211

Odp: Kupię WR250X

Co do tych oklein i zardzewiałych łańcuchów to muszę trochę stanąć w obronie. Jak się z kimś rozmawia nt zakupu motocykla to się takie rzeczy mówi wprost, a nie dowiadujesz się po przejechaniu z kilometrów(gdzie nie dość, że nie masz na to czasu to jeszcze marnujesz pieniądze), a w dodatku gość nie chce Ci na to opuścić... To dopiero porażka, a nie szukanie idealnego moto! Mój ojciec kiedyś pojechał po samochód na drugi koniec Polski i nie kupił bo było wsadzone inne radio niż na zdjęciach. Co innego było w ofercie, co innego mówił sprzedający, a na miejscu inne radio. Więc piznal drzwiami i 600km powrót do domu z niczym. Ja to akurat rozumiem.

212

Ta wr fajna ale kostka brukowa taka szara :(

Ktm125sx<Ktm300gs<YamahaXt600sm<Husqvarna 610sm<Dorsoduro 750

213

Nie byliście przy tym więc nie piszcie. Karolo jedynie pisze sensownie.

Przez wspaniały opis tej wuerki jaki dostałem przedstawiał wszystko w przepięknym świetle i nie było mowy o napędzie do wymiany, więc liczyłem, że cena 14700zł zostanie przynajmniej obniżona o cenę napędu.
Najchętniej jeśli o cenę napędu w ASO Yamaha - zaraz się przyczepicie dlaczego cenę oem napędu, więc spieszę z wyjaśnieniami: typ który był przy zakupie i który przejął rolę sprzedającego szafował cały czas kwotami za części z ASO - mówił że ma amortyzator tylny OEM za 5000zł !!! Byłem z kolegą, który jest normalny i się za głowę łapał co ten typ wygadywał i jak się przechwalał. Jak zaproponowałem swoją cenę to zamiast powiedzieć swoją to się odwrócił na pięcie i zakończył rozmowę. Ja się popatrzyłem na mojego kolege o co kaman, on się popatrzył na mnie i żeśmy się zawineli, bo nikt nie będzie sobie myślał, że jak ktoś jedzie te 600km to już kupi za wszelką cenę.

MT-07

214 Ostatnio edytowany przez nashman_supermoto (2018-11-25 14:01:13)

Okleina do tej jamaszki kosztuje co najmniej 1300zł, łańcuch 613,02zł, zębatka przednia 151,80zł, a tylna 619,92zł.

MT-07

215 Ostatnio edytowany przez Dziku (2018-11-25 14:42:00)

Akurat temat okleiny jest mi znany, kuzynowi odleciała lewa naklejka podczas mycia, to jak zobaczył ori cenę to kupił na aliexpress. Do tej pory nie rozumiem serwisu napędu na częściach aso, napędów na łańcuchu DID-a na allegro od zajebania, to nie jest 200 konny ogar żeby wymagał łańcucha za 6 stów.

Amor za 5000zł - tzn. on ten amor wymieniał w ASO czy jak? Jeśli tak, to czemu?

Ta proponowana przez Ciebie cena, to było jej obniżenie o normalną cenę napędu 300zł czy ASO-wskiej 1400zł? Jeśli tej drugiej, to nie dziwota, że facet poszedł ;)

nashman_supermoto napisał/a:

(...)nikt nie będzie sobie myślał, że jak ktoś jedzie te 600km to już kupi za wszelką cenę.

Dlatego nigdy się nie informuje skąd się jedzie, bo im bardziej duża odległość, tym mniej ugrasz.

EXC 525 in progress

216

Ale czytając wszystkie dotychczasowe posty można założyć jakie Januszowanie się tam przy oglądaniu odpierdalało, nie dziwota, że nie chciał spuścić... jak mnie ktoś wkurwi przy oględzinach to chociaż miałbym nie sprzedać to dla zasady nie puszczę nic...

Okleina do tej jamaszki kosztuje co najmniej 1300zł, łańcuch 613,02zł, zębatka przednia 151,80zł, a tylna 619,92zł.

???!!! To chyba ze złota ten napęd w takich pieniądzach :D o okleinie nie wspomnę...
[url]http://grafikanamotocykle.pl/pl/art/zakupy#!shop/produkty/grafika_na_motocykle/yamaha/wr_250-450[/url] piszesz do gościa, wybierasz wzór i masz za niewielkie pieniądze zajebistą okleinę, gość mega do dogadania, kumplowi ogarniał do yz 125 i do kawy kx 250.
Bierz pod uwagę, że to moto jest za 15k max, leżało pewnie i będzie leżeć wiele razy, w końcu to sm więc nie oczekuj cudów :) jakby klocki był do wymiany to też byś płakał, że nie wart kupienia bo kurła musze 100 dołożyć :)?!

