121

Odp: Regulamin 2015

wiśnia84 rm-z napisał/a:
Crazy napisał/a:

Jeżeli w Toruniu i ma być dużo ludzi to żadna galeria. Trza walić prosto pod złotą kopułę.

I dobre radio wybrać by reklama dobra była :]

Dokładnie ściepa dla Rydzyka i mamy publiczność taką ze miejsc braknie nawet stojących w Toruniu. :p

https://www.facebook.com/tsunamiagataipiotr?ref=hl
# 86 Wuju - Tsunami SM

122

Boje sie że jeśli puścimy najbardziej znane toruńskie radio to panie nas nawrócą i będziemy startować w beretach, albo zrozumiemy że jesteśmy dawcami i szaleńcami i oddamy motocykle samemu ojcu dyrektorowi :D

Husqy SMR-R 450

123 Ostatnio edytowany przez karol128 (2014-12-10 22:47:16)

W Tv Trwam jest program motoryzacyjny kiedyś nawet Fragmenta gościli:)

[url]https://www.youtube.com/watch?v=wFy7qi_1EjI[/url]

124

Widze że nastała cisza w temacie, jest ktoś tutaj kto ma jakieś wieksze wpływy w pzm? Może należy jakieś podanie napisać?? Zrobić liste osób która sie podpisze i tyle hm?

Husqy SMR-R 450

125

Ci co mają wpływy na regulamin to robią pewnie pod siebie :] a pisanie tutaj nie ma żadnego wpływu na regulamin haha :D

SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI

126

kusloncu napisał/a:

Widze że nastała cisza w temacie, jest ktoś tutaj kto ma jakieś wieksze wpływy w pzm? Może należy jakieś podanie napisać?? Zrobić liste osób która sie podpisze i tyle hm?

Nie wiem czy ktoś osobiście ma wpływ na PZM ale wpływ na regulamin mogą mieć osoby które po prostu wyślą pismo do nich w sprawie zmian regulaminu, moim zdaniem możemy zrobić jedno pismo rozesłać do siebie mailowo i następnie przesłać każdy z osobna to samo podpisane przez siebie pismo, natomiast ktoś musiałby się podjąć napisania podania a wcześniej zebrania wszystkich ustaleń do kupy co pewnie będzie niemożliwe bo każdy ma swoje zdanie... Życzę cierpliwości i wytrwałości  temu który się tego podejmie i ogarnie ten .... ;)

Ja jestem za tymi punktami:
- duże koła
- runda MP za granicą
- kwalifikacje 1x30min
- 2 wcześniejsze treningi wolne
- procedura startowa z oczekiwaniem na polach startowych
- w miarę możliwości obowiązkowo wkład w przygotowanie sekcji terenowej
- wywarcie wpływu na organizatora na chociaż minimalny wpływ na PROMOCJĘ rundy, lub to samo po stronie PZM
- jeśli chodzi o dodatkowe pkt za najlepszy czas wyścigu i kwalifikacji jestem neutralny z przewagą na ok..
- OGÓLNIE REGULAMIN PRZYRÓWNYWAĆ DO MŚ ME, ZAPRASZAĆ ZAWODNIKÓW ZZA GRANICY i PROMOWAĆ SUPERMOTO!!!!

NovoPerformance.pl

carbon.na.allegro.pl
SM450RR!! #88

127

Bart03 napisał/a:
kusloncu napisał/a:

Nie wiem czy ktoś osobiście ma wpływ na PZM ale wpływ na regulamin mogą mieć osoby które po prostu wyślą pismo do nich w sprawie zmian regulaminu, moim zdaniem możemy zrobić jedno pismo rozesłać do siebie mailowo i następnie przesłać każdy z osobna to samo podpisane przez siebie pismo, natomiast ktoś musiałby się podjąć napisania podania a wcześniej zebrania wszystkich ustaleń do kupy co pewnie będzie niemożliwe bo każdy ma swoje zdanie... Życzę cierpliwości i wytrwałości  temu który się tego podejmie i ogarnie ten .... ;)

Ja jestem za tymi punktami:
- duże koła
- runda MP za granicą
- kwalifikacje 1x30min
- wywarcie wpływu na organizatora na chociaż minimalny wpływ na PROMOCJĘ rundy, lub to samo po stronie PZM
- jeśli chodzi o dodatkowe pkt za najlepszy czas wyścigu i kwalifikacji jestem neutralny z przewagą na ok..
- OGÓLNIE REGULAMIN PRZYRÓWNYWAĆ DO MŚ ME, ZAPRASZAĆ ZAWODNIKÓW ZZA GRANICY i PROMOWAĆ SUPERMOTO!!!!

Popieram w stu procentach też wysłałem petycje :]

SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI

128

Powyżej mi pasuje , dorzucił bym jeszcze dowolne tła i numery w PP ...

