Odp: Spidi czy Dainese?
Bo tak niestety jest. Sami strzelają sobie w kolano bo w imię ciągłego powiększania zysków obniżają poziom i za mocno jadą na marce.
Ujmę to tak - kiedyś kupując Alpinę miałeś gwarancję jakości.
Ciuchy od nich trzymały poziom i były solidnej jakości, niezależnie od tego czy mowa była o podstawowych modelach czy o wyższej półce.
Dzisiaj podstawowe modele Alpinestars to bardzo często zwykły chłam, zdecydowanie nie warty pieniędzy jakich sobie za nie życzą.
Rzeczy z wyższej albo najwyższej półki są już jak najbardziej OK ale ceny też są zupełnie inne.
Bardzo lubiłem tą markę (mam od nich dwie pary butów, kurtkę i dwie pary rękawic) ale w moim odczuciu idzie to wszystko w złym kierunku.
Dainese nie wypuszcza szajsu i to się chwali. Fakt, ceny są wysokie ale dzięki temu zawsze trzymają bardzo wysoki poziom.
Zbudowali w ten sposób wokół siebie otoczkę marki premium i ludzie, jeśli ich stać, chętnie sięgają po ich produkty. Spidi jest gdzieś pomiędzy - taka trochę niedoceniana marka( u nas). Stosunek cena/jakość jest na świetnym poziomie, szczególnie jeśli mowa o podstawowej i średniej półce. Produkty, które wyceniane są na podobnym poziomie jak ich odpowiedniki u Alpiny, dosłownie miażdżą je jakościowo...
Zgadzam sie z tobą apropo Alpiny,ale...pozwól że troszkę sie z tobą nie zgodzę bo widzę że stawiasz Dainese na miejscu top.A wiec byłem dzisiaj we Wrocławiu w modece handluja tez Dainese (największy wybór we Wrocku) jechałem nastawiony ze napewno cos kupię a towar mnie jakością zastrzeli...oglądałem to
[url]http://allegro.pl/dainese-kurtka-skora-racing-biala-czestochowa-48-i6083659095.html[/url]
Jakość skóry jak dla mnie nie bardzo i zle sie w tym czułem może dlatego ze nie szukam kroju sportowego,ale naprawdę kojarzyło mi sie to z jakaś duzo gorszą marką w dotyku ( jakość skóry).Ogladalem tez to
[url]http://allegro.pl/wyprzedaz-kurtka-dainese-air-frazer-leather-r-50-i6510778695.html[/url] z tym ze za 1400zl
I naprawdę szału mnie ma jak za te pieniądze. Natomiast wszystko co mierzyłem spidiego w podobnej cenie lub troche droższe było jak dla mnie jakościowo lepsze i w dotyku i jak leżało i wyglądało.Moze to poprostu przez to ze podobają mi sie bardziej ciuchy (eleganckie) niż sportowe.