Odp: WR 426 - Peka
Ciągle czuję, że mechanik naciąga temat.
Typowy początek naprawy machera polaczka:
"Panie. Kto Panu tak to zjeb.ł."
WWW.MOTO-KORN.PL
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Yamaha » WR 426 - Peka
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ciągle czuję, że mechanik naciąga temat.
Typowy początek naprawy machera polaczka:
"Panie. Kto Panu tak to zjeb.ł."
ej
ma mechanika :)
może zamiast płyny w chłodnicy
motocykl chłodzony był olejem :)
Miałem na myśli cylinder, a nie głowicę, sorki pisałem post późno*
Skąd wiem, że uszczelka zakładana kilka razy? Uszczelka ma farbkę na sobie, której po prostu nie było w wielu miejscach, ani na głowicy ani na samej uszczelce. Widać to m.in. na zdjęciu : [url]https://lh3.googleusercontent.com/-ESWD25KA0CI/VrIIV3P6NiI/AAAAAAAACuM/m0tilKsaTJk/s512-Ic42/12647131_976372762457347_1305690772130307425_n.jpg[/url]
Nie drążmy tematu, i tak uważam że bez sensu są ostatnie 3 strony tego postu. Tak jak pisałem jestem zielony i skoro mechanik czysto mechanicznie tłumaczy mi co i jak, a sporo z was tylko się śmieje (przykład- post nad moim), to będę słuchał mechanika, a nie was i chyba nic w tym dziwnego. Mechanik wśród motocyklistów w okolicy jest bardzo ceniony i dużo dobrych kumpli mi go polecało. Zamiast się śmiać można zwyczajnie kogoś polecić.
Moto teraz śmiga jak marzenie, pozdro ;)
Miałem na myśli cylinder, a nie głowicę, sorki pisałem post późno*
Skąd wiem, że uszczelka zakładana kilka razy? Uszczelka ma farbkę na sobie, której po prostu nie było w wielu miejscach, ani na głowicy ani na samej uszczelce. Widać to m.in. na zdjęciu : [url]https://lh3.googleusercontent.com/-ESWD25KA0CI/VrIIV3P6NiI/AAAAAAAACuM/m0tilKsaTJk/s512-Ic42/12647131_976372762457347_1305690772130307425_n.jpg[/url]Nie drążmy tematu, i tak uważam że bez sensu są ostatnie 3 strony tego postu. Tak jak pisałem jestem zielony i skoro mechanik czysto mechanicznie tłumaczy mi co i jak, a sporo z was tylko się śmieje (przykład- post nad moim), to będę słuchał mechanika, a nie was i chyba nic w tym dziwnego. Mechanik wśród motocyklistów w okolicy jest bardzo ceniony i dużo dobrych kumpli mi go polecało. Zamiast się śmiać można zwyczajnie kogoś polecić.
Moto teraz śmiga jak marzenie, pozdro ;)
Major patrzę na tą uszczelkę i widzę swoją - uno wyglądała tak nowa uszczelka która puściła po założeniu i przejechaniu raptem 1000km - due zakładałem ją sam, wiem że była nowa i ile przejechałem. Fotka świadczy tylko o tym że puściła nic poza tym...
Kończąc temat : sporo osób śledziło wątki z 426 Peki i WRką Jacy , były częste wymiany oliwy, doglądanie motów, oglądanie pieca (bodajże prze Bahame) etc. więc nikt nie mógł się spodziewać złego - dlatego moto wszyscy polecali, w tym sam Peka.
Nie jesteś pierwszym, któremu moto odmówiło (z drugiej strony ciesz się , że polatałeś i moto nie "strzeliło" i korby z ziemi nie zbierałeś) - bo to jest tzw. "wyczyn" i kupując trzeba liczyć się , że coś zacznie stukać - w tym wypadku już broszką nowego właściciela jest doglądanie kiedy/jak i co wymienić , żeby nie było przygody , tylko względnie normalne koszty eksploatacji - jak pisałem : kupiłeś moto używane, wyczynowe, tym bardziej oglądanie pieca zrobiłbym tu zaraz po zakupie i wtedy miał spokój i ewentualne pretensje tylko do siebie - a to też nie jest warunkiem , że nic by nie huknęło mimo,że podczas oględził pewnie byłoby OK (miałbyś po prostu czyste sumienie , że spotkał Cię pech lub po prostu "interwał wymian przyszedł na chate bez zapowiedzi").
End of story
PS. Fajnie, że moto poskładałeś, sam "kiedyś" zmienię na WR (450)
Cb500 tak samo jak gs500 kreci sie do 10-11 tys
Apka kreci sie do 13 tys obrotow i ma 60 kucy
Cebula ma 48-52 konie w zaleznosci od wersji.
Ze starych 2cylindrowcow to gpz500 ma 60 koni
no chyba trzeba banami sypnąć jak będziecie pierdzielić NIE NA TEMAT!
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Yamaha » WR 426 - Peka
Wygenerowano w 0.047 sekund, wykonano 66 zapytań