Odp: Stacyjka exc525 ??
postaram sie poszukac jutro, widzialem kiedys na ebayu chyba uk
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Stacyjka exc525 ??
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
postaram sie poszukac jutro, widzialem kiedys na ebayu chyba uk
paatryk jak masz taki problem to trzeba do mnie wpasc widziales jaki u mnie masz do wszystiego wybor :D a jak sie postarasz to nawet i od fiesty zalozysz haha :lol:
takie cos zanalazlem, ale z usa sklep
[url]http://sicassracing.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=35_39&products_id=313&zenid=4bab8b76f49609bf818228ae717a8909[/url]
paatryk jak masz taki problem to trzeba do mnie wpasc widziales jaki u mnie masz do wszystiego wybor :D a jak sie postarasz to nawet i od fiesty zalozysz haha :lol:
Teraz wypada się przywitać :) tyyyyyyle forum na necie jest a jedna z ważniejszych zasad forum jest przedstawienie się !
o tym tez myslałem, a np taki skuterkowy patent odpalanie na pilota tylko ? bez stacyjek, przełaczników i tych innych, co o tym myslicie ? :D
a słyszałeś o takim przypadku że ktoś zostawił motor na biegu a później odpalał z pilota a motor sam odjeżdża :) przemyśl to
patryk1533 napisał/a:o tym tez myslałem, a np taki skuterkowy patent odpalanie na pilota tylko ? bez stacyjek, przełaczników i tych innych, co o tym myslicie ? :D
a słyszałeś o takim przypadku że ktoś zostawił motor na biegu a później odpalał z pilota a motor sam odjeżdża :) przemyśl to
a słyszałeś o czujniku otwarcia stopki?? i motor sam nie odjeżdża :)
tos takowy w 525 miał ^^
patryk1533
masz PW
tadzik, co tam ciekawego napisałeś na pw, bo borykam się teraz z podobnym problemem i sam nie wiem jakie rozwiązanie wybrać. exc 450 2004r, a więc myślę, że rozwiązanie mogę zastosować takie same.
patryk1533 może Ty też chcesz się podzielić doświadczeniem, czy Twój patent się sprawdził?
na pytanie : czy robiłeś jakiś patent dostałem odp
SIEMA, nie nic nie robiłem, doszedłem do wniosku ze stacyjka mi nie jest potrzebna. :)
ja cały czas się zastanawiam co zrobić z moim 660, bo tam też nie ma kluczyka i rozmyślałem aby schować gdzieś kill-switch ale na razie zero konkretów
Jeśli już myślicie o stacyjkach to pewnie zdarza wam się gdzieś zostawiać moto na mieście.
Pomyślcie o korku wlewu paliwa. Parę lat temu mojemu znajomemu na parkingu pod zakładem pracy ktoś złośliwy nasypał cukru do baku mz 251, co się stało z silnikiem nie muszę tłumaczyć. Większość ludzi jest nam przychylna albo obojętna, ale trafiają się tacy którzy gdyby mogli to by nas zatłukli.
Ale tak na dobra sprawe co da ta stacyjka skoro mozna od niej wyrwac kable i spiac na krotko, czerwony guziczek i odjazd. Tez nad tym troche sie glowilem i mysle ze to bez sensu, chyba lepiej kupic jakas blokade i juz. Pozdro
Ja w zasadzie moto nie zostawiam, ale myślę, że jak już bym miał stacyjkę to pewnie by mi się czasami zdarzało na zajęcia pojechać motorkiem, albo gdzieś do centrum. Mi kiedyś ukradli korek od wlewu paliwa, ale motor zostawiłem w najgorszej dzielnicy o 3 w nocy, bo do dziewczyny pojechałem i stała sobie grupka jakiś dresów i chyba niepotrzebnie nawiązywałem kontakt wzrokowy. Bo właśnie w ten sposób pokazali jacy są mocni. Na pewno lepiej bym się czuł zostawiając motor ze stacyjką, jak już bym go zostawiał w dzień na jakimś parkingu( w nocy już nigdzie nie zostawie : P). Tylko przydał by się jakiś naprawdę wygodny patent. To z odpalaniem na odległość brzmi super, ale obawiam się, że tego nie ogarnę. Być może mało pasuję do sm, ale czułbym się, jak 007 : P
A co do blokady to niby jest niezależna blokada koła w tym kacie.
Jak zostawiasz motocykl wsadź łapkę pod bak odepnij fajkę od świecy i też nikt go nie odpali:)
hehe w sumie to chyba będzie najlepsze rozwiązanie, a już na pewno najmniej praco chłonne : P
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Stacyjka exc525 ??
Wygenerowano w 0.054 sekund, wykonano 71 zapytań