CRF 450 < exc 125 < sx 125 < sm690 <3

217

nashman nie wciągaj mnie w takie dyskusje, nie mam zamiaru być pożywką dla forum :D

jesteś dorosłym mężczyzną, starszym ode mnie, a zachowujesz się jak rozbeczany nastolatek wytykając teraz takie kwestie, zaprzeczasz też sam sobie... przejrzyj sobie pw... podobno (sam pisałeś) mam fajną okleinę :p
a dla wyjaśnienia -  mam drugie plastiki, z ori okleiną (o czym nashman wiedział).

Nie zależało na sprzedaży wr, nigdzie jej nie wystawiałam, sam do mnie napisałeś w tej sprawie, więc o co teraz masz żale? Cieszę, się, że jej nie kupiłeś, bo pewnie nie dałbyś mi teraz spokoju...

Naprawdę chcesz toczyć taką dyskusję tutaj, na forum ogólnym?

CRF450R - trying to handle the beast

218

Ale wiesz, że do zmiany okleiny nie trzeba kupować drugich plastików? Mnie komplet nowych plastików do EXC z nową okleiną wyszedł połowę mniej. Napęd to ćwierć kosztów o których wspominasz. Więc jeśli chciałeś ugrać 3 koła na wymianę napędu, to na twoim miejscu bym się cieszył, że wróciłeś cały do domu :D

PBM

219

Nashman, wg mnie SM nie jest raczej dla Ciebie. Szukasz ideału, najlepiej serwisowanego w ASO na tylko oryginalnych częściach, a szczerze wątpię, że ktoś płaci takie kosmiczne pieniądze za serwisowanie, jak by nie patrzeć, 10 letniego moto. Nie znamy szczegółów ale jeśli oczekiwałeś upusty w kwocie 1400 na napęd to trochę słabo. Kup jakiegoś wyglancowanego nakeda i tyle, tylko że poszukiwania musisz wtedy przenieść na inne forum, nie o SM.

Najchętniej to bym kupił jakąś WR250X z jakąś fajną grubą kierownicą, tłumikiem FMF i kolektorem FMF powerbomb oraz kontrolerem RapidBike, z przebiegiem do 20 tyś. km (najchętniej w okolicach 10 tyś.) z przełożeniami 14/48.

Takiego moto szukaj prędzej w USA, prędzej coś znajdziesz, ale przygotuj się na kwotę 5k $ za samo moto + koszty sprowadzenia itd. Ewentualnie dozbieraj i kup sobie jakąś nówkę ;) Pozdro.

220

Jak by rozmowa poszła z obu stron normalnie to bym dał wtedy 14400zł (czyli 300zł opuszczenia na zmianę napędu).
Ja przy rozmowie wtedy za wiele nie dyskutowałem, oceniłem stan i chciałem przystąpić do jakichś rozmów co do ceny ostatecznej.

Ale ok, Żaba nie bedziemy tu wiecej poruszać tego tematu. Sama zaczęłaś komentować różne kwestie w tym wątku więc napisałem co napisałem.

Dalej będę szukał WR250X bo chcę kupić to moto. Może być porysowane i podniszczone wizualnie, ale niech będzie ten przebieg ok 20 tyś. max. i sprawna technicznie. Tyle. I nie chcę pokradzieżowych.

MT-07

221

matkrk napisał/a:

Ktoś już wrzucił, ale nawet nie poruszyłeś tematu więc wlatuje ponownie!
[url]https://www.olx.pl/oferta/yamaha-wr-yamaha-wr-250-x-supermoto-CID5-IDxmzND.html[/url]

Brzydką, żeby nie powiedzieć frajerską ma te torebkę z tyłu, i coś szarego na oponie z przodu. Co Ty tu za padakę podsyłasz?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

222

gierwi napisał/a:
matkrk napisał/a:

Ktoś już wrzucił, ale nawet nie poruszyłeś tematu więc wlatuje ponownie!
[url]https://www.olx.pl/oferta/yamaha-wr-yamaha-wr-250-x-supermoto-CID5-IDxmzND.html[/url]

Brzydką, żeby nie powiedzieć frajerską ma te torebkę z tyłu, i coś szarego na oponie z przodu. Co Ty tu za padakę podsyłasz?

Tej brudnej opony nie zauwazylem :/
Dyskwalifikacja nie ma co. O torbie nawet nie wspominam, na pewno bity był i frajerską torbą przykryli. Ta torba i opona jasno wskazują na zajechany silnik, korba zaraz bokiem wyjdzie.

CRF 450 < exc 125 < sx 125 < sm690 <3

223

Ja ostatnio załatwiłem wrx  znajomemu. Kupiłem w Szwecji wybór był nawet tylko za 2008 rok dał 15 tyś .  Dla przykładu teraz handluje taka dla kolejnego znajomka [url]https://www.blocket.se/alvsborg/Yamaha_WR250X_Hostpris_29500kr_81900204.htm?ca=16&w=3&last=1[/url]
Ale koledze nashmanowi  pewnie i tak by coś nie pasowało

224

Jachu1111 wszystko fajnie tylko koła i lampa jakieś dziwne są w tej wurece.

MT-07

225

Wiedziałem że lampa  i tak nie będzie Ci pasować .  Gość ma 2 komplet kol do niej na asfalt.