16

Odp: co lubicie w supermoto a czego wam brakuje ?

mi brakuje tylko wygodniejszego siedzenia w 525 :D bo po 100km dupa boli xd

BYŁY:
Yamaha Xt125/140x--> Ktm EXC 525 sm--> KTM Superduke990--> KTM SMC 690--> Yamaha Raptor700R--> KTM EXC 525 SM--> SZUKAM!!

17 Ostatnio edytowany przez Bondek (2011-04-02 00:50:07)

Landryss25 napisał/a:

Ba nawet daje mi aż za wiele bo takiego ból duuupy po kilku godzinnym lataniu nie da żaden inny sprzęt :D

ask gay :D

B -o- B

:)

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

18 Ostatnio edytowany przez Fikoł (2011-04-02 16:15:05)

delete

19 Ostatnio edytowany przez Fikoł (2011-04-02 16:14:56)

delete

20

kupcie sobie te gacie co są na rowery z gąbką na dupie to będzie wam wygodnie :P

HONDA CAMINO DX<-MAM/YAMAHA TDR 50<-MAM/YAMAHA DT 125X <------- SPRZEDAM/SUZUKI DR-Z 400SM CZARNA OWCA

21 Ostatnio edytowany przez radzio (2011-04-02 20:34:36)

Porównując do sporta to chyba i tak komfort jazdy jest o wiele większy. W sporcie jest twarde siedzenie, zgarbiona pozycja, ciężar ciała na rękach, zbiornik uwiera w jaja, a na naszych drogach bolą nerki od dziur w drodze.
Mi brakuje tylko większej przelotowej.  :)

Osłony silnika do Suzuki DRZ 400, KTM 690, KTM 950/990

22

ja czasem żałuję, że nie dosięgam nogami do ziemi.
Ale na szczęście jak na mojej drodze jest czerwone, to wtedy piesi idący równolegle mają zielone, więc jakoś tak sobie radzę na mieście :)

100% Supermoto

23 Ostatnio edytowany przez tabul (2011-04-03 09:09:29)

radzio napisał/a:

Porównując do sporta to chyba i tak komfort jazdy jest o wiele większy. W sporcie jest twarde siedzenie, zgarbiona pozycja, ciężar ciała na rękach, zbiornik uwiera w jaja, a na naszych drogach bolą nerki od dziur w drodze.

wiesz też tak myślałem ale od kiedy mam ninje to wcale tak nie jest i na pewno komfort jazdy jest na ninji lepszy ale ponoć to nie jest typowy sport... na r1 nie latałem... "ciężar ciała na rękach" ?? tego nie kumam, jeździłeś w ogóle sportem czy tak tylko przypuszczasz ??

24

radzio napisał/a:

nie jeździłeś nigdy na sporcie tak wynika z twojej wypowiedzi.

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

25

Witam

Jeśli jest coś,co się nie podoba,drażni Cie w supermoto to znaczy że nie wiesz jakie przeznaczenie ma ten motocykl.Supermoto jest do latania po torze,jazdy po mieście i okolicy w poszukiwaniu zakrętów.Nie można mówić że jest wolny na prostej bo to nie jego działka i nażekać że niewygodny na trasie bo to tez nie jego tereny.Nie rozumiem też dlaczego jest taka wrogość do innych typów motocykli,co jest złego w sporcie ? przecież ma mocny silnik który daje kupe frajdy z jazdy i zbiornik wcale nie ugniata w jaja.Jeśli komuś brakuje prędkości to musi kupic sobie dodatkowo inny motocykl.Na stronie supermotojunkie jest taki temat "pokaż swój garaż" i widać że obok motocykli supermoto stoja też sporty i wtedy nikt nie nażeka że supermoto jest wolny bo do szybkiej jazdy wykorzystuje się inny motocykl.Jest jeszcze strona ścigacz.pl i nie zauważyłem żeby ktoś nażekał tam że jego sport słabo sobie radzi na szutrowej drodze...

Pozdro

26

Temat był zapewne przez większość traktowany na luźno ale... nie zmienia to faktu że BONIEKZLOTO napisał coś naprawdę mądrego :)
Bo wszyscy powinni zdawać sobie sprawę że... niestety jeśli coś jest do wszystkiego... najczęściej jest do niczego.  :(
Powtarzam to za każdym razem. Jeśli szukasz uniwersalnego samochodu... taki znajdziesz bez problemu ale sprawa z motocyklami wygląda już inaczej.
Chcąc mieć wszystkiego po trochu... w garażu musisz mieć przynajmniej 4 sprzęty.  :D  wtedy przestajemy narzekać.

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

27

http://mike.napurano.com/motorcycle/misc/motivator2892779.jpg

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba

28

BONIEKZLOTO chyba najlepiej to ujął :)

29

Chłopaki zajmijcie się lepiej lataniem, bo wam sezon przeleci  na opowiadaniu kocobołów na forum  :lol:

joł

30

w sporcie nie zmienisz kół na enduro :D