196 Ostatnio edytowany przez Dziku (2018-11-24 19:37:18)

Odp: Kupię WR250X

Jeden remont za 2-3 kafle na 2 sezony, obczajasz moto za 27 kafli to chyba Cię stać?
O popatrz - [url]https://www.olx.pl/oferta/beta-400rr-homologacja-CID5-IDxBZ0l.html#dc3e699ba2[/url]

Jakby po otwarciu silnika okazałoby się, że wymaga generalki, to mam na sell zestaw remontowy - cylinder + ori tłok + komplet zaworów w blakfrajdejowej cenie 2000zł. Zestaw łozysk na cały silnik 500zł, uszczelki 400zł, korbowód 700zł, łańcuszek 200zł mechanior 600-800zł. Za 4500zł robisz remont na minimum 10- kilosów, potem tylko zmieniasz tłok za 9 stów i drugie 10 000. A może zawory i cylinder będą w porządku? To odejmij z ceny generalki 1600zł, wychodzi chyba nie źle, co nie?

Żaba napisał/a:
nashman_supermoto napisał/a:

(...).

weź ty sobie nagraj ten tekst, puść to nagranie i siebie posłuchaj....

Już nie chciałem tego komentować, bo to był raczej żart z tymi 10 kaflami :D

EXC 525 in progress

197

Dziku napisał/a:

Kurła, kup te 525 :P

A jak realnie wychodzi 525 w zestawieniu z DRZ w E lub Y? Ktoś ujeżdżał oba sprzęty? Chodzi mi głównie o odczucie masy (suche dane mówią, że masa praktycznie ta sama, w Y nawet mniejsza) moto do mocy oraz podstawowe serwisy jak olej, zawory, tłok? Prawda też taka, że za zadbane 525 w SM trzeba obecnie wyłożyć worek kasy jak by nie patrzeć.

198

Żaba nie muszę nic nagrywać, wszystko słyszałem:) wtedy gdyby nie to aroganckie zachowanie Twojego boya to bym wtedy wział Twoją wuerkę za te 14500zł i wrócił nią na przyczepce do chaty. A tak pozostał niesmak i wkurw i teraz jestem zbyt wybredny :)
Ale nie będziemy na forum prać Twoich brudów.

MT-07

199

Dziku napisał/a:

Dziku tam pisałem o 10 tyś. ale kilometrów a nie złotych. Wiadomo, że w takim setupie to bym dał bez szemrania i wybrzydzania 15-16 tyś. zł.

MT-07

200

Dziku napisał/a:

Dziku tam pisałem o 10 tyś. ale kilometrów a nie złotych. Wiadomo, że w takim setupie to bym dał bez szemrania i wybrzydzania 15-16 tyś. zł.

Heheheh....kto robi porządki z takimi tematami weźcie to usuńcie i po temacie.

Było MT-09,WR125X,jest MT-07-SP

201

ŁukasG sam się usuń z tego tematu jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia.

Tutaj jest temat zakupu Yamahy WR250X przeze mnie lub innego supermoto o podobnych walorach i proszę o pisanie wartościowej treści.

MT-07

202

Żaba nie muszę nic nagrywać, wszystko słyszałem:) wtedy gdyby nie to aroganckie zachowanie Twojego boya to bym wtedy wział Twoją wuerkę za te 14500zł i wrócił nią na przyczepce do chaty. A tak pozostał niesmak i wkurw i teraz jestem zbyt wybredny :)
Ale nie będziemy na forum prać Twoich brudów.

może bez osobistych wycieczek? bo ja tu na forum nie wrzucam tego, co mi na pw pisałeś ani tego jaki "wybredny" byłeś przy oglądaniu mojej wr... i żadnych brudów prać tu nie muszę, więc zluzuj, bo to nie ja się tu ośmieszam od jakiegoś czasu ;)

CRF450R - trying to handle the beast

203

gdzie jest qwa popkorn?! ale jazdy

WR250X -> Husaria 701

204

Łutututuuuuu nashmannn

205

Żaba napisał/a:

ani tego jaki "wybredny" byłeś przy oglądaniu mojej wr...

Dajesz dajesz, może ktoś na darmo będzie SMC-R'a wiózł :P

EXC 525 in progress

206

https://media.giphy.com/media/pUeXcg80cO8I8/giphy.gif

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

207

Wybredny?
Jak na miejscu zastaję kompletnie zardzewiały łańcuch, napęd do wymiany i nikt nawet na wymianę napędu nie chce spuścić, a moto jest najzajebiastrze bo "szukał" je były serwisant ASO Jamaha to ja dziękuję.
Poza tym okleina była paskudna więc kto by to później zrywał?

MT-07

208

Wymiękłem...ja już nie wiem co napisać. Jak ja kupowałem moto, to nie było naklejek bo plastiki miały rowy od kamieni, nawet na to nie patrzyłem tylko na silnik i dodatki. A komplet plastików 5 stów. Naprawdę wróciłeś z niczym, bo szkoda było wydać 3 stówy na nowy napęd w motocyklu w którym nic się nie robi?

EXC 525 in progress

209

Faktycznie naped i okleina to typowe dyskwalifikujace rzeczy - co sie czepiacie... ;-)

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

210

Ktoś już wrzucił, ale nawet nie poruszyłeś tematu więc wlatuje ponownie!
[url]https://www.olx.pl/oferta/yamaha-wr-yamaha-wr-250-x-supermoto-CID5-IDxmzND.html[/url]
Wygląda ładnie, 2% podatku Ci odleci co byś nie marudził o $$$, jedź, zobacz a jak będzie coś nie tak to trudno, będziesz szukał dalej! Baa nawet jak by trzeba było dołożyć to szukasz nawet moto za ponad 20k więc jakiś tam budżet Ci zostanie... Jeżeli liczysz, że kupisz używane moto i będzie z zerowym wkładem to k***a powodzenia :)
Typowe Januszowanie (już przynajmniej wiadomo skąd się memy biorą :D) Mogłes mieć ładą WR z napędem do wymiany (napęd to eksploatacja człowieku...) i nie wziąłeś bo Ci się okleina nie podobała.. bo ktoś akurat musi mieć tak zjebany gust jak ty? Na alledrogo okleine byś sobie za pół darmo załatwił i by było ok ale lepiej pierdolić farmazony i się ośmieszać :)

CRF 450 < exc 125 < sx 125 < sm690 <3