46

Odp: jakie sm na ulice

taaak mnie tez bardzo WKUR*IA , jak ktoś nie poważnie traktuje supermoto i piepszy , ze doc zego to wogole jest .
Chociaż widze już , ze zaczynają sie niesmiało przyglądać temu nawet ci zagorzali "syntetyczni"
nawet ostanio koleś od Buella 1125 podbija do mnie i ani cześć ani dzień dobry tylko taki zadyszany , ale mi sie podobają te supermoto  :D

motoslide.com

47

Brzozrider napisał/a:

o to to to to!! Ileż razy tak miałem na wspolnych treningach na lublinie z plastikami :)
rowerem dymasz ściga, a ścig czuje sie wydymanym przez rowerzyste. A to że oni nas nie w pełni szanują i nie uważają smy za poważne mota to tym bardziej bezcenne w dupę jebany przeze mnie ścig :)
przepraszam ze francuskie słowa ale się podnieciłem widząc zdjęcie wyżej, a wiem że francuski do tego stanu bardzo pasuje to mam nadzieje że nikt nie poczuje się dotknięty przez moje słowa :)

a potem coraz więcej takich wydymanych wpada tu na forum z propozycjami "zamienię na SM'a"  :lol:

KTM 690 SMC/Enduro + Akrapovic
Beast mode: ON

48

albo jeszcze jedno. Staje na swiatłach gosc na ścigu obok i gazuje to ja mu przecząco macham głową i pokazuje mu kosmos. on na to że zrozumiał. Zielone, 1,2 - gumaaAAAAaaaaaaAAAAaaaaaaAAAAAAaaaaaAAAAaa a gość widzi co sie dzieje, dyga moto na 4 cm pali sie na samym początku i daje w pizdeeeeeeeeeeeeeeeeEEEEEEEEeeeeeeeeeeeeeeeEEEEEEEE chyba ze wstydu :)

albo ruszamy spod swiateł, plastik, naked i ja. Ja na spokojnie, raz dwa i sypie na kapcia a tamci zawstydzeni zamiast kiwnąć głową czy cokolwiek znany manewr z jak wyżej PizdaaaaaaaaaaAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAaaaaa. A na następnych swiatłach nawet sie taki nie uśmiechnie bo go boli że niedość że w lepszym stylu to i za mniej wachy rowerem do niego 3 sekundy po nim przyjechałem. i stoją smutasy sie nie uśmiechną :p ;p

DRZ 450 E SM na modach znowu w jedynej słusznej wersji - czyli SuperMoto
Triumph Speed Triple 2010 SE

49

niestety , nie którzy muszą sobie rekompensowac iloscią koni to co natura skróciła im o połowe  ;)
Ja narazie u siebie nie spotkałem sie z jakimś krzywym spojrzeniem ze strony sportów czy choperów oby tak dalej .

motoslide.com

50

Brzozrider napisał/a:

o to to to to!! Ileż razy tak miałem na wspolnych treningach na lublinie z plastikami :)
rowerem dymasz ściga, a ścig czuje sie wydymanym przez rowerzyste. A to że oni nas nie w pełni szanują i nie uważają smy za poważne mota to tym bardziej bezcenne w dupę jebany przeze mnie ścig :)

a jakie krecisz czasy na "Lublinie" ?????

Motorynka -> SHL M04 -> M72 -> GPZ 550 -> VFR 750 -> GSX-R 750 -> ZX6R -> FZR 1000 -> TL1000S -> GSX-R 1000 -> LC4 660 SMC ;)

51

nie wiem :)
byłem kilka razy ale jakos nigdy nikt nie łapał czasów.

ps - ja nie mówie że ja jestem niewiadomo jakim zapierdalaką - bo nie lubie tego mówić - ale seba jest szybszy ode mnie na mieście swoją crfą :) Chodzi o fakt przejeżdżania pod łokciem 180 konnemu gixerowi

