Odp: Supermoto na A2 pomoc przy wyborze
Dziku, bardzo fajny ten rajdowy ktmik, coś więcej o nim? Chyba nie zamierzasz go przerabiać na SM?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Supermoto na A2 pomoc przy wyborze
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dziku, bardzo fajny ten rajdowy ktmik, coś więcej o nim? Chyba nie zamierzasz go przerabiać na SM?
@gamut chcialem do niego dokupic drugi komplet kol i zapierdalac na zmiane teren/miasto ew jakiś tor
@dziku fajna ta husia tylko trochę daleko gniezno mam jakieś 500km w jedną stronę ale na pewno sie skontaktuje z tym typkiem
A moze jednak husqvarne sm 610 lub sms 630 ? Czy nie te gabaryty ?
@RIPOSZ ostatnio troche nad tym myslalem ale chyba za duza jak dla mnie i ciezka, chcialbym troche poprobowac enduro
tak btw dzwonilem do pewnego handlarza z gniezna odnosnie husqi 510 te pytajac czy wie kiedy moze ostatnio bylo cos grzebane jakis tlok wyciagany to odpowiedzial 'to sa bezobslugowe motocykle lac benzyne i jezdzic' dajac mu argument ze ludzie na forach pisza co innego ze to wyzylowany sprzet wyczynowka powiedzial 'oni sie nie znaja'
Cóż, prawda jest taka, że każdy handlujący będzie chciał sprzedać swój towar i stąd takie argumenty, że tu się ludzie nie znają itp. Ale jednak są bardziej wiarygodni, w końcu jeżdżą tymi sprzętami na codzień i wiedzą co i jak.
@xmirasx
ale gosciu zajmuje sie sprzedaza tylko croosowek/enduro wiec temat chyba powinien ogarniać
Chłop ma racje;) Jesli ten motocykl jest sprawny technicznie to będziesz jeździł i jeździł, prawie jak 525. W któym miejscu to wyczynówka? 50koni z 500 pojemności. Po 64godzinach masz sprawdzić jak wygląda tłok... po 80 teoretycznie wymienić. W polskich realiach i będzie to pewnie jeździć 500godzin albo 1000 - koło wyczyna to raczej nie stało. Dla porównania w wyczynie np.crf450r w serwisówce nakazują WYMIENIĆ tłok po 15godzinach - w rzeczywistości ludzie latają po 100, znam przypadek że 180...
BTW. też reaguje alergicznie jak ktoś podpiera się wiedzą z szeroko pojętych for internetowych. Najgorzej jak traktuje tą wiedzę jak wyrocznie i podważa światopogląd kogoś doświadczonego. Są książki, jest myślenie więc uważam że fora można traktować jako uzupełnienie wiedzy mając już o czymś jakąś wiedzę - w przeciwnym wypadku taka wiedza z neta to śmietnik.
Nie, ja nie sugeruję, że się kompletnie nie zna, to taki mój wrodzony sceptycyzm i ostrożność :) Nawet wręcz musi się znać a skoro opinie o firmie są dobre, to warto spróbować. Nie będę Ci już więcej mieszał w głowie :)
to na co patrzeć przy oględzinach poza stanem wizualnym ? mierzenie kompresju mialo by jakis sens ?
kompresja z pewną tolerancją bo będziesz mierzył na zimno, czy ma olej, czy czuć olej w spalinach( po rozgrzaniu oczywiście), ogólnie czy coś słychać w silniku.
Najlepiej weź kogoś jak nie czujesz się na siłach bo jak zobaczysz moto to się podpalisz i merytoryczne argumenty pójdą się jebać.
BTW. kiedyś kumpel nie kupił motocykla bo miał łyse opony i napęd się kończył :D równie dobrze można by kupować moto wysyłkowo jak dla kogoś tylko to jest argument:D
Takie podejście to już jest skrajność :D Absolutnie łyse opony i napęd na wykończeniu to nie powody dyskwalifikujące moto :D Wygląd też ma jednak jakieś znaczenie, sporo mówi o właścicielu, jak dbał o moto, od jakiegoś niechluja sprzętu bym nie kupił :)
@XmirasX nie mow ze obsrupane plastiki pozdierane wszystko zacheca cie do kupna motocykla wg mnie motor pod sprzedaż powinien być w stanie jak najlepszym tzn przed wszystkim umyty a nie brudny z blota czy smaru
No to chyba napisał, że wygląd ma znaczenie też :D
Heh, ciekawe macie podejście:D Jak bede cos sprzedawał to chyba nawet na forum ni wrzucie:P Moje moto wygląda jak gówno za to jest serwisowane zgodnie z manualem;) To jest supermoto, do super czynów a nie eksponat:D Kupcie sobie po Junaku M10 albo jakiegoś nortona commando z lat 60tych, to są moto które się nadają do pucowania.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Supermoto na A2 pomoc przy wyborze
Wygenerowano w 0.042 sekund, wykonano 70 zapytań