Temat: zakup sprzetu do Sm
Witam wszystkich
Od dluzszego czasu(prawie 2lata:P) poszukuje nastepcy mojego sprzetu czyli mz125sm no i wkoncu udalo mi sie uzbierac troszke kasy. nie duzo ale zaczynam juz "wariowac" bez moto, i licze na wasza pomoc:) mam do wydania 10tys. moje doswiadczenie jest raczej skromne a dokladniej 2sezony na mztce 125 sm. Zalezaloby mi na tym zeby nie zbankrutowac na utrzymaniu sprzetu.
Motocykl ma sluzyc to zawozenia mojego tylka w tyg na wyklady i nadawac sie do szalenstw co weekend i wypadu na tor raz w miesiacu. Mialem przyjemnosc jezdzic na drz400sm i powiem ze sprzet calkiem fajny moze mocy nie ma tak strasznie duzo ale za to koszty utrzymania nie sa wysokie. ale jednak nie stac mnie na niego, i tu moje pytanie czy moglibyscie mi cos poradzic tak do 10tys zl?
myslalem jeszcze o hondzie xr650 i przerobieniu go na sm po przyplywie jakies wiekszej gotowki jednak nie wiem czy wyrwe cos przyzwoitego za taka kase:/ i czy moglibyscie przyblizyc mi koszty utrzymania xrki? wiem ze olej co 1tys km ale domyslam sie ze cos jeszcze przy nim sie robi i czy moglibyscie mi przyblizyc co dokladnie i jaki jest mniej wiecej koszt tego bo jestem zielony w tym temacie.
a moze macie jakies lepsze propozycje niz xrka?
z gory dziekuje za pomoc