Sla@wko88 napisał/a:Witam.
Panowie poszukuję kogoś na terenie woj.śląskiego kto mieszka niedaleko Będzina i zajrzałby do mojego ktm'a duke 690 i podłączyłby się Tuneecu. Kupilem go lecz stał długi czas zamkniety w garażu. Moto ma nowy aku, swieże paliwo, nowe dwie świece lecz odpali na chwile lub wcale, słychać buczenie w okolicach przepustnicy. Przykro troche :(
Re: spryskiwaczem ogrodowym rozpyliłem paliwo w dolot i moto odpaliło i chodzilo elegancko, byla reakcja na gaz w pelnym zakresie obrotow. Pytanie: jaką pompe paliwa kupic i gdzie???
Filtry paliwa wymienię profilaktycznie.
W razie gdyby ktoś zechciał pomóc podaje swoj nr 515 423 567
Nie jestem z okolicy, ale może wystarczy Cię naprowadzić...
Buczenie z okolic przepustnicy ustaje po chwili? Tzn. sugerujesz że to pompa się załącza, tak? Jak nie przestaje, to możesz spróbować zresetować TPS'a softowo: Przekręć kluczyk ale nie odpalaj, odkręć powoli gaz do końca, ruchem jednostajnym i tak samo z powrotem - zakręć powoli. Ważne żeby nie szarpnąć. Przekręć kluczyk na off, daj mu z dwie sekundy, a potem normalnie odpalaj. Zdziwiłbyś się ile to problemów potrafi rozwiązać. :D
Jak wtrysnąłeś paliwo w dolot i chodził dłużej niż ćwierć sekundy, to raczej pompa działa - chyba że pompowałeś jakoś dziwnie cały czas tym spryskiwaczem...
Jeśli masz pewność że pompa się zatarła i chcesz wymienić, to wystarczy najtańsza z alledrogo:
[url]https://allegro.pl/kategoria/uklad-paliwowy-pompy-paliwa-260479?string=duke%20690&order=p&bmatch=baseline-var-cl-n-dict-sort-sqm-aut-1-3-0313[/url]
O ile się nie mylę, to do wszystkich ktm690 pasuje ta sama.
Wymiana filtrów paliwa jak najbardziej nie zaszkodzi. ;)
A co do TuneEcu - polecam zainwestować we własny kabelek. Jak poszukasz na forum znajdziesz gdzie kupić + ewentualnie jak zrobić samemu (za szalone 40zł).
SMR690->SM510r->YZ450F->701Rally