlok od BB 480 raczej bedzie ciezszy :p

32

Given napisał/a:
cross napisał/a:
HEMP napisał/a:

Hacker   byleś szybszy ... :)

Dowiedz się co padło (najlepiej rozbierz moto sam) i dopiero zastanawiaj się co dalej ....  jak tłok-cylek  to BB i ....łłoogieńńńńńń   :)

tłok i cylinder BB i za chwile padnie korba :P

Dokładnie, o ile mi wiadomo korbowody sa zrobione pod konkretna mase tloka, a np tlok od BB 480 raczej bedzie ciezszy :p

moze  cos ze mna jest nie tak ale ja na zdjeciu BB 480 (link w poprzednim poscie) wyraznie widze wał wyposażony w korbowód ...

Motorynka -> SHL M04 -> M72 -> GPZ 550 -> VFR 750 -> GSX-R 750 -> ZX6R -> FZR 1000 -> TL1000S -> GSX-R 1000 -> LC4 660 SMC ;)

33 Ostatnio edytowany przez tabul (2011-04-30 14:04:37)

co wy z tymi silnikami uzywanymi tak sie podniecacie ?? a skad wiadomo ze taki silnik sie nie rozleci ?? jak dla mnie lepiej zrobic porządny remont no ale trzeba cos tam umiec zeby wyszlo taniej ... i jak tam bondek dokształciłeś sie juz ?? a panewek w tym silniku nie ma ! poza tym nie ma tloka pod 480 tylko pod 450. a 480 wychodzi przez zmiane skoku tloka o ile dobrze pamietam dluzsza korba i wyzsze podkladki pod cylinder. pozdrawiam znawcow tematu remontow silnikow ;p

34 Ostatnio edytowany przez figiel (2011-04-30 10:24:31)

do końca nie rozebrany bo nie wiem czy się bawić w dodatkowe roboczogodziny niestety korzystam z usług serwisu, tłok ma duże luzy na boki więc mechanik stwierdził że pewnie do wymiany wał, korbowód, to wiadome że cylinder tłok pierścienie

Post's attachments

Attachment icon IMAG0057.jpg 830.3 kb, 95 downloads since 2011-04-30 

Attachment icon IMAG0058.jpg 1.08 mb, 92 downloads since 2011-04-30 

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba

35

mike napisał/a:

do końca nie rozebrany bo nie wiem czy się bawić w dodatkowe roboczogodziny niestety korzystam z usług serwisu, tłok ma duże luzy na boki więc mechanik stwierdził że pewnie do wymiany wał, korbowód, to wiadome że cylinder tłok pierścienie,

o matko...a to jakiś znajomy mechanik czy taki normalny?

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

36

normalny niestety

37 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2011-04-30 10:29:02)

Majki, rozbierają Ci go w serwisie. Czemu nic nie mówiłeś, mam dobrych mechaników :)
Nie wiem skąd oni mają takie wiadomości ale Broza i Radziu coś wspominali że nowy silnik to koszt 5 tysięcy.  :)

Majki jak będziesz potrzebował pomocy to masz walić śmiało... co dwie głowy to nie jedna. Dobrze latasz więc zawsze Ci chętnie pomogę.  ;)  Wiem że każdą pomoc wynagrodzisz mi ostrym lataniem.  :D

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

38

W podobnej sytuacji jestem tylko że u mnie silnik nie stanął. Rozpieprzył mi się termostat i wywaliło płyn chłodniczy czego skutkiem było spuchnięcie tłoka od temp i jest do wymiany. Z tym że ja mam 485 :/ Muszę coś wykminić sensownego bo cylinder tylko do zhonowania muszę oddać

39

cos sie te drz sypią :P

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

40

Nowy silnik od E da rade za 5k wyrwac.

DRZ 400 Y
Husaberg F(E)S 570

41

radziu napisał/a:

MIke: od tego gościa kupowałem ostatnio chlodnice:
[url]http://moto.allegro.pl/suzuki-drz-sk7-wszystkie-czesci-przebieg-6tys-km-i1563353210.html[/url]
koles zrobil na mnie wrażenie solidnością i szybkością załatwienia sprawy (dzis telefon jutro czesci)
i musze powiedziec ze były w naprawde dobrym stanie a gosc jesli chodzi o ceny jest mocno negocjowalny.

to pisałem ja: Reklamacje Reklamacji.
płomień tańczący na kurhanach wrogów.

42

radziu napisał/a:

Troche mucho, ale gdzie takie sa?

Reklamacje: biore pod uwage go

43

mike napisał/a:
radziu napisał/a:

Troche mucho, ale gdzie takie sa?

Reklamacje: biore pod uwage go

to jak kupisz caly silnik to daj znac, prawy karter odkupie. I powodzenia w zalatwieniu sprawy po taniości.

to pisałem ja: Reklamacje Reklamacji.
płomień tańczący na kurhanach wrogów.

44

Giersik a gdzie w dr-z jest termostat ?? Widzisz a moja dr-z jeździ i klient zadowolony ;)

45

W głowicy jest wkręcony.