shonek napisał/a:Jaki zakład/mechanika polecacie w Warszawie? Musi być kumaty. Nie musi być jakiś znawca sm bo to typowo mechaniczna kwestia. Już kiedyś ją opisywałem, czasem okropne dźwięki dochodzą z okolic tylnego koła, tak jakby jakaś grzechotka :O albo kołowrotek taki...Daje gazu jadąc to nie ma tych dźwięków, puszczam gaz i się toczę to są, nacisnę na biegu sprzęgło to też są ale o wiele cichsze. I to też nie zawsze się pojawia, losowo. Dźwięki definitywnie dochodzą z okolic tylnego koła, łańcuch naciągnięty. Na każdym biegu to się pojawia, na luzie też.
Byłem w motojamie, ogólnie polecam.
Gość koło 50, kumaty. Powiedział, że strzelanie wynika ze złej kondycji łańcucha :O chodzi o to, że jak zegnę dwa ogniwa to potem się one nie prostują i w pewnych momentach ich zgięcie a potem nagłe rozprostowanie powoduje trzaski/strzały Zarzucił mi niedbanie o łańcuch, jak ja go smarowałem regularnie co 500km motulem. Jak usłyszał słowo motul to tylko wielkie oczy zrobił i powiedział żebym zmienił smar na jakiegoś ipone/bel ray. Twierdził, że motul to szit, oleje silnikowe od motula tak samo.
Tylko ipone/bel ray i jeszcze jakaś dziwna chyba niemiecka nazwa...
WR250X -> Husaria 701