Odp: OFF TOP, Wymiana zdań i inne takie dyskusje.
Heh no po foto to masz super cylinder, moje oko nie uchwyciło owalizacji :P
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » OFF TOP, Wymiana zdań i inne takie dyskusje.
Strony Poprzednia 1 … 366 367 368 369 370 … 436 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Heh no po foto to masz super cylinder, moje oko nie uchwyciło owalizacji :P
Pisałam, że bez pomiarów.
oddaj do majstra
jak ma jeszcze tolerancje to honować i będzie działać
Wg mnie cylinder spoko. Pomierzyć, przehonować, założyć odpowiedni tłok i będzie ok.
Ja takie rzeczy robię w Autoszlifie na parowcowej w Warszawie.
po zdjęciach cylinder wygląda na złom. Jeśli u góry, tam gdzie tłok kończy prace wyczujesz rant pod palcem to nawet nie masz co mierzyć. Jeśli jest tylko zabrudzony to ok
Nie bardzo widzę co jest złego w tym cylindrze. Nie ma żadnych widocznych głębokich rys, ani odprysku nicasilu. To, że jest próg na górze to calkowicie normalne, w końcu tam nie dojeżdżają pierścienie.
Co ja bym zrobił, to pomierzył cylinder, przehonował pod tłok, być może nadwymiarowy. Jak rysy znikną, nie będzie jajowaty i widać będzie tylko ładną "jodełkę" to bym zakładał.
Co innego jak jest już tak zużyty, że żaden nadwymiarowy tłok nie podejdzie - wtedy hmm tuleja/nowy nicasil lub śmietnik :)
No nic, nie ma co gdybać tylko mierzyć, dzięki za odpowiedzi.
jestem tego samego zdania co levis
Wlasnie panowie jak w temacie cylindrów jestesmy to gdzie najlepiej oddać cylinder do honowania aby sprawa byla dość szybko zalatwiona?
Wlasnie panowie jak w temacie cylindrów jestesmy to gdzie najlepiej oddać cylinder do honowania aby sprawa byla dość szybko zalatwiona?
levis już wyżej pisał (jak jestes z wawy lub okolic)
Auto-Szlif, Parowcowa, Warszawa.
[url]http://www.autoszlif-olszewski.pl/[/url]
procedura jest taka, że idziesz z cylindrem (lub wysyłasz) na pomiar. I gość Ci powie jaki wymiar tłoka kupić. Donosisz mu (lub wysyłasz tłok) on go mierzy i pod niego robi szlif/honowanie, bo często jest tak, że tłoki mają delikatnie inny wymiar niż to co jest napisane na pudełku...
Czy ktoś kontaktował się kiedyś bezpośrednio z Akrapovicem ? Mam do nich sprawę i nie wiem czy w ogóle jest sens do nich pisać...
Czy adapter pod tarcze 320mm da rade też pod tarcze 310mm? Czy wtedy klocki nie będą dolegały całą powierzchnią?
Kawałek klocka bedzie w powietrzu. Zginać nie zginiesz.
Jaki motocykl?
ktm 450 exc
Strony Poprzednia 1 … 366 367 368 369 370 … 436 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » OFF TOP, Wymiana zdań i inne takie dyskusje.
Wygenerowano w 0.090 sekund, wykonano 53 zapytań