8,086

Odp: Supermotowy Terror Warszawy

Ma ktoś z Was może klucz dynamometryczny żeby pożyczyć na weekend? Niskie wartości, 5-20nm czy coś w ten deseń by było spoko. Najlepiej południowa część Warszawy

RMX 450Z

8,087

ja mam - Warszawa Ursus

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

8,088

lisus86 napisał/a:

jakis terror dzis wieczorem?

Też bym polatał tak od 18 w górę, ktoś coś jeszcze?

Honda XR400R Enduro || Honda XR650R SM

8,089

levis napisał/a:

ja mam - Warszawa Ursus

Poszedł pw

RMX 450Z

8,090

Znajdzie kogoś ogarniętego kto wymieni mi szybko uszczelniacze lag ? Uszczelniacze i olej bede miał

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

8,091

Ktoś coś dzisiaj lata? Najlepiej do popołudnia,  póki jest pogoda.

8,092 Ostatnio edytowany przez beno (2016-05-14 18:05:47)

Koso napisał/a:

Znajdzie kogoś ogarniętego kto wymieni mi szybko uszczelniacze lag ? Uszczelniacze i olej bede miał

sam wymienisz, nic trudnego! Poszukaj na youtube, zero filozofii jeśli oczywiście masz podstawowe narzędzia i nie chcesz nabijać w komorze :) Przy okazji się nauczysz serwisować zawias, co powinno się robić co sezon

690 SM

8,093

Ma ktoś z okolic na szybko zapas płytek zaworowych do drzty? Bo jutro niestety wszystko pozamykane, święta sobie powymyślali... ;p

RMX 450Z

8,094

Zapytaj Hermesa,może on coś ma ;-)

8,095

pol_lol napisał/a:

Zapytaj Hermesa,może on coś ma ;-)

Zanim napisałem tutaj, to zdążyłem się zapytać... :)

RMX 450Z

8,096

beno napisał/a:
Koso napisał/a:

sam wymienisz, nic trudnego! Poszukaj na youtube, zero filozofii jeśli oczywiście masz podstawowe narzędzia i nie chcesz nabijać w komorze :) Przy okazji się nauczysz serwisować zawias, co powinno się robić co sezon

Jeśli nie masz narzędzia do nabijania to bym nie radził. Jeśli zrobisz to "po wiejscu" śrubokrętem to na bank nie będą Ci trzymać na długo , bo zrobisz małe ryski i będą przeciekać

Simson s51 -> Suzuki GN250 -> Suzuki DRZ 400

8,097 Ostatnio edytowany przez LukAs_525 (2016-05-15 01:15:06)

Mówicie o narzędziu do nabijania uszczelniacza? Jeżeli tak to jaki problem jest wbić wykorzystując stary przecięty na pół uszczelniacz? Ja takiego narzędzia nie miałem, ale tniesz uszczelniacz na pół, wsadzasz tak gdzie wchodzi, kilka ruchów i wszystko jest na swoim miejscu, potem wyciągasz ten stary i jest ok. Ja tak robiłem i wszystko śmiga idealnie...

Jebanie śrubokrętem czy innym wkrętakiem po lagach jest z miejsca poronionym pomysłem.. Można tego użyć do wyjęcia pierścienia albo wygrzebania przeciwpyłowego i na tym przydatność się kończy..

Edit. Chyba, że coś źle zrozumiałem z tym nabijaniem :P

Yamaha DT125X
KTM EXC 525

8,098

Taśmę izolacyjną można nawinąć na lagę i tak wbić uszczelniać.

8,099 Ostatnio edytowany przez robertp6 (2016-05-15 18:31:10)

Ktoś dziś lata? Nikt nie chce się przewietrzyć? ja idę się pokręcić po Bielanach

Honda XR400R Enduro || Honda XR650R SM

8,100

Od czwartku ma być niezła pogoda, może jakieś latanie?