61

Odp: Honda XR 650 RR

Ja polecam 660 smc. Naprawdę świetny sprzęt. Jeżeli chodzi o ilość miejsc, to np. u mnie jest zarejestrowany na 2 osoby. Z kopaniem, nie ma najmniejszego problemu. Przesiadłem się z gsx-r'a 1000 k4 i wcale nie brakuje mi mocy, a banan na twarzy zdecydowanie większy :)

http://bikepics.com/members/kr69/
http://www.youtube.com/user/RajuLDZ

KTM 660 SMC 2006 :D

62

Barteksm napisał/a:

148 na sucho !!!! Gdzie jest to nowa konstrukcja a przypomne cieżkie stare DR waży również na sucho 147 kg wiec KTM nie postarał sie

hmmmm.... tylko jakei w dr drzemie zawieszenie ? ile dr ma mocy ?

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

63 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2011-02-14 17:00:12)

Ja nie mówie , że DR jest lepsze od KTM , tylko poprostu z ta wagą nie postarali sie. W 690 smc juz sie z tym uporali , ale 640 troche zawiądłem sie  , a bardzo mi sie podobała . Nie zawsze wszystko załatwisz mocą i zawieszeniem , dobra na asfalcie 10 w te czy w te dla amatora jest nie wyczówalne . Jednak np. ja często tak mam , że pakuje sie tam gdzie 100 kg crossy , poligon, pojazdy, błoto , żwirownie i wtedy 150 kg czuje jak by to było 300 haha . No , ale nie narzekam broń boże :P

Jeszcze jedno wiem , że do takiego czegos powinnienem kupić jakies 120 kg supermoto , ale pracuje nad tym hahaha

motoslide.com

64

no to fakt hasanie gdzies po lesie na lc4 to była porazka... ale juz tam gdzie  wiecej miejsca mial no hałdy czy jakies polne drogi  to szedł jak czołg

65 Ostatnio edytowany przez rafhie (2011-02-17 00:28:06)

Opinia na motogenie jest całkiem optymistyczna o XRce, ja bym zmienił w niej przednią zawieche na USD i jazda. Sam biorę takie moto pod uwagę chociaż  KTM 660 bardziej  mi sie podoba. Ciężki ale rozsądny wybór jeśli nie masz zamiaru scigać sie na torze.
znalazlem jeszce taki tescik na necie, podają że waga na sucho 122kg :))) [url]http://www.motocykle24.pl/www_honda/xr650r/_opis.htm[/url]

Motorynka -> SHL M04 -> M72 -> GPZ 550 -> VFR 750 -> GSX-R 750 -> ZX6R -> FZR 1000 -> TL1000S -> GSX-R 1000 -> LC4 660 SMC ;)

66 Ostatnio edytowany przez kosty89 (2011-03-20 15:06:46)

Witam! Jestem nowy na forum więc od razu sie przyznaje, że to ja kupiłem tą Xr'kę z Leszna. Powiem szczerze, że nieźle się naciołem. Przy kupnie podczas osłuchwiania silnika coś pukało. Uznałem to za wyrobiony kosz sprzęgła. Motocykl po kupnie od razu zawiozłem do zaprzyjaźnionego serwisu motocyklowego. Oni silnik rozebrali i werdykt został wydany. Kosz sprzęgła rzeczywiście wyrobiony ale to nie koniec. Zbyt duży luz na górnym sworzniu w korbowodzie i źle spasowany tłok w cylindrze( za maly tłok). Koszt naprawy to 700 zł nowa korba Hot rod, 600 zł nowy cylinder Wossner i 700 zł złożenie wszystkiego. Z racji tego że mieszkam w Warszawie to nie bardzo opłacało mi się wieźć motocykl spowrotem tym bardziej że poprzedni właściciele zarzekali się że motocykl jest w stanie idealnym i wg. nich mechanicy w warsztacie nie znają się i nie umieją czytać serwisówek. :/ Trudno było się dogadać ponieważ on anglik nie mówiący po polsku, ona nie znająca sie na mechanice. Skończyło się na tym że części wymieniłem, z poprzednimi właścicielami się niedogadałem, a kosz sprzęgła zostawiłem na następny sezon z powodu braku środków finansowych... póki co moto zrobilo 170 km i narazie czeka na lepszą pogode. Pozdrawiam. :)

67 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2011-03-20 15:05:45)

Przykra sprawa pokaż zdjecie tego moto , bo było ostanio kilka xr w supermoto na allegro

motoslide.com

68 Ostatnio edytowany przez kosty89 (2011-03-20 15:08:43)

Owa piękność.

