Temat: Supermoto na A2 pomoc przy wyborze
Cześć wszystkim
Mam pewien dylemat, mianowicie czeka mnie wyboru drugiego motocykla w moim życiu - teraz jak sprzedaję dt 125 chcę się przesiąść na większą pojemność teraz już 4t. Szukam jakiegoś supermociaka typowo na miasto, do wypadow po okolicznych wsiach czy moze w przyszlosci do amatorskiej jazdy na torze wszystko w swoim czasie. Na motocykl bede mial przeznaczone okolo 15 000 pln, i tu pojawia się problem. Celuję w jakąs husie 510 smr czy 450 ale bardzo mało egzemplarzy w Polsce a już w jakimś konkretnym stanie to już w ogóle. Pierwsze moje pytanie to jak maja sie w ogole te motocykle? Czytalem mase na forum o tym jednak nikt nie dal jasnej odpowiedzi ile wychodzi utrzymanie takiego motoru sezonowo. Nie interesuje mnie taki motor ktory co drugi tydzien bedzie musial stac w garazu z zatartym tlokiem czy czyms. Oczywiscie wiem też, że motocykle te potrzebuja regularnych czynnosci takich jak wyiana oleju czy filtrów ale tez nie chcialbym sie pchac na jakas mine, ktorej remont bedzie kosztowac 1/3 ceny calego motoru. Chcialbym sie dowiedziec na temat jakie supermoto byloby dla mnie najbardziej odpowiednie, nie zalezy mi konkretnie na danej marce gdyz nie jestem jakims fanboyem tylko raczej posluchac rad bardziej ogarnietych i najlepiej doswiadczonych w tym temacie. :)
Myslalem tez aby kupić coś na enduro np husie 510 te i dokupić koła sm jakieś excelki czy cos aby to jakos wygladalo i latac na zmiane drogi/lasy. To samo z exc 450 gdyz duzo tych motorow jest na enduro