1

Temat: Wielkie pytanie do ludzi co jeżdżą na Cross ( nie enduro) - Przeprasza

Witam

Na wstępie chce przeprosić za temat ale to jedyne forum które działa poprawnie ... i ludzie są kompetetni a nie robią sobie jaja z każdego pytania ;/ no ale świat się kończy wiec czego oczekiwać ;/  ok przechodze do pytania:

Moje pytanko dotyczy czesciowo crossów ( full cross a nie enduro homologacja mnie nie interesuje) otuż posiadam teraz FZR 400 Genesis '89 w orginalnym malowaniu  ( powód do dumy ;p ) ale od zawsze jaraly mnie taplaniny w blocie ;p ( wczesniej mialem Supermoto 50'tke ;p ale i tak dawalem rade w terenie lekkim bo lekkim ale bylo duzo fun'u ;p ) teraz mysle nad kupnem CROSSa chodzi mi o jakies 125 bo wymagający nie jestem oczywiscie w 2T. i tu pojawia sie pytanie do ludzi którzy jezdza. Czy wyrobie na utrzymanie sporta i crossa ( oczywiscie naraz 2 nie bede latać cross jak bedzie ładna pogoda do enduro ( to co lubie najbardziej błotko i mokro ;p ) jaka maszyne mi doradzacie kupić jeżeli doradzacie mi wogole kupować coś. a może bardziej oplaca sie samemu zlożyć maszyne ? duzo wychodzą koszty utrzymania ? wiadomo że szlif co sezon , opony , zestawy naped. ale czy są to duze koszty co o tym sądzicie bo mecze sie juz od kilku miesiecy co zrobić czy dac se spokoj i odpicować fzr na 100 % czy jednak zbierać i kupic crossa ? prosze o pomoc koledzy

>>> супермото <<<
----------------------------------------------
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Malaguti/XSM_50/103125

2

Odp: Wielkie pytanie do ludzi co jeżdżą na Cross ( nie enduro) - Przeprasza

Koszta utrzymania 125 są takie że pali tyle ile wlejesz, olej do mieszanki syntetyczny i co jakiś czas tłok. Jeżeli będziesz miał dwa motory to pewnie nie będziesz jakoś super dużo latał tym crossem więc wydaje mi się że tłok co ok. 2 sezony. Opłaca się kupić 125 która jest do robienia bo są wtedy tanie a jak umiesz trzymać klucz i śrubokręt i masz dostęp do internetu żeby ściągnąć serwisówkę to powinieneś sobie poradzić z naprawą. Ile masz do wydania na tą 125? Ogólnie dobre są yz i cr ale to zależy za ile chcesz kupić.

3

chcialbym wydać jak najmniej wiadomo ale licze do 3 tys max im mniej tym lepiej nie chce modelu 2010 r wiadomo ;p moze byc starszy moze być do roboty bo roboty przy moto sie nie boje ( oczywiscie takiej co sam zrobie nie jest potrzebny specjalistyczxny sprzet ani kupno czesci typu rama cale lagi albo silnik calutki ;p
jak byś mógł to pomoż ;p

>>> супермото <<<

4

to się już na innych forach na tobie poznali  :lol: 
nie licz, ze ci tu ktoś pomoże  :D 
ahh ja okrutny  :cool:

KTM 690 SMC/Enduro + Akrapovic
Beast mode: ON

5

o co chodzi ? ;/

>>> супермото <<<

6 Ostatnio edytowany przez Raczek (2010-08-22 23:27:03)

wcześniej twoje pytania tez były na poziomie...
przełożenie silnika od 450 do ramy 50ccm hmm bomba!
a teraz myślisz, że ktoś ci powie czy ciebie będzie stać  utrzymać 2 motocykle ? 
Ja ci odpowiem: NIE, NIE BĘDZIE CIĘ STAĆ! jak już to twoich rodziców, którzy pracują i spełnią te twoje ciekawe pomysły

7

On sie nie pyta czy bedzie go stac  a raczej ile rocznie sie wydaje na serwisowanie i czesci - statystycznie. Raczej kazdy po podstawówce jest w stanie wyliczyc ile zarabia, ile potrzebuje na bierzace sprawy i ile mu zostanie na zabawy typu bike.

8

Krzemien napisał/a:

On sie nie pyta czy bedzie go stac  a raczej ile rocznie sie wydaje na serwisowanie i czesci - statystycznie. Raczej kazdy po podstawówce jest w stanie wyliczyc ile zarabia, ile potrzebuje na bierzace sprawy i ile mu zostanie na zabawy typu bike.

mówisz ?

JogaXSM napisał/a:

i tu pojawia sie pytanie do ludzi którzy jezdza. Czy wyrobie na utrzymanie sporta i crossa ( oczywiscie naraz 2 nie bede latać cross jak bedzie ładna pogoda do enduro ( to co lubie najbardziej błotko i mokro ;p )

ale co mnie to  :D  pojeździłem sobie na suce i po kolesiu to mogę iść spokojnie spać  ;)
oczywiście bez obrazy, na pewno ktoś ci pomoże! 3mam kciuki :D

9

Odpowiem krótko:
NIE BĘDZIE CIĘ STAĆ!!!   :lol:

KTM 450EXC-R, SV 1000S, Gas Gas 280txt

10

zazwyczaj tak jest faktycznie ze jak ktos sie pyta czy mnie stac to jednak NIE, ci ktorych na to stac wiedza.

11

spoko. widze ze z miesiaca na miesiac te forum upada jak wiekszość ;/ wczesniej byli tu ludzie którzy naprawde starali sie pomóc. a teraz chce powiedzieć wszytkim którzy wyśmiewają i tylko to robią na forum dobrze wielkie DZIEKUJE bo mam gdzies czy sie smiejesz czy nie ;] na moto zaczelem jezdzic ponad pol roku temu faktycznie na poczatku pytania mialem glupie i sie zgodze ;] ale nie mam  za dozo osob które mi wytlumacza prawie wszystkiego ucze sie sam i daje rade ;] jedyne co moge powiedziec to ze zawiodlem sie na was koledzy ;/ bylo naprawde pare osob które znaja sie na rzeczy i umieją cos wiecej niż hejtować na forum i to wlasnie ci co sie najbardziej smieją mają najmniej do powiedzenia ;] dlatego miło było panowie z gory ale chyba to nie poziom dla ciebie ( mowie do kazdego z was co podziela zdanie kogoś takiego jak Raczek ;]) może lepiej wbić na czat jakiś wyszaleć się ponaśmiewać a na forum wrócić jak sie bedzie miało cos do powiedzenia co bedzie mialo jakis sens i pomoże komuś w rozwiązaniu problemu. ( czyt. do tego chyba powstało forum. no chyba ze te jest do wyśmiewania sie z ludzi to ok ;] )

>>> супермото <<<

12

au revoir  :lol: