Odp: DR-Z NO I CHU..la..J..noga
ale co zawiesił się ?? skad wiesz ze to jego wina ??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Suzuki » DR-Z NO I CHU..la..J..noga
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
nie mogę ..... :) ... jak korba+wal jest w "normalnym stanie-ok" to SPOKOJNIE wytrzyma BB (450) ...
dziwi mnie tylko jedno ze moto zgasło ??? odpalałem moto z gorszymi cylindrami, chodziły jak zapieniony grzechotnik ...ale chodziły , a jak z stanem głowicy,zaworów ?? Czy moto wywaliło olej np. odmą ,wydechem?
zawory chyba ok, ale nie wiadomo jak właśnie wał, już nie chcę się wpieprzać w robotogodziny, po oszacowaniu kosztów części i jak jeszcze do tego by doszedł wał to już w ogóle się nie opłaca, normalnie po zgaśnięciu nie miał siły chodzić może z 30 sec. zaklekotał i padł
Wywaliło cały płyn chłodniczy bo się nie otworzył. Jak rozebrałem to jest jakiś dziwny (czyt. wygięty). Zresztą zaraz pójdę zrobię fotki i wstawię.
nowy tlok + cylek ....a termostat ..... wywal:)
nowy tłok to na 100%, cylinder ma powierzchowne delikatne ryski to tylko na fotce tak wygląda tragicznie ale w rzeczywistości jest lepiej i honowanie powinno wystarczyć. Zawiozę jeszcze go do speców niech ocenią oni czy się nadaje czy nie. A co do termostatu to się zastanawiam czy kupić nowy czy go wypieprzyć całkiem i nie wsadzać. Jest on w ogóle niezbędny?
Tłok znalazłem tej samej średnicy (95,5mm) tylko że jest od BB 450cc i nie wiem czy będzie pasował. Zapewne będzie się różnił wysokością co spowoduje spadek kompresji. Znajomy jeszcze podsunął mi pomysł zplanowania cylindra o różnicę grubości tłoka tylko czy taka zabawa ma w ogóle sens?
[url]http://www.wossner.pl/category.php?id_category=166[/url]
Prosze, tutaj sobie mozesz dobrac tlok.
Given wiem patrzyłem już. Tylko się zastanawiam teraz jaka jest różnica w tłoku miedzy 450cc i 485cc. Czy nie będzie różnicy na wysokości tłoka.
ehh, nie wsadzaj termostatu, wydaje mi sie ze tak wysilony silnik i tak wymaga lepszego chlodzenia wiec niedogrzany raczej nie bedzie.
Tak też zrobię. Zastanawiałem się czemu jest tak wygięty i chyba poprzedni właściciel ten od którego kupiłem w Polsce przy składaniu na siłę go wpasował. Mówił że zaglądali do tłoka więc może i termostat patrzyli.
Bondek lektura dla Ciebie
[url]http://www.sunnen.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=55&Itemid=62[/url]
przeczytałem w odróżnieniu od ciebie.
honowanie bloku silnika jest uzasadnione w przypadku sinika wielotłokowego na łożyskach ślizgowych.
wyjęcie termostatu z silnia sprawdza się jedynie jeśli większość czasu spędzasz w korkach, poza tym będzie skutkowało spadkiem mocy przy zwiększonym zużyciu paliwa
""" wyjęcie termostatu z silnia sprawdza się jedynie jeśli większość czasu spędzasz w korkach, poza tym będzie skutkowało spadkiem mocy przy zwiększonym zużyciu paliwa """""
BUHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAH
i spadkiem cisnienia w kołach...
hehe, no tak Bondek to wielki znawca ;p a czy przeczytałeś Bondek mojego posta że nie jestem pisarzem i czasem pisze coś na szybko bo nie mam czasu tracić go przed kompem... i dałem CI tego linka bo twierdziłeś że nie ma czegoś takiego jak honowanie "wału" a bardziej obudowy co w tym przypadku nie ma sensu, bo jest na łożyskach ale najpierw była mowa o panewkach, a wtedy honowanie jest niezbędne. Wiesz nie rozebrałem wszystkich silników świata więc nie znam wszystkich rozwiązań, a jest ich wiele. Z tym stwierdzeniem też przesadziłeś: """ wyjęcie termostatu z silnia sprawdza się jedynie jeśli większość czasu spędzasz w korkach, poza tym będzie skutkowało spadkiem mocy przy zwiększonym zużyciu paliwa """"" co kolega już wyczaił i też się pośmiał ;)
Wyjecie termostatu spowoduje dluzsze dogrzewanie sie silnika, co skutkuje nizsza jego zywotnoscia.
Wyjecie termostatu spowoduje dluzsze dogrzewanie sie silnika, co skutkuje nizsza jego zywotnoscia.
czy wiesz w ogóle o jakim silniku piszemy ??
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Suzuki » DR-Z NO I CHU..la..J..noga
Wygenerowano w 0.038 sekund, wykonano 79 zapytań