Odp: Tubeless - how to, czyli robimy koła bez dętek
Kupcie sobie w chinach, obecnie promocja, więc z wysyłką poniżej 10zł wychodzi za dwie sztuki.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Tubeless - how to, czyli robimy koła bez dętek
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kupcie sobie w chinach, obecnie promocja, więc z wysyłką poniżej 10zł wychodzi za dwie sztuki.
Z tego co Levis pisał to chińska niby działa ale zdecydowanie słabszej jakości. Poza tym to 3 tygodnie czekania conajmniej a ja potrzebuję ogarnąć temat szybciej... :|
Ja tez przygarne
ja zamówiłem jakoś 1-2 tygodnie temu 4 sztuki. Jak mi się uda w końcu zrobić poprawnie przód i przetestować, to będę mógł odsprzedać po kosztach zapas.
Spidi PW
W sumie to też bym przygarną taśmę na komplet.
Ja mam rozważam sprzedaż
a jak mi strzeli szprycha w kole to jaką ją wymienić przy takiej samoróbce ??
a jak mi strzeli szprycha w kole to jaką ją wymienić przy takiej samoróbce ??
Wymieniasz szpryche i dajesz latke.
Ile Ci szprych strzeliło przez ostatnie 5lat ;)
Wymieniasz szpryche i dajesz latke.
Ile Ci szprych strzeliło przez ostatnie 5lat ;)
Nie rozumiem, trzeba to wszystko odwinąć, żeby wyjąć stary nypel ??
4 razy musiałem wymienić szprychę (zawsze tył, 3 razy w deszczach, raz w slickach)
Nacinasz, wyciągasz nypel, wtykasz nowy, naklejasz łatkę i gotowe.
Panowie jeszcze szybkie pytanko w kwestii wentylnic.
Jakieś specjalne kupowaliście?
Byłem w paru sklepach i wulkanizacjach i wszędzie mają to samo.
Konstrukcja gdzie wentylnice się po prostu wciska w otwór - gumowy kołnierz wskakuje na miejsce i tyle.
Coś jak na zdjęciu (kupiłem kątowe bo przy szprychach to wygodniejsze rozwiązanie).
Otwór w feldze gdzie normalnie idzie wentyl od dętki jest za mały.
Pozostaje wiec albo rozwiercenie go albo kupno innych wentyli. Objechałem wszystkie znane mi sklepy motoryzacyjne i oponiarskie w okolicy i wszyscy rozkładają ręce - maja tylko te z kołnierzem.
Koła mam już oklejone. Chciałbym składać... ;)
Musisz szukać w sklepach motocyklowych. Jak nie ma to online lub portal aukcyjny.
Dzięki Hacker.
W takim razie będę szukał i zamawiał...
Na smierć o tym zapomniałem by pomyśleć o wentylach wcześniej i dzisiaj obudziłem się z ręka w nocniku.
Myślałem, że kupię w pierwszej lepszej wulkanizacji a tu sie okazuje zonk!
Przes taką pierdołę nie polatam jutro. :|
Ja używam skrecanych takich - [url]http://allegro.pl/zawor-wentyl-bezdetkowy-ms-38-5-alufelg-8-3mm-i6317011179.html?snapshot=MjAxOC0wNC0xMlQwNjo0ODo1Ny45MDZaO2J1eWVyO2M3ODhjZmE2ZWRlMzBiMzM0M2U4ZDY0YmVmMTM3NGNhODRmNDgwY2YzYjRhN2M1M2M1ZDEyZGJiNjNlODhkMzM%3D[/url]
ja miałem skręcane, teraz mam takie z wulkanizacji i powiem szczerze, że te wciskane lepsze- mnie możliwości złego złożenia.
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Tubeless - how to, czyli robimy koła bez dętek
Wygenerowano w 0.046 sekund, wykonano 67 zapytań