DRZ 450 E SM na modach znowu w jedynej słusznej wersji - czyli SuperMoto
Triumph Speed Triple 2010 SE

52

Brzoza opanuj emocje  ;) ależ się nakręcił :D no jestem szybszy, mało co mnie dyma ale... nie umiem na gumie :(

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

53 Ostatnio edytowany przez rafhie (2010-10-04 22:55:38)

Brzozrider napisał/a:

nie wiem :)
byłem kilka razy ale jakos nigdy nikt nie łapał czasów.

ps - ja nie mówie że ja jestem niewiadomo jakim zapierdalaką - bo nie lubie tego mówić - ale seba jest szybszy ode mnie na mieście swoją crfą :) Chodzi o fakt przejeżdżania pod łokciem 180 konnemu gixerowi

no szkoda, raz bylem w niedziele z wawką jak puchar do wygrania był i  tam koles na yamaszcze XT chyba całkiem niezle sobie radził. Moze to Raczek był bo cos czarnego ma w awatarze :)

Motorynka -> SHL M04 -> M72 -> GPZ 550 -> VFR 750 -> GSX-R 750 -> ZX6R -> FZR 1000 -> TL1000S -> GSX-R 1000 -> LC4 660 SMC ;)

54

rafhie napisał/a:

Moze to Raczek był bo cos czarnego ma w awatarze :)

mnie to co najwyżej można we Wrocławiu spotkać na torze :P a to coś czarnego na awatarze jest niebiesko-czarne  :P i nie jest to XR tylko XT

KTM 690 SMC/Enduro + Akrapovic
Beast mode: ON

55

wszystko jasne w takim razie,  a co do tematu to ja na ulice (ale tez i tor) skłaniam sie ku exc 520-525, ew crf

56

Polecam CRFe  ;)  ;)

CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /

57

Co ile wymieniasz olej w CRF, ile robisz km tygodniowo ?
Korby czy tłoki miałes już przyjemność wymieniać czy nie ma potrzeby?

motoslide.com

58

Miał ktoś do czynienia z Husqvarnami te 450 ?
Przykładowo  [url]http://allegro.pl/husqvarna-te-450-rok-2006-stan-igla-supermoto-i1244613046.html[/url]

motoslide.com

59

moto napisał/a:

http://londonbikers.com/forums/Attachment32033.aspx

:D  :D  :D
dobre  :P
ja w sumie dopiero zaczynam na sm aczkolwiek juz zdarzylem zauwazyc ze glownie plstiki olewaja sm-emowcow  :/
ale juz nie raz na rondka objerzdzalem od zewnetrzenej koleszkow czy nieznajomych :D i tylko na prostej odkrecali zeby pokazac ze moga mi uciec  :rolleyes:

60

Barteksm napisał/a:

Co ile wymieniasz olej w CRF, ile robisz km tygodniowo ?
Korby czy tłoki miałes już przyjemność wymieniać czy nie ma potrzeby?

Tak więc olej wymieniam co 400/500 km. wchodzi 690 ml. filtr co druga wymianę (660ml bez filtra) skrzynia biegów to 590 ml. tu wymieniam rzadziej. Operacja wymiany oleju to tak naprawdę czas ścieknięcia starego, śruba widoczna, wlew łatwo dostępny. Wymienię go w pięć minut, często robię to między jednym a drugim smsem "gdzie się umawiamy"  ;)
Zaworów nie ruszałem przez ok 7 tysięcy km.  :D  :D  czego oczywiście nie polecam.  ;)

W zeszłym sezonie zrobiłem 7 tysięcy, ten jest dla mnie mniej udany (druty w palcu 2 miesiące) więc w tym zrobiłem ok 4/5 tyś. To kiedy należy wymienić tłok zauważasz po trudnościach podczas odpalania na zimno i po przepalaniu oleju. U mnie nie występują żadne z tych dolegliwości (odpukać)
Tak naprawdę sami widzicie, ten strach przed wyczynowym sprzętem wynika często z niewiedzy.