Temat: Husqvarna te 510 enduro na supermoto
Hej cześć i czołem
Od niedzieli jestem szczęśliwym posiadaczem Husqvarny 510 te. Jak wszyscy wiemy enduro duże koła miękkie zawieszenie mała tarczówka z przodu. W związku z tym, że chce go przerobić na supermoto i pobawić się trochę tym motocyklem po mieście planuje dokupić do niego komplet kół i latać na zmianę ulica/teren. Niestety sprawa nie jest dla mnie ostatecznie oczywista i jestem zmuszony umieścić tutaj tego posta prosząc o wskazówki czy jakieś rady. Mianowicie:
1) mam zamiar kupić felgi supermoto wraz z dużą tarczą z przodu 320 mm i małą zębatką z tyłu i chciałbym się dowiedzieć czy zmieniać też hamulec pompę itd? czy da radę na tej co mam założona na kołach enduro? Z tego co orientowałem się na necie daje radę ale przy bardziej zaawansowanej jeździe wypadałoby zmienić.
2) co robić z zawieszaniem? czy zabawa ze zwykłą regulacją którą oferuje mi Husqvarna wystarczy czy trzeba coś kombinować? Powiem tak jeżeli sprawa zawieszenia wykluczałaby kwestii zmian kół to sprzedałbym enduro i latał only supermoto.
3) ostatnim zapytaniem jest to czy jest może jakiś serwis co się tym zajmuje? pomocą z przeróbką enduro na supermoto? jeżeli tak ile by kosztował mnie taki zabieg i gdzie można byłoby to zrobić? Jestem z okolic Rzeszowa ale od biedy mogę rzucić motor na busa i dostarczyć go do wskazanego warsztatu