Odp: Ebike np KTM
Heh mi tam wygląd wisi a taki rower bierze tego kata na kole;)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Ebike np KTM
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Heh mi tam wygląd wisi a taki rower bierze tego kata na kole;)
Wygląd akurat jest spoko,Maćko będziesz sam składał czy idziesz do firmy? Jak kupisz daj znać jakie koszta i jak to jedzdzi.
koszt bajka który mnie interesuje to 25k składając samemu.
[url]https://www.altamotors.co/redshiftsm/[/url]
Ten rowerek to całkiem fajna zabawka, ale do sprzętu za ponad 30k mogli już dać lepszy osprzęt. Heble tektro szału nie robię, zawieszenie też z niższej półki. Waży to 50kg, więc mogli dać coś sensownego
Hacker tu masz napisane jak jest zarejestrowany.
[url]https://www.scigacz.pl/KTM,Freeride,E-SM,elektryczne,supermoto,bez,prawa,jazdy,26336.html[/url]
Alta zajebista ale to inna liga niż ten KTM.
Podzespoły do Falcona wybierasz sobie sam.
MAĆKO jak będziesz robił ebike to załóż temat bo też się tym interesuje od pewnego czasu.
Ja bym planował złożyć tak do 10k-15k i vmax 100km/h ale obawiam się zasięgu na baterii bo jedni ludzie piszą, że spokojnie 150km da rade a inni, że 30km to max.
Ja mam info z samego źródła i wiem że na baterii składanej samemu te dystanse są bardzo duże. Dodatkowo można sobie zmieniać moc i jak chcesz się przedostać z A do B to wrzucasz coś lekkiego a ogień dajesz w miejscu docelowym. Podobno na takim rowerze 7KW na pełniej mocy to masz zasięg w okolicach 60km, czy to źle? no wydaje mi się że po górach aż za dużo. Na parametrach :górskich" czyli nie V-Max a duży moment to zasięg podobno spokojnie 120-150km
Powodzenia w jeździe tym sprzętem ważącym 50kg i ubranym w rowerowy osprzęt.
Masakra. Przeczytałem opis budowy i jest to sprzęt dla kaskaderów lub samobójców.
I ja mam tym jeździć po ulicy do pracy?:)
Ten hebel (i każdy inny rowerowy) nie wytrzyma nawet jednego hamowania z 100-0km/h.
Ten hebel (i każdy inny rowerowy) nie wytrzyma nawet jazdy przez miesiąc.
Te opony znikną w kilka dni. Prawdopodobnie pękną przy jeździe z prędkością bliską 100km/h.
A na pewno nie wyhamuję mnie z prędkości 100km/h. O awaryjnym hamowaniu można zapomnieć.
Wjazd tym sprzętem w jakąś dziurę w drodze to kaplica.
O skakaniu czy jeździe po schodach to można tylko zapomnieć.
Wszystko w tym sprzęcie jest z średniej niskiej półki a kosztuje tyle samo co KTM.
I jak wygląda motocyklista na rowerze?:D
przejedź się;)
Podzielam w kwestii tych rowerów zdanie hackera, czyli ze jest to troche przerost formy nad treścią z jednym małym ale, czyli ze budowniczym takich rowerów jest wiecznie mało, łakną więcej prądu i nie patrzą juz na to z ekonomicznego punkty widzenia. I to w sumie nic dziwnego bo entuzjaści (fanatycy) w każdej dziedzinie są zdolni do takich poświęceń. I ja tez bym nie dał za taki rower 30kafli, przecież mozna go zbudować samodzielnie za powiedzmy 1/2 tej ceny:) i to jest juz jakiś argument.
MAĆKO czy na forum elektryczków ten koncept supermoto jest twój?
Ja już pierwsze kroki poczyniłem w budowie elektryczka i czekam za paczką (HK) z 12szt Li-po baterii, przygotowuje już kopyto pod skrzynkę, silniki płyną i mają być za miesiąc, sterowniki za ~10 dni. Wybrałem na pierwszy projekt bezpieczną opcje czyli 65km/h ~100km zasięgu. Jezeli ten projekt nie "zaświeci" po podłączeniu to bedzie na bogato kolejny.
jakies szczegoly? rama z moto o do trgo silniki elektryczne?
Projekt znajomego, K5 TURBO i sterownik SABVOTON :-) obręcz 19 cali od WSK-i, docelowo ma być ~72V~, tylko tyle wiem :)
Kozak, cały czas uważam że silnik elektryczny ma wiekszy sens niż jednocylindrowy 4t:)
Raz prawie kupiłem e-bike'a ale odpuściłem w ostatniej chwili. Jak pomyślę jak tym można zapierdalać po górach kompletnie bez przypału to mam ochotę wywalić te 20k na rower.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Ebike np KTM
Wygenerowano w 0.052 sekund, wykonano 76 zapytań