Post's attachments

Attachment icon 1.jpg 211.49 kb, 105 downloads since 2011-03-20 

69

kosty89 napisał/a:

źle spasowany tłok w cylindrze( za maly tłok)

Widzę, że nie tylko ja tak moto kupiłem :)

Moto wygląda ładnie :) Naprawisz i będzie śmigać no ale jednak to kosztuje :/

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

70

daniken napisał/a:
kosty89 napisał/a:

źle spasowany tłok w cylindrze( za maly tłok)

Widzę, że nie tylko ja tak moto kupiłem :)

Moto wygląda ładnie :) Naprawisz i będzie śmigać no ale jednak to kosztuje :/

Xr'kę ubrałem dodatkowo w kierunki diodowe, założyłem lusterka( nie miała ani jednego ani drugiego), jak zrobie je jakieś ładne foto to pochwale się. Po zrobieniu tłoka i korby motor ma taką kompresje, że przy odrobinie wprawy można stanąć na kopniaku( ja= 100kg wagi :D i urwana linka od dekompresatora). Przynajmniej wiem że nikt niepowołany go nie odpali. :P

71 Ostatnio edytowany przez cross (2011-03-20 15:39:50)

to kopnij lc4 640 bez uzycia dekompresatora ^^ ... graty fajny sprzecik ;)

a co do lusterek  , ja je w moto mialem zawsze przez pierwszy tydzien po zakupie ;) potem odpadały ,urywaly sie, lamały i zawadzały :P

72

kosty89 napisał/a:

Witam! Jestem nowy na forum więc od razu sie przyznaje, że to ja kupiłem tą Xr'kę z Leszna. Powiem szczerze, że nieźle się naciołem. Przy kupnie podczas osłuchwiania silnika coś pukało. Uznałem to za wyrobiony kosz sprzęgła. Motocykl po kupnie od razu zawiozłem do zaprzyjaźnionego serwisu motocyklowego. Oni silnik rozebrali i werdykt został wydany. Kosz sprzęgła rzeczywiście wyrobiony ale to nie koniec. Zbyt duży luz na górnym sworzniu w korbowodzie i źle spasowany tłok w cylindrze( za maly tłok). Koszt naprawy to 700 zł nowa korba Hot rod, 600 zł nowy cylinder Wossner i 700 zł złożenie wszystkiego. Z racji tego że mieszkam w Warszawie to nie bardzo opłacało mi się wieźć motocykl spowrotem tym bardziej że poprzedni właściciele zarzekali się że motocykl jest w stanie idealnym i wg. nich mechanicy w warsztacie nie znają się i nie umieją czytać serwisówek. :/ Trudno było się dogadać ponieważ on anglik nie mówiący po polsku, ona nie znająca sie na mechanice. Skończyło się na tym że części wymieniłem, z poprzednimi właścicielami się niedogadałem, a kosz sprzęgła zostawiłem na następny sezon z powodu braku środków finansowych... póki co moto zrobilo 170 km i narazie czeka na lepszą pogode. Pozdrawiam. :)

Było cie stać na taki motocykl to i na naprawę będzie

73

No to mi trochę ulżyło. Miałem ją wziąć, ale się spóźniłem ;-). To się nazywa szczęście w nieszczęściu.
Mimo wszystko gratuluję zakupu. Teraz masz moto po serwisie, więc polata.
Ciekawe jak ja kupię "nowe" moto, bo ciągle jestem na etapie poszukiwań.
A teraz zgodnie z obyczajem leć do przywitalni.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

74

heh, mi też trochę ulżyło bo jakiś czas temu już prawie po nią jechałem ale na szczęście znalazłem huśkę, która zresztą też miała kilka wad ukrytych jak np. pęknięta przednia felga...

75

Pamiętam ją , mi sie osobiscie nigdy nie podobają takie klimaty garaż , kilka motocykli i tak ciasno , że moto w obiektywie niechce sie zmieścić .

motoslide.com