1

Temat: Stacyjka exc525 ??

Mam pytanie, jako ze moje moto nie ma stacyjki (wiadomo) i jako ze chciał bym czasem zosawic gdzies kata np pod sklepem, szkołą, czy gdzie kolwiek indziej skąd moze zostac skradziony z powodu braku jakich kolwiek zabezpieczeń. Wiec co proponujecie, stacyjna czy jakis inny patent, robił juz ktos cos takiego ? :)

BYŁY:
Yamaha Xt125/140x--> Ktm EXC 525 sm--> KTM Superduke990--> KTM SMC 690--> Yamaha Raptor700R--> KTM EXC 525 SM--> SZUKAM!!

2

Odp: Stacyjka exc525 ??

Stacyjka pewnie pomoże, ale nie jak na "Żuka" go wrzucą

0,654l SMC AKR

"Dialogi nie dobre... Bardzo nie dobre dialogi są.
Proszę pana... Yyyy... W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje. Proszę pana..."

3

jest jeden sposób :P
ojciec mi kiedyś opowiadał , ze sto , albo i dwiescie lat temu jak był młody i jechał rowerem na dyskoteke , dla bezpieczeństwa roweru przed sama dyskoteką rozpędzał sie i zeskakiwał z roweru , rower wpadał w zboże i sobie tam spokojnie czekał do końca biby
Pomyśl czy nie jest to rozwiązanie dla Ciebie :D

motoslide.com

4

A po imprezie % znalazł, czy szedł na targ kupić nowy :)
Pewnie kombajnista, po żniwach miał kolekcję

0,654l SMC AKR

Proszę pana... Yyyy... W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje. Proszę pana..."

5

a kto po imprezie myśli o rowerze :D

motoslide.com

6

Tak na poważnie.
Stacyjkę lub jakiś wyłącznik zapłonu możesz założyć, ale lepiej pod szkołą przykietować moto do jakiegoś słupa barierek itp

0,654l SMC AKR

7

przy szkole to nawet stacyjka nie pomoże, może będziesz nim jeździł na przerwach po korytarzu a na lekcjach na nim siedział  :cool:

8

zabrać moto ze sobą ;) hehe

Można by jakiś wyłącznik zapłonu na kluczyk (jest w ogóle takie coś ? ) a do tego blokada na tarczę, łańcuch/ kłódka co kto woli.

Nie mam pojęcia czy stacyjkę można założyć :/

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

9

[url]http://republika.pl/blog_ws_3465390/4032674/tr/zabezpieczone_rowery.jpg[/url]

10 Ostatnio edytowany przez SnowMoto (2010-12-30 22:24:40)

Stacyjka "komputerowa"- idealne rozwiązanie- musisz podłączyć równolegle do killswitcha i umieścić pod siedzeniem. Koszt +/-10 pln.

11

myslałem o killswitch ale to przerywa tylko obwód nie ? i to nie jest tak ze wystarczy jakis drucik wsadzic po wyjeciu tego 'kluczyka' lub cos zeby  zamknąć obówd ?

BYŁY:
Yamaha Xt125/140x--> Ktm EXC 525 sm--> KTM Superduke990--> KTM SMC 690--> Yamaha Raptor700R--> KTM EXC 525 SM--> SZUKAM!!

12 Ostatnio edytowany przez tabul (2010-12-30 23:11:47)

a nie możesz założyć od czegoś innego stacyjki ?? [url]http://allegro.pl/stacyjka-zamki-kluczyki-komplet-keeway-hurricane-i1380978157.html[/url]  [url]http://allegro.pl/stacyjka-uniwersaln-skuter-moto-cross-4-wyjscia-i1375099206.html[/url]  lub lepszej ?

13

o tym tez myslałem, a np taki skuterkowy patent odpalanie na pilota tylko ? bez stacyjek, przełaczników i tych innych, co o tym myslicie ? :D

BYŁY:

14

czy ja wiem.... takie trochę mi to chromem zalatuje ;) nie pasuje do SM

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

15 Ostatnio edytowany przez maciey (2010-12-30 23:16:37)

a jak baterie padną?

0,654l SMC AKR