Odp: Puchar Polski a starty zagraniczne
ja na.myto pojade .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Puchar Polski a starty zagraniczne
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja na.myto pojade .
Trawer dobrze mówi...
Ile to było gadania, że PZM blokuje starty Pucharu za granicą ...
A teraz jak można to i tak nikt nie jedzie....
Do zobaczenia w Pisku :)
bo rozwiązanie "zrób A i możesz startować za granicą" to podcieranie dupy szkłem
Dlaczego podcieranie dupy szkłem?
Robisz A, jedzisz sobie za granicą i u nas w Pucharze.
Za rok, jeżeli czasy Twoje nie są konkurencyjne do MP- nadal jedziesz w PP ponieważ chroni Cię zapis o % czasów najlepszego z MP.
Druga sprawa, jeżeli ktoś czuje się na tyle szybki, żeby jechać za granicę, to myśle ze da sobie również radę w naszym lokalnym ,,czempionacie"
Zapis jest słaby, bo gdziekolwiek nie pojedziesz za granicę wpakują Cię do najwyższej klasy widząc lic. międzynarodową A. Dla kogoś kto lata w MP może to bez znaczenia, dla ludzi z PP trochę bez sensu.
Samson głupoty gadasz, pojedziesz tam gdzie Tobie pasuje, w tamtym roku z uwagi na awarię 450-tki jechalem na 250 w klasie weteran i nikt mi tego nie zabronił. Mogłem jechac w kazdej klasie której chciałem.
Zapis jest słaby, bo gdziekolwiek nie pojedziesz za granicę wpakują Cię do najwyższej klasy widząc lic. międzynarodową A. Dla kogoś kto lata w MP może to bez znaczenia, dla ludzi z PP trochę bez sensu.
Litwa Łotwa Estonia -masz licencje A ale nie czujesz sie na siłach żeby jechać w S2 to lecisz klasy hobby nikt ci nie robi żadnych problemów :)
jeżeli masz licencję A jest ona niezbędna aby wyrobić licencję międzynarodową FIM - gdzie jesteś ubezpieczony za granicą i o to tu chodzi :)
Trawer i zural_Jedrzej to że startowaliście za granicą i nie mieliscie przymusu startu w klasie Mistrzowskiej to nie znaczy, że nie ma gdzieś na świecie kraju, w którym każą jechać z najlepszymi. Być może jest to jakieś państwo w Azji, czy w południowej Afryce. Ale jeśli jest i będziecie chcieli tam wystartować to wtedy wspomnicie słowa Tomasza ;)
Takim Krajem jest nasz zachodni sąsiad :) Ale fakt jest taki, że bez licencji A nie wyrobi się lic. FIM Więc z dwojga złego lepszym rozwiązaniem jest to co teraz zostało zapisanie niż to co było kiedyś.
Trawer i zural_Jedrzej to że startowaliście za granicą i nie mieliscie przymusu startu w klasie Mistrzowskiej to nie znaczy, że nie ma gdzieś na świecie kraju, w którym każą jechać z najlepszymi. Być może jest to jakieś państwo w Azji, czy w południowej Afryce. Ale jeśli jest i będziecie chcieli tam wystartować to wtedy wspomnicie słowa Tomasza ;)
Nie korzystałem nigdy z tego udogodnienia :) zawsze mierzyłem i mierze wysoko i startowałem w klasie mistrzowskiej za granicą :) a jeżeli ktoś ma aspirację na stary zagraniczne niech robi A i licencje FIM i na legalu ubezpieczony może latać , własnie po to jest podział na licencje B- amator stary krajowe "A- zawodowiec" :) starty zagraniczne
Tak przy okazji tematu za parę dni impreza w Green Garden Pula w Chorwacji. Zamiast latać koło komina czy z pepikami polecam. Wpadnie paru ziomali z włoch i rozmiecie temat.
Tak przy okazji tematu za parę dni impreza w Green Garden Pula w Chorwacji. Zamiast latać koło komina czy z pepikami polecam. Wpadnie paru ziomali z włoch i rozmiecie temat.
Przetrzyj szlak skoro jesteś na miejscu.
PS. Tylko wstydu nie narób.
Byłem w okolicy ale nie znaleźli dla mnie klasy żadnej. Dziwne, że nie przemyśleli, że ktoś chciałby skuterem wodnym wystartować ;)
Byłem w okolicy ale nie znaleźli dla mnie klasy żadnej. Dziwne, że nie przemyśleli, że ktoś chciałby skuterem wodnym wystartować ;)
Faktycznie dziwne tym bardziej że tyle się mówi że zagranica otwarta i tolerancyjna jest dla wszystkich ;-)
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Puchar Polski a starty zagraniczne
Wygenerowano w 0.059 sekund, wykonano 75 zapytań