SUZUKI RMZ 450

129

- kombinezony dwuczęściowe
- treningi w dzień przed zawodami  z sekcją terenową

TM

130

Słuchajcie, może zróbmy liste zapisów, jakie zmiany chcemy wprowadzić i postaram sie coś złożyć hm??
Niech każdy następny powiela tą liste dopisując swoje propozycje :) Wiadomo że wiekszość z nich nie będzie spełniona ale może chociaż część przejdzie, organizatora w sumie to nie obchodzi jakie mamy kwalifikacje czy kombinezony wiec może zgodzą się na zmiany :)
Lista
- duże koła
- runda MP za granicą
- kwalifikacje 1x30min
- treningi w dzień przed zawodami z sekcją terenową

- procedura startowa z oczekiwaniem na polach startowych- prosze o wyjaśnienie tego punktu :)

Husqy SMR-R 450

131 Ostatnio edytowany przez zural_Jedrzej (2014-12-20 08:24:54)

kusloncu napisał/a:

Słuchajcie, może zróbmy liste zapisów, jakie zmiany chcemy wprowadzić i postaram sie coś złożyć hm??
Niech każdy następny powiela tą liste dopisując swoje propozycje :) Wiadomo że wiekszość z nich nie będzie spełniona ale może chociaż część przejdzie, organizatora w sumie to nie obchodzi jakie mamy kwalifikacje czy kombinezony wiec może zgodzą się na zmiany :)
Lista
- duże koła
- runda MP za granicą
- kwalifikacje 1x30min
- treningi w dzień przed zawodami z sekcją terenową

- procedura startowa z oczekiwaniem na polach startowych- prosze o wyjaśnienie tego punktu :)

- "jeśli chodzi o dodatkowe pkt za najlepszy czas wyścigu i kwalifikacji jestem neutralny z przewagą na ok."

ja bym wykreslił ten punkt i jest gitara:) jeżeli mamy miec rundę za granica tam nie ma takich opcji jak dodatkowe punkty za kwali i w wyscigu , wiec nie wymyslajmy jakiś cudów znowu , że przyjedzie zawodnik za granicy przyjedzie 1 i okaze się ze jest 3 ;/ podobnie jak było w toruniu w tym roku na pierwszej rundzie:) i trzeba będzie tłumaczyć że tak jest a nie inaczej ,

ja bym proponował zmienić że przy tej samej ilości punktów decyduje 2 wyścig a nie czas z kwali:)

132

Procedura startowa z oczekiwaniem na polach startowych ?
Jak ma to wyglądać w MP jak tego roku a na pewno nić się nie zmieni to jest bzdura aby stać 15 minut i czekać na start.
Drugi wyścig decydujący o wygranej jeżeli punktacja jest ta sama - jak najbardziej było tak tyle lat i było dobrze
Dodatkowe jakieś punkty za czas wyścigu oraz czasówkę?
Po przemyśleniach uważam ze nie powinno tak być chodź w sezonie 2014 było by mi to na rękę nie raz.
Daje to możliwości szybszym zawodnikom na zdobycie dodatkowych punktów natomiast wolniejsi nigdy nie będą mieć przywileju z tego skorzystać.

https://www.facebook.com/tsunamiagataipiotr?ref=hl
# 86 Wuju - Tsunami SM

133 Ostatnio edytowany przez maniek-rr312 (2014-12-20 09:38:05)

Zgadzam sie z Piotrkiem z tymi dodatkowymi punktami. Mi tez w tym roku bylo by to na reke ale nie o to chodzi zeby komus ulatwiac tylko zeby wszyscy mieli rowno. Co do reszty to zrownac regulamin z ligami zagranicznymi FIM i bedzie ok. Wtedy nikt nie bedzie mial pod siebie robionego regulaminu. Dla zawodnikow zagranicznych tez bedzie jasno co i jak. Procedura startowa jest fajna ale tylko jezeli jest utrzymana w ramach czasowych a nie raz skracana raz nie. Co za roznica czy stoimy na polach startowych ladnie ustawieni czy w parku przedstartowym lub co najgorsze jak to bylo kiedys ze 5 zawodnikow czeka na polach startowych na 2 ktorzy zakladaja kask pod namiotem. Wszedzie jest czeka ie i ja w tym wypadku wybieram opcje nr-1 czekania.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

134 Ostatnio edytowany przez maniek-rr312 (2014-12-20 09:59:30)

Osobiscie mi sie podobala jedna rzecz w MŚ mianowicie superpole. Szesciu najszyszych zawodnikow po kwalifikacjach dostawalo dodatkowe 10 min na kwali. Jest to dosc widowiskowe bo kazdy dawal z siebie wszystko co mial pod maneta i przewaznie czasy byly o ok 0,5-1 sek lepsze niz w kwali. Nie daje to dodatkowych punktow tylko ewentualnie zmienia miejse na polach startowych.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

135

maniek-rr312 napisał/a:

Osobiscie mi sie podobala jedna rzecz w MŚ mianowicie superpole. Szesciu najszyszych zawodnikow po kwalifikacjach dostawalo dodatkowe 10 min na kwali. Jest to dosc widowiskowe bo kazdy dawal z siebie wszystko co mial pod maneta i przewaznie czasy byly o ok 0,5-1 sek lepsze niz w kwali. Nie daje to dodatkowych punktow tylko ewentualnie zmienia miejse na polach startowych